[mini] Day of the Triffids, The / Dzień Tryfidów

a long, long time ago..
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: Bostonq »

W książce niczego takiego nie ma :) To radosna twórczość scenarzystów (na dodatek wyjątkowo absurdalna). Ja już nie powiem nic więcej, ponad to, co napisałem o pierwszym epizodzie, tyle tylko, że dodam, że drugi epizod był jeszcze gorszy i ogólnie zaliczam to do większych porażek ekranowych minionego roku :)
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: seymour »

Nie czytałem książki, więc nie miałem żadnych oczekiwań względem tej produkcji; gdyby nie premiera w asd, to nie wiedziałbym, że nawet ona powstała. I z takim podejściem da się ten serial obejrzeć...

Fabularnie rzeczywiście trochę kuleje - szczególnie mnie boli niewyjaśniony wątek o którym wspomniał najphil. Liczyłem też, że istnieje jakieś powiązanie między
Spoiler:
Podobało mi się kilka drobnych rzeczy: początkowe sceny katastroficzne, roślinki jako [potencjalne] źródło zagłady ludzkości (fakt, że wyglądają niepoważnie) no i zakończenie, które jest pewnym zaskoczeniem
Spoiler:
Generalnie serial można obejrzeć, ale nie podejrzewam, żebym za tydzień o nim pamiętał.
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

W sumie,,,marudziłam o ten serial...i tak do końca rozczarowana nie jestem...
Ale jednak jak się czytało książke...niestety robi sie porównania.
I te wypadły na niekorzyść miniserialu... :cry:

Ale nie żałuje, że obejrzałam.
Przynajmniej mogę krytykowac... :D
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Post autor: sindar »

ech... obejrzalem z obowiazku, bo obawialem sie tego, jak mozna zekranizowac te b. dobra ksiazke - i nie pomylilem sie niestety - na pewno nie tak...
rozumiem, ze pisana byla we wczesnych latach 60 i przy doslownym jej przeniesieniu na ekran wiele elementow traciloby myszka - jednak tryfidy jako sposb walki z globalnym ociepleniem???
wybaczcie...

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ