Torchwood (spin-off Doctor'a Who)

a long, long time ago..
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
youtube Warszawa
Kontakt:

Torchwood [Sezon 3]

Post autor: fluid »

Torchwood Season3 (XviD asd) EnglishV+NapisyPL Obrazek
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
PaulinAna
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: PaulinAna »

Dzięki, może się wreszcie za to wezmę :D
Na życie pełnią życia zawsze znajdzie się czas :*
Obrazek
Awatar użytkownika
Kath
Wskaż do odpowiedzi
wciągam się
wciągam się

Post autor: Kath »

Sezon trzeci jest taki nijaki, jeśli to miało być w "amerykańskim stylu" to niestety nie wyszło. Zabrakowało mi tego specyficznego humoru, lekkości i przymrużenia oka, które było obecne w poprzednich dwóch sezonach. Jakoś się bohaterowie nabzdyczyli. Sama historia też strasznie naciągana, w sumie liczyłam na coś lepszego.
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Post autor: sindar »

Podobno w przygotowaniu jest amerykanski remake Torchwood... :shock:
zapytam sie tylko "a po cholere"???
Zrozumialbym, gdyby brytyjska wersja powstala 20 lat temu, ale przeciez to calkiem nowy serial i nawet bohaterowie mowia po angielsku, a nie po francusku czy hiszpansku???
No chyba, ze angielski akcent jest taki bolesny i nie do zniesienia dla przecietnego amerykanskiego odbiorcy tv...
Zawsze mozna im puscic wersje z napisami, chyba ze czytac amerykanom tez sie juz nie chce... :bounce:
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Trudno powiedzieć ale tak robią ze wszystkim - co ciekawe wychodzi im zazwyczaj wielka kupa.
Może chodzi o to, że taniej jest wykupić prawa i nakręcić własną wersję niż kupno całego serialu z prawem do dystrybucji etc? :scratch:
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

Bedzie 4 sezon Torchwood skladajacy sie z 10 epizodow!

Co ciekawe, sezon ten powstanie w koprodukcji z amerykanskim Starz (m.in. Spartacus: Blood&Sand).
Ze strony BBC wynika, ze akcja sezonu bedzie "sie dziala" m.in. w USA i "dookola swiata" ;)
Tym samym juz chyba wiadomo skad wczesniejsze zapowiedzi dotyczace amerykanskiego remake'u serialu :)

Watki z oryginalnego komunikatu BBC:
Monday 7th June 2010

BBC Cymru Wales, BBC Worldwide and US premium entertainment network, Starz Entertainment, have today announced a three way co-production partnership that will develop a new series of the hit BBC sci-fi drama Torchwood. BBC Worldwide will also distribute the series to broadcasters globally.

The 10-episode instalment will be written by a team led by Torchwood creator, Russell T Davies, and produced by BBC Worldwide Productions. Davies and BBC Worldwide Productions’ SVP Scripted, Julie Gardner, return as executive producers with BBC Worldwide Productions EVP Jane Tranter. The series has been commissioned by Controller BBC ONE, Jay Hunt, Controller BBC Drama, Ben Stephenson, and Starz President and CEO, Chris Albrecht.

While previous series were based on location in Cardiff, Wales, this new instalment will see storylines widen to include locations in the U.S. and around the world. John Barrowman and Eve Myles will return in their roles as Captain Jack and Gwen respectively, along with new faces.
Calosc dostepna tu: http://www.bbc.co.uk/torchwood/torchwood_new_series/

Osobiscie powrot Torchwood na ekrany bardzo mnie cieszy, szkoda mi tylko
Spoiler:
Pozostaje niecierpliwie czekac na efekty wspolpracy BBC - Starz!
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

dziwne, jakis czas słyszałęm że to nie Starz a Showtime chciał wykupić prawa do 4 sezonu i zostawić cała dawną ekipe (tych którzy się utrzymali). Powiem, tak, jeśli zostanie John Barrowman to wchodze w to (bez niego to już nie byłoby Torchwood) bez względu co za stacja to będzie robić. Prawdopodobnie można się tego spodziewać gdzieś na początku 2011 roku przed bądź jednocześnie z premierą kolejnego sezonu Doctora
Spoiler:
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

Helventis pisze:Powiem, tak, jeśli zostanie John Barrowman to wchodze w to (bez niego to już nie byłoby Torchwood) bez względu co za stacja to będzie robić.
Barrowman zostaje, co jasno wynika z komunikatu BBC :)

z reguly jak ktos w Doktorze/Torchwood umiera - to na dobre
Spoiler:
sholva
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: sholva »

Pierwszy sezon Torchwood średnio mi się podobał. Drugi powalił mnie na kolana. A trzeci zgniótł :D Bardzo byłem rozczarowany tym, że tylko 3 sezony powstały (w sumie 2 i pół). Czekam na 4 sezon z obawami, ale wierzę w Barrowmana :) Mój ulubiony aktor gej :)
Rivermute
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Rivermute »

Dzięki za info
ble-gin
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ble-gin »

Torchwood, moja przygoda z tym serialem zaczęła się od 4x1 wcześniej nie wiedziałem o jego istnieniu,
wiec siadłem i oglądnąłem w niespełna tydzień te 3 sezony, mi osobiście się podoba, a dziś powinien być 4x3.
tylko mam nadzieję że będzie dłuższy niż 3 sezon ;)
ogólnie jest naprawdę OK
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Właśnie skończyłem oglądać 2 sezon, nie wiem co mnie czeka dalej, ale mogę spokojnie polecić ten serial każdemu. Jedno mnie tylko boli, że nie wiem o co chodzi z nawiązaniami do Doctora Who, oglądałem kilka może kilkanaście odcinków w TVP i nie spodobał mi się na tyle by go ściągać albo specjalnie polować na niego.
Czy ktoś może mi powiedzieć co było na temat Torchwood, bohaterów, ogólnie wszystkiego w Doctorze Who?
Obrazek
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

AreQ_BAH pisze:Czy ktoś może mi powiedzieć co było na temat Torchwood, bohaterów, ogólnie wszystkiego w Doctorze Who?
A najlepiej podać odcinki w których było to nawiązanie.
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

O, to też dobra rzecz, mógłbym te wybrane pooglądać.

Skończyłem właśnie 3 sezon. Bardziej podobały mi się wcześniejsze. Ten był trochę inny, nie był zły, był dość... mocny, i trochę smutny.
Obrazek
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

ja mialem zupelnie inne odczucie. smutny to byl koniec 2 sezonu, bo wtedy nie bylo perspektyw na dalsze sezony. 3 sezon sie pojawil 2 lata po 2 sezonie i przedstawial jedną spójną historie co w moim mniemaniu było lepsze (1 i 2 sezon to takie CSI, natomiast 3 i 4 to juz bardziej jak The Killing, jeden spójny wątek)

moge podac odcinki Doctora w których jest odwołanie do Torchwood, ale nie widze sensu ogladac wybiórczo tych tylko odcinków. Doctor jest o tyle świetnym serialem z przemyslanym, nie pisanym na kolanie scenariuszem, ze kazdy odcinek wnosi cos co nas przybliza do finału. Generalnie do Torchwood odnosi się około połowa odcinków 1 sezonu i praktycznie cały 2 sezon przygód Doctora
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

Helventis pisze: Generalnie do Torchwood odnosi się około połowa odcinków 1 sezonu i praktycznie cały 2 sezon przygód Doctora
NO to faktycznie nie ma większego sensu. Myślałem że będzie podobnie jak z NCIS w JAG-u, 1-2 odcinki.
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

O ile spójność wątku w 3 sezonie była świetna, to forma 1 odcinek jedna sprawa odpowiadała mi również.
Sezon był smutny ze względu na niektóre wątki w nim/zakończenie. Ostro.

Może więc kiedyś sięgnę po DW, żeby sprawdzić te powiązania. A jakieś szybkie wyjaśnienie co do tego co była za ręka?
Obrazek
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

ręka w słoiku była ręką 10 Doktora którą stracił podczas regeneracji w Doctor Who - Christmas Special Season 1. Działała również jako swoisty wykrywacz Doctora :P
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Dzięki :-)
10tego doktora, czy 10 ręką?
Obrazek
ble-gin
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ble-gin »

Torchwood.S04E10 skończył się w sumie fajnie i z możliwościami na dalsze rozwijanie akcji, niecierpliwie czekam na dalsze sezony.
Polecam

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ