Haven [SyFy][2010]

a long, long time ago..
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: Bostonq »

Gwoli sprawiedliwości, przytoczę recenzję bardzo pozytywną, zresztą z najlepszej polskiej (a może i nie tylko) strony poświęconej Kingowi (przypominam - serial ma tyle wspólnego z książką Mistrza, co ja z piłką nożną, czyli nic, ale nie ma to większego znaczenia, bo serial trzeba oceniać niezależnie ;) ): http://www.stephenking.pl/filmy_haven1_02_1.html

Przyznam, że kilka razy czytałem i nadal mnie zdumiewa AŻ tak różny odbiór :) Kurczę, było parę seriali o małym miasteczku - "Twin Peaks", "Meadowlands", "Point Pleasant", "American Gothic", "Happy Town", "Inwazja" (wymieniam różne, z głowy, stare i nowe) - każdy z nich był o niebo lepszy, ciekawej prowadził postaci, lepiej rozgrywał atmosferę i praktycznie każdy po pierwszym odcinku wciągał, a o to w sumie rozbija się ocena pilota. Nie ma w nim nic, co by przyciągało uwagę :)
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

Napisaliście już chyba wszystko...ja ze swej strony dodam tylko jedno: Nuda :(
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: kontrast »

Bostonq pisze:moim zdaniem serial zaczął się słabo
happy town też się zaczął słabo, tylko później było jeszcze gorzej, dopiero ostatni odcinek był ciekawszy, ale i tak się strasznie wynudziłem, mam nauczkę: nie ściągaj serialu bez sprawdzenia
xvidasd pisze:Plusy:
To taki nietypowy kryminał z elementami fantastycznymi - nie lubię tych "typowych" (csi, bones, numb3rs, etc.) - zapewne dlatego dodałem mu kolejny plusik.
ja już wolę numb3rs, bo jest ciekawe i część odcinków naprawdę wciąga, a tutaj nic nie wciąga :]

lepsze to od happy town? jeśli nie to nawet pilota nie obejrzę (i tak raczej nie obejrzę). na dodatek to ma 5 odcinków więcej..

dobrze, że piszecie, to nie będę sprawdzał, marnował łącza i czasu

na jedną dobrą produkcję przypada 10 (może i więcej) złych wzorujących się na niej
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Pilot podobał mi się. Tylko mogliby wymienić główną bohaterkę, kolejna brzydka kobieta po Olivii z Fringe - ciężko mi polubić bohaterkę jeśli przy każdym zbliżeniu na nią myślę "yyy fuj". Ale miasteczko ma klimat, Heroesami za bardzo nie zajeżdża, daję mu szansę.
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

Ja tego pilota odebrałem jako kolejną wariację Archiwum X. Czytając kiedyś zapowiedzi o tym serialu sądziłem, że to będzie jedna zamknięta opowieść, a mi to teraz bardziej wygląda na serial w formule: każdy odcinek inna zagadka - szkoda.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: saper202 »

mi sie w miarę podobał pilot, ale nie ma co oceniać, trzeba obejrzeć jeszcze parę odcinków żeby się dowiedzieć czy warto...
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: panjandrum »

Fakt, główna postać, agentka Parker jest strasznie irytująca, ale pilot nie był jeszcze taki najgorszy. Pomimo tego raczej sobie daruję, przynajmniej na razie, no chyba że będzie tylko parę odcinków.
No właśnie. Wie ktoś ile ma mieć odcinków ten miniserial?
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: saper202 »

syfy zamówił 13 odcinków, ile wyemitują nie wiadomo. Nasuwa mi się pytanie czemu serial ten jest traktowany jako mini serial?? Nie doczytałem nigdzie że to ma być zamknięta całość bez nadziei na ciąg dalszy, a nawet jeśli to 13 40-minutówek to standardowy sezon zwykłego serialu syfy (i nie tylko) :salut:
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

No ja właśnie zakończyłem przygodę z serialem (obojętnie, mini czy nie mini :) ). Nie ma w nim nic, co uzasadniałoby mój czas poświęcony na oglądanie (nawet jeśli mam obecnie tego czasu więcej - w sam raz, by nadrabiać rzeczy ciekawsze :) ). Jest nudno, brak emocji, postaci snują się po ekranie (nawet jak biegają, to się snują), a wydarzenia są bardziej kuriozalne niż groźne czy tajemnicze (kokon z wełny???). Pamiętajmy, że mówimy tu jednak o serialu szeroko pojętej akcji, a nie o dramacie obyczajowym, gdzie brak akcji rozumianej w sensie dosłownym staje się zaletą. Szkoda mi, bo jednak liczyłem, że coś się z Kinga (poza tytułem) ostanie - nie w sensie fabularnym, bo książeczki starczyłoby co najwyżej na jeden odcinek - ale w zakresie np. kreowania krwistych, złożonych postaci, budowania atmosfery, fajnego ukazania małego miasteczka. Nic się nie ostało, to i ja się nie ostaję :)

(No dobrze, była jedna bardzo ładna scena nakładania się dwóch przestrzeni czasowych - ale reszta ujęć, z fatalnie wyglądającymi przyśpieszeniami postaci w trakcie "dziania" się efektów specjalnych - do niczego mnie nie zachęca :) )
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

http://www.prime-time.pl/2010/07/22/hav ... butterfly/ - recenzja 2 odcinka, ocena 3/5, pierwszy miał 4/5 jeszcze gorzej? :D pisze, że jest podobne do warehouse 13 i eureki..
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Znam i uwielbiam "Eurekę", nie bardzo wiem, w czym miałby być podobny? Ani tematyką, ani nastrojem, ani niczym. No i "Eureka", choć lekka, jest bardzo fajnym serialem, to "Haven"... pisałem, co o nim myślę :)
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

tam tak pisze, ja nie oglądałem i nie zamierzam a eurekę na pewno obadam kiedyś
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Co więc sądzicie, żebym "porzucił" serial?
Skoro nikomu się nie podoba to chyba bez sensu...
a na to miejsce wskoczył by inny...
Obrazek When Dreams Come True...
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Asd, nawet na forum poświęconym Kingowi, gdzie najpierw zebrał absurdalnie dobre recenzje, nikt go już praktycznie nie broni :) Bo i nie ma czego.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Czy ósmy odcinek jest ostatnim? To już koniec?
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Ja sobie darowałem po 6 odcinku. Wypchane zwierzęta (i nie tylko ale nie będę spoilerował) ożywające i atakujące ludzi... to przekroczyło mój poziom tolerancji dla głupot.

Odradzam.
petarda81
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: petarda81 »

Tak się zastanawiam czy nie powinno być czasem 13 odcinków, a nie 12???
Chyba brakuje jednego :)
pozdrawiam
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Już uzupełnione. A Trailer poproszę z Youtube a nie innych serwisów.
Awatar użytkownika
joana
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?

Re: Haven [2010] Ep by Ep

Post autor: joana »

A co tak tu cicho? Nikt nie ogląda?
Jutro startuje 5 sezon.

http://www.spoilertv.com/2014/09/haven- ... promo.html
Calcat iacentem vulgus (Seneka, rację ma)

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ