Torchwood (spin-off Doctor'a Who)
-
fluid
Wskaż do odpowiedzi - oglądam prawie wszystko
- youtube Warszawa
- Kontakt:
Torchwood [Sezon 3]

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
-
Wskaż do odpowiedzi - Widziałem wszystko
-
Kath
Wskaż do odpowiedzi - wciągam się
Sezon trzeci jest taki nijaki, jeśli to miało być w "amerykańskim stylu" to niestety nie wyszło. Zabrakowało mi tego specyficznego humoru, lekkości i przymrużenia oka, które było obecne w poprzednich dwóch sezonach. Jakoś się bohaterowie nabzdyczyli. Sama historia też strasznie naciągana, w sumie liczyłam na coś lepszego.
-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
Podobno w przygotowaniu jest amerykanski remake Torchwood...
zapytam sie tylko "a po cholere"???
Zrozumialbym, gdyby brytyjska wersja powstala 20 lat temu, ale przeciez to calkiem nowy serial i nawet bohaterowie mowia po angielsku, a nie po francusku czy hiszpansku???
No chyba, ze angielski akcent jest taki bolesny i nie do zniesienia dla przecietnego amerykanskiego odbiorcy tv...
Zawsze mozna im puscic wersje z napisami, chyba ze czytac amerykanom tez sie juz nie chce... :bounce:

zapytam sie tylko "a po cholere"???
Zrozumialbym, gdyby brytyjska wersja powstala 20 lat temu, ale przeciez to calkiem nowy serial i nawet bohaterowie mowia po angielsku, a nie po francusku czy hiszpansku???
No chyba, ze angielski akcent jest taki bolesny i nie do zniesienia dla przecietnego amerykanskiego odbiorcy tv...
Zawsze mozna im puscic wersje z napisami, chyba ze czytac amerykanom tez sie juz nie chce... :bounce:
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
-
sindar
-
Expert
Bedzie 4 sezon Torchwood skladajacy sie z 10 epizodow!
Co ciekawe, sezon ten powstanie w koprodukcji z amerykanskim Starz (m.in. Spartacus: Blood&Sand).
Ze strony BBC wynika, ze akcja sezonu bedzie "sie dziala" m.in. w USA i "dookola swiata"
Tym samym juz chyba wiadomo skad wczesniejsze zapowiedzi dotyczace amerykanskiego remake'u serialu
Watki z oryginalnego komunikatu BBC:
Osobiscie powrot Torchwood na ekrany bardzo mnie cieszy, szkoda mi tylko
Pozostaje niecierpliwie czekac na efekty wspolpracy BBC - Starz!
Co ciekawe, sezon ten powstanie w koprodukcji z amerykanskim Starz (m.in. Spartacus: Blood&Sand).
Ze strony BBC wynika, ze akcja sezonu bedzie "sie dziala" m.in. w USA i "dookola swiata"

Tym samym juz chyba wiadomo skad wczesniejsze zapowiedzi dotyczace amerykanskiego remake'u serialu

Watki z oryginalnego komunikatu BBC:
Calosc dostepna tu: http://www.bbc.co.uk/torchwood/torchwood_new_series/Monday 7th June 2010
BBC Cymru Wales, BBC Worldwide and US premium entertainment network, Starz Entertainment, have today announced a three way co-production partnership that will develop a new series of the hit BBC sci-fi drama Torchwood. BBC Worldwide will also distribute the series to broadcasters globally.
The 10-episode instalment will be written by a team led by Torchwood creator, Russell T Davies, and produced by BBC Worldwide Productions. Davies and BBC Worldwide Productions’ SVP Scripted, Julie Gardner, return as executive producers with BBC Worldwide Productions EVP Jane Tranter. The series has been commissioned by Controller BBC ONE, Jay Hunt, Controller BBC Drama, Ben Stephenson, and Starz President and CEO, Chris Albrecht.
While previous series were based on location in Cardiff, Wales, this new instalment will see storylines widen to include locations in the U.S. and around the world. John Barrowman and Eve Myles will return in their roles as Captain Jack and Gwen respectively, along with new faces.
Osobiscie powrot Torchwood na ekrany bardzo mnie cieszy, szkoda mi tylko
Spoiler:
-
Wskaż do odpowiedzi
dziwne, jakis czas słyszałęm że to nie Starz a Showtime chciał wykupić prawa do 4 sezonu i zostawić cała dawną ekipe (tych którzy się utrzymali). Powiem, tak, jeśli zostanie John Barrowman to wchodze w to (bez niego to już nie byłoby Torchwood) bez względu co za stacja to będzie robić. Prawdopodobnie można się tego spodziewać gdzieś na początku 2011 roku przed bądź jednocześnie z premierą kolejnego sezonu Doctora
Spoiler:
-
sindar
-
Expert
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
-
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Kontakt:
Właśnie skończyłem oglądać 2 sezon, nie wiem co mnie czeka dalej, ale mogę spokojnie polecić ten serial każdemu. Jedno mnie tylko boli, że nie wiem o co chodzi z nawiązaniami do Doctora Who, oglądałem kilka może kilkanaście odcinków w TVP i nie spodobał mi się na tyle by go ściągać albo specjalnie polować na niego.
Czy ktoś może mi powiedzieć co było na temat Torchwood, bohaterów, ogólnie wszystkiego w Doctorze Who?
Czy ktoś może mi powiedzieć co było na temat Torchwood, bohaterów, ogólnie wszystkiego w Doctorze Who?
-
grego1980
- Ulubiony Serial: 2 i pół
-
AreQ_BAH
- Kontakt:
-
Wskaż do odpowiedzi
ja mialem zupelnie inne odczucie. smutny to byl koniec 2 sezonu, bo wtedy nie bylo perspektyw na dalsze sezony. 3 sezon sie pojawil 2 lata po 2 sezonie i przedstawial jedną spójną historie co w moim mniemaniu było lepsze (1 i 2 sezon to takie CSI, natomiast 3 i 4 to juz bardziej jak The Killing, jeden spójny wątek)
moge podac odcinki Doctora w których jest odwołanie do Torchwood, ale nie widze sensu ogladac wybiórczo tych tylko odcinków. Doctor jest o tyle świetnym serialem z przemyslanym, nie pisanym na kolanie scenariuszem, ze kazdy odcinek wnosi cos co nas przybliza do finału. Generalnie do Torchwood odnosi się około połowa odcinków 1 sezonu i praktycznie cały 2 sezon przygód Doctora
moge podac odcinki Doctora w których jest odwołanie do Torchwood, ale nie widze sensu ogladac wybiórczo tych tylko odcinków. Doctor jest o tyle świetnym serialem z przemyslanym, nie pisanym na kolanie scenariuszem, ze kazdy odcinek wnosi cos co nas przybliza do finału. Generalnie do Torchwood odnosi się około połowa odcinków 1 sezonu i praktycznie cały 2 sezon przygód Doctora
-
grego1980
- Ulubiony Serial: 2 i pół
-
AreQ_BAH
- Kontakt:
-
Wskaż do odpowiedzi
-
AreQ_BAH