Serial opowiadający o lasach grupy agentów wyjaśniającej tajemnicze (kosmiczne) zagadki. Przywódcą agencji jest kapitan Jack Harness , znany z "Doctor'a". Pierwszy sezon niedawno pojawił się w asd drugi będzie emitowany w brytyjskiej tv od 16 stycznia co tydzień (na razie są daty emisji 6-ciu odcinków), Znaczy to tyle , że następnego dnia po emisji serial powinien by w sieci.
Gorąco polecam fanom Doctora , Jacka i innym
Serial opowiadający o lasach grupy agentów wyjaśniającej tajemnicze (kosmiczne) zagadki. Przywódcą agencji jest kapitan Jack Harness , znany z "Doctor'a". Pierwszy sezon niedawno pojawił się w asd drugi będzie emitowany w brytyjskiej tv od 16 stycznia co tydzień (na razie są daty emisji 6-ciu odcinków), Znaczy to tyle , że następnego dnia po emisji serial powinien by w sieci. Gorąco polecam fanom Doctora , Jacka i innym :)
hmm...co do tego serialu mialem zawsze miszane uczucia i do dzisiaj sie nie przemoglem by sie do niego przysiasc...moze dlatego ze odcinki w ktorych pojawial sie Jack za bardzo nie przypadly mi do gustu ale nigdy nic nie wiadomo
hmm...co do tego serialu mialem zawsze miszane uczucia i do dzisiaj sie nie przemoglem by sie do niego przysiasc...moze dlatego ze odcinki w ktorych pojawial sie Jack za bardzo nie przypadly mi do gustu ale nigdy nic nie wiadomo :)
Calkiem niedawno zassalem 1 sezon a gdybym wiedzial ze tak mi sie spodoba (przz dlugi czas kojarzylem ten serial z Deadwood ktory mi sie wybitnie nei podobal) to zrobilbym to wczesniej
Pierwszy sezon polknalem w weekend a wlasnie przed chwila obejrzalem ostatni dostepny odcinek drugiego sezonu.
Niezbyt przepadam za sci-fi ale ten serial wyjatkowo mi sie spodobal.
Niewatpliwie duzym plusem dla serialu jest niebanalne podejscie do tematu homoseksualizmu (i chociazby z tego powodu nie ma nawet cienia szansy aby ten serial pojawil sie w zacofanym kaczogrodzie) czyli tematu ktory ostatnio jest bardzo na czasie.
Postacie w serialu sa nakreslone w sposob bardzo naturalny, ludzki co kloci sie z kanonami seriali z USA gdzie kazda laska musi byc super hiper, biust 3 i dlugie nogi.
Tutaj mamy Gwen z pocieszna przerwa miedzy zebami i niesmiala acz seksowna Tosh.
Te drobne wady sprawiaja ze latwiej sie z postaciami identyfikowac niz z plastikowym silikonem z "hameryki".
Jak kazdy serial momentami jest naciagany jednam w bezstresowy sposob sie go oglada.
W tajemnicy moge dodac 2 sezon na pewno pojawi sie w formacie xvid asd gdyz mam sie zamiar za niego osobiscie zabrac.
We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
Calkiem niedawno zassalem 1 sezon a gdybym wiedzial ze tak mi sie spodoba (przz dlugi czas kojarzylem ten serial z Deadwood ktory mi sie wybitnie nei podobal) to zrobilbym to wczesniej Pierwszy sezon polknalem w weekend a wlasnie przed chwila obejrzalem ostatni dostepny odcinek drugiego sezonu. Niezbyt przepadam za sci-fi ale ten serial wyjatkowo mi sie spodobal. Niewatpliwie duzym plusem dla serialu jest niebanalne podejscie do tematu homoseksualizmu (i chociazby z tego powodu nie ma nawet cienia szansy aby ten serial pojawil sie w zacofanym kaczogrodzie) czyli tematu ktory ostatnio jest bardzo na czasie. Postacie w serialu sa nakreslone w sposob bardzo naturalny, ludzki co kloci sie z kanonami seriali z USA gdzie kazda laska musi byc super hiper, biust 3 i dlugie nogi. Tutaj mamy Gwen z pocieszna przerwa miedzy zebami i niesmiala acz seksowna Tosh. Te drobne wady sprawiaja ze latwiej sie z postaciami identyfikowac niz z plastikowym silikonem z "hameryki". Jak kazdy serial momentami jest naciagany jednam w bezstresowy sposob sie go oglada. W tajemnicy moge dodac 2 sezon na pewno pojawi sie w formacie xvid asd gdyz mam sie zamiar za niego osobiscie zabrac.
Sprawa jest o tyle ciekawa, że oglądałem tylko Doctora Who (pierwszy sezon) i cały czas myślałem, że Torchwood to taki "inny doktor" ale sprawa ciągle dotyczy mniej poważnego sci-fi.
Pierwszy też raz słyszę, że jednym z tematów tego serialu jest homoseksualizm (na poważnie).
Chyba, że źle zrozumiałem Twój post @Fluid i tak naprawdę to sprawa marginalna tego serialu.
Oczywiście jestem za wystawianiem tego typu produkcji (sam wystawiłem L Word i Angels in America) gdyż faktycznie na naszą telewizję nie ma co liczyc. Trzeba też uświadamiac ludzi a nie udawac, że "ten problem nie istnieje".
Nie zgodzę się jednak z ostatnią częścią Twojego posta - wolę patrzec na te plastikowe lale (patrz Quiz serialowy2) niż na niezbyt zadbane kobiety :geek:
Sprawa jest o tyle ciekawa, że oglądałem tylko Doctora Who (pierwszy sezon) i cały czas myślałem, że Torchwood to taki "inny doktor" ale sprawa ciągle dotyczy mniej poważnego sci-fi. Pierwszy też raz słyszę, że jednym z tematów tego serialu jest homoseksualizm (na poważnie).
Chyba, że źle zrozumiałem Twój post @Fluid i tak naprawdę to sprawa marginalna tego serialu.
Oczywiście jestem za wystawianiem tego typu produkcji (sam wystawiłem L Word i Angels in America) gdyż faktycznie na naszą telewizję nie ma co liczyc. Trzeba też uświadamiac ludzi a nie udawac, że "ten problem nie istnieje".
Nie zgodzę się jednak z ostatnią częścią Twojego posta - wolę patrzec na te plastikowe lale (patrz [url=http://tvshows.i365.pl/viewtopic.php?t=470]Quiz serialowy2[/url]) niż na niezbyt zadbane kobiety :geek:
jest roznica miedzy nie zadbana a naturalna i ja wlasnie o tym drugim typie pisze
Co mi po lasce w ktora wpompowano kilogramy silikonu i poprawiono operacyjnie co tylko sie dalo kiedy wlasnie takie naturalne wady jak ww szczerba miedzy zebami sprawia zemoze nei jest miss pieknosci to jednak ma swoj urok.
Pierwszy też raz słyszę, że jednym z tematów tego serialu jest homoseksualizm (na poważnie).
Ogolnie aktora grajacy Jacka w zyciu prywatnym od wielu lat jest homoseksualista (IMDB rulez) i serial zawiera pewna dawke (moze nie w kazdym odcinku ) scen mesko-meskich oraz damsko-damskich, fakt ze glownie sa to pocalunki i luzne aluzje, chociaz o ile pamietam ze dwie sceny lozkowe chyba tez byly.
Spoiler:
Motyw w kiedy Jack mowi do Ianto ze seksownie wygladalby w mundurze i ze musi mu jeden zalatwic a ten drugi pali cegle to po prostu mistrzostwo swiata :mrgreen: :mrgreen:
Nie sa to ilosci ogromne jednak dla homofobow i mlodziezowki lpr na pewno wystarczy aby wzniesc larum i zaczac bojkot.
Everything we worked for
[quote="xvidasd"]niż na niezbyt zadbane kobiety[/quote]
jest roznica miedzy nie zadbana a naturalna i ja wlasnie o tym drugim typie pisze ;) Co mi po lasce w ktora wpompowano kilogramy silikonu i poprawiono operacyjnie co tylko sie dalo kiedy wlasnie takie naturalne wady jak ww szczerba miedzy zebami sprawia zemoze nei jest miss pieknosci to jednak ma swoj urok.
[quote]Pierwszy też raz słyszę, że jednym z tematów tego serialu jest homoseksualizm (na poważnie).[/quote]
Ogolnie aktora grajacy Jacka w zyciu prywatnym od wielu lat jest homoseksualista (IMDB rulez) i serial zawiera pewna dawke (moze nie w kazdym odcinku ) scen mesko-meskich oraz damsko-damskich, fakt ze glownie sa to pocalunki i luzne aluzje, chociaz o ile pamietam ze dwie sceny lozkowe chyba tez byly. [spoiler]Motyw w kiedy Jack mowi do Ianto ze seksownie wygladalby w mundurze i ze musi mu jeden zalatwic a ten drugi pali cegle to po prostu mistrzostwo swiata :mrgreen: :mrgreen: [/spoiler] Nie sa to ilosci ogromne jednak dla homofobow i mlodziezowki lpr na pewno wystarczy aby wzniesc larum i zaczac bojkot.
SPOILER
Na zachęte dodam (choc może nie dla każdego będzie to zachęta), że w pierwszym odcinku 2 sezonu gościem honorowym jest James Masters [Spike z 'Buffy'] (chyba nic nie pokręciłam ) i gra on ex Jacka
Prócz tego smaczku jest jeszcze jeden : "Help me Obi-wan Kenobi..." - wykonanie i kontekst kapitalne
Gorąco polecam
SPOILER Na zachęte dodam (choc może nie dla każdego będzie to zachęta), że w pierwszym odcinku 2 sezonu gościem honorowym jest James Masters [Spike z 'Buffy'] (chyba nic nie pokręciłam :D ) i gra on ex Jacka :) Prócz tego smaczku jest jeszcze jeden : "Help me Obi-wan Kenobi..." - wykonanie i kontekst kapitalne :) Gorąco polecam :)
Ten serial zdecydowanie zasługuje na uwagę. Jest może trochę naiwny w warstwie fabularnej (wiadomo, kosmici ), jednakże - jak się okazuje - bohaterowie są dosyć skomplikowani, a na pewno relacje między nimi. Może właśnie owa niejednoznaczność postaci sprawia, że serial ogląda się z przyjemnością.
Jest to na pewno serial o wielu twarzach i stylach - są odcinki zrealizowane w konwencji horroru, trillera, komedii romantycznej, filmu sci-fi, ale też - można znaleźć pastiż opery mydlanej. Może właśnie ta zabawa konwencją podoba mi się najbardziej.
Należy go oglądać z lekkim przymrużeniem oka, ale jeśli ktoś podchodzi do serialu w 100% poważnie, to też się nie zawiedzie (tylko tych smaczków będzie miał mniej).
Pozostaje kwestia biseksualności bohaterów - owszem, są jakieś scenki, ale chyba po to, aby podrażnić się z widzem nadwrażliwym. Wydaje mi się, że owa biseksualność postaci została zaprezentowana w tak oczywisty sposób, że w zasadzie nie dziwi, że bohater raz łapczywie spogląda na kolegę, a raz na koleżankę z pracy
Serial jest ciekawy i ciekawie zrobiony, i co ważne - nie nudzi. Jeśli ktoś jeszcze nie oglądał, to polecam
Ten serial zdecydowanie zasługuje na uwagę. Jest może trochę naiwny w warstwie fabularnej (wiadomo, kosmici ;) ), jednakże - jak się okazuje - bohaterowie są dosyć skomplikowani, a na pewno relacje między nimi. Może właśnie owa niejednoznaczność postaci sprawia, że serial ogląda się z przyjemnością.
Jest to na pewno serial o wielu twarzach i stylach - są odcinki zrealizowane w konwencji horroru, trillera, komedii romantycznej, filmu sci-fi, ale też - można znaleźć pastiż opery mydlanej. Może właśnie ta zabawa konwencją podoba mi się najbardziej. Należy go oglądać z lekkim przymrużeniem oka, ale jeśli ktoś podchodzi do serialu w 100% poważnie, to też się nie zawiedzie (tylko tych smaczków ;) będzie miał mniej).
Pozostaje kwestia biseksualności bohaterów - owszem, są jakieś scenki, ale chyba po to, aby podrażnić się z widzem nadwrażliwym. Wydaje mi się, że owa biseksualność postaci została zaprezentowana w tak oczywisty sposób, że w zasadzie nie dziwi, że bohater raz łapczywie spogląda na kolegę, a raz na koleżankę z pracy ;)
Serial jest ciekawy i ciekawie zrobiony, i co ważne - nie nudzi. Jeśli ktoś jeszcze nie oglądał, to polecam :)
fluid pisze:Postacie w serialu sa nakreslone w sposob bardzo naturalny, ludzki co kloci sie z kanonami seriali z USA gdzie kazda laska musi byc super hiper, biust 3 i dlugie nogi.
Duży minus!
fluid pisze:duzym plusem dla serialu jest niebanalne podejscie do tematu homoseksualizmu
Jeszcze większy minus!
fluid pisze:serial zawiera pewna dawke (moze nie w kazdym odcinku ) scen mesko-meskich
Minus jak stąd do Władywostoku...
fluid pisze:Nie sa to ilosci ogromne jednak dla homofobow i mlodziezowki lpr na pewno wystarczy aby wzniesc larum i zaczac bojkot.
Wznoszę larum i ogłaszam bojkot :!:
Podsumuję to dobrym cytatem z Boston Legal:
"Denny Crane: Because we're friends, I'm gonna tell you something nobody else knows. I'm homophobic.
Alan Shore: [deadpan] I'm stunned."
[quote="fluid"]Postacie w serialu sa nakreslone w sposob bardzo naturalny, ludzki co kloci sie z kanonami seriali z USA gdzie kazda laska musi byc super hiper, biust 3 i dlugie nogi.[/quote]
Duży minus!
[quote="fluid"]duzym plusem dla serialu jest niebanalne podejscie do tematu homoseksualizmu[/quote]
Jeszcze większy minus!
[quote="fluid"]serial zawiera pewna dawke (moze nie w kazdym odcinku ) scen mesko-meskich[/quote]
Minus jak stąd do Władywostoku...
[quote="fluid"]Nie sa to ilosci ogromne jednak dla homofobow i mlodziezowki lpr na pewno wystarczy aby wzniesc larum i zaczac bojkot.[/quote]
Wznoszę larum i ogłaszam bojkot :!: :grin:
Podsumuję to dobrym cytatem z Boston Legal: "Denny Crane: Because we're friends, I'm gonna tell you something nobody else knows. I'm homophobic. Alan Shore: [deadpan] I'm stunned."
Nie powinienem sie znizac zeby odpowiedziec na to co napisales....chociaz...
Skoro dla ciebie sam fakt tego ze w filmie czy serialu jest scena/podtekst homoseksualny czy biseksualny skresla od razu wszystko to wnioskuje ze nei masz wiecej niz 10-12 lat tudziez ogolona glowe i swastyke na kurtce :roll:
Tym samym tropem idac zaproponuj bojkot filmu Filadelfia gdzie Tom Hanks zagral chorego na AIDS prawnika-homoseksualiste.
Zal mi takich ludiz jak ty ktorzy maja klapki na oczach i jednotorowe myslenie.
Zeby byla jasnosc NIE jestem gejem ani nei zajmuje sie propagowaniem tolerancji dla ludzi o innej orientacji seksualnej ale mam kilku znajomych ktorzy sa gejami badz lesbijkami i wcale nei sa to ludzie "inni".
Mnie natomiast draznia wypowiedzie takich jak ty ktorzy by najchetniej zabili/spalili/powiesili tych co maja odmienne zdanie czy odmienne poglady na zycie.
Jak dorosniesz i bedziesz na odpowiednim poziomie intelektualnym aby podjac dyskusje na ten temat to mzoe do tego wrocimy.
Zreszta twoj avatar dal mi sporo informacji na twoj temat...
Everything we worked for
Nie powinienem sie znizac zeby odpowiedziec na to co napisales....chociaz... Skoro dla ciebie sam fakt tego ze w filmie czy serialu jest scena/podtekst homoseksualny czy biseksualny skresla od razu wszystko to wnioskuje ze nei masz wiecej niz 10-12 lat tudziez ogolona glowe i swastyke na kurtce :roll: Tym samym tropem idac zaproponuj bojkot filmu Filadelfia gdzie Tom Hanks zagral chorego na AIDS prawnika-homoseksualiste. Zal mi takich ludiz jak ty ktorzy maja klapki na oczach i jednotorowe myslenie. Zeby byla jasnosc NIE jestem gejem ani nei zajmuje sie propagowaniem tolerancji dla ludzi o innej orientacji seksualnej ale mam kilku znajomych ktorzy sa gejami badz lesbijkami i wcale nei sa to ludzie "inni". Mnie natomiast draznia wypowiedzie takich jak ty ktorzy by najchetniej zabili/spalili/powiesili tych co maja odmienne zdanie czy odmienne poglady na zycie. Jak dorosniesz i bedziesz na odpowiednim poziomie intelektualnym aby podjac dyskusje na ten temat to mzoe do tego wrocimy. Zreszta twoj avatar dal mi sporo informacji na twoj temat...
fluid pisze:Skoro dla ciebie sam fakt tego ze w filmie czy serialu jest scena/podtekst homoseksualny czy biseksualny skresla od razu wszystko
Z tego co pisałeś wcześniej wynika że nie jest to jedna scena lecz jest to istotny i regularnie pojawiający się motyw w tym serialu. (chyba że źle zrozumiałem) Jednym podoba się jak w serialach jest dużo akcji, inni wolą jak żeby serial opowiadał jakąś ciekawą historię, jeszcze innych najbardziej interesują seriale gdzie często mają miejsce
fluid pisze:sceny lozkowe
Kwestia gustu.
PaulinAna pisze:Na zachęte dodam (choc może nie dla każdego będzie to zachęta), że w pierwszym odcinku 2 sezonu gościem honorowym jest James Masters [Spike z 'Buffy'] (chyba nic nie pokręciłam ) i gra on ex Jacka
(podkreślenie ode mnie)
Dla mnie to nie jest zachęta. Jest to moja osobista opinia która nie ma na celu nikogo obrażać i nie wydaje mi się aby był to powód do stawiania mnie w jednym szeregu z zawodnikami którzy mają
fluid pisze:ogolona glowe i swastyke na kurtce
i tymi którzy by
fluid pisze:zabili/spalili/powiesili tych co maja odmienne zdanie czy odmienne poglady na zycie.
bo nic takiego w moim poście się nie pojawiło.
fluid pisze:Zreszta twoj avatar dal mi sporo informacji na twoj temat...
[quote="fluid"]Skoro dla ciebie sam fakt tego ze w filmie czy serialu jest scena/podtekst homoseksualny czy biseksualny skresla od razu wszystko[/quote]
Z tego co pisałeś wcześniej wynika że nie jest to jedna scena lecz jest to istotny i regularnie pojawiający się motyw w tym serialu. (chyba że źle zrozumiałem) Jednym podoba się jak w serialach jest dużo akcji, inni wolą jak żeby serial opowiadał jakąś ciekawą historię, jeszcze innych najbardziej interesują seriale gdzie często mają miejsce [quote="fluid"]sceny lozkowe[/quote] Kwestia gustu.
[quote="PaulinAna"]Na zachęte dodam ([u]choc może nie dla każdego będzie to zachęta[/u]), że w pierwszym odcinku 2 sezonu gościem honorowym jest James Masters [Spike z 'Buffy'] (chyba nic nie pokręciłam ) i gra on ex Jacka[/quote]
(podkreślenie ode mnie)
[u]Dla mnie to nie jest zachęta[/u]. Jest to moja [b]osobista opinia[/b] która [b]nie ma na celu nikogo obrażać [/b]i nie wydaje mi się aby był to powód do stawiania mnie w jednym szeregu z zawodnikami którzy mają [quote="fluid"]ogolona glowe i swastyke na kurtce[/quote] i tymi którzy by [quote="fluid"]zabili/spalili/powiesili tych co maja odmienne zdanie czy odmienne poglady na zycie.[/quote] bo nic takiego w moim poście się nie pojawiło.
[quote="fluid"]Zreszta twoj avatar dal mi sporo informacji na twoj temat...[/quote]
hej,
czy udostepnia ktos jeszcze pierwszy sezon Torchwood, sciagam ale nie ma zadnych seedow. trackery ktore mam wpisane to:
demonoid
tracker.prq.to
sumotracker
hej, czy udostepnia ktos jeszcze pierwszy sezon Torchwood, sciagam ale nie ma zadnych seedow. trackery ktore mam wpisane to: demonoid tracker.prq.to sumotracker
Pierwsze 5 odcinków będzie wyemitowane w pierwszym tygodniu, codziennie od poniedziałku do piątku o 21.00.
właśnie skonczyłem ogladać te pierwsze 5 odcinków. Fajne, ogląda się jak dobry miniserial bo kazdy godzinny odcinek jest czescia wiekszej fabuł.
Tylko mam pytanie... CO Z KOLEJNYMI ODCINKAMI?!?!? na epguides wogole nie jest napisane ze 3 sezon powstal (dziwne?? ) a na kalendarzu premier światowych nie widać aby po tym 5 odcinku były jeszcze jakies wychodzące w nastepnych tygodniach.
Jeśli sezon mial tylko te 5 odcinków, to moge to skomentowac... "To się k***a narobili!!! Ponad rok 5 odcinków kręcić" no i jeszcze to zakonczenie to az sie prosi o kontynuacje ja chce więcej!!
[quote]Pierwsze 5 odcinków będzie wyemitowane w pierwszym tygodniu, codziennie od poniedziałku do piątku o 21.00. [/quote]
właśnie skonczyłem ogladać te pierwsze 5 odcinków. Fajne, ogląda się jak dobry miniserial bo kazdy godzinny odcinek jest czescia wiekszej fabuł.
Tylko mam pytanie... CO Z KOLEJNYMI ODCINKAMI?!?!? na epguides wogole nie jest napisane ze 3 sezon powstal (dziwne?? ) a na kalendarzu premier światowych nie widać aby po tym 5 odcinku były jeszcze jakies wychodzące w nastepnych tygodniach. Jeśli sezon mial tylko te 5 odcinków, to moge to skomentowac... "To się k***a narobili!!! Ponad rok 5 odcinków kręcić" no i jeszcze to zakonczenie to az sie prosi o kontynuacje :P ja chce więcej!! :D
Heh... z tego co udało mi się wyszperać w sieci "To się k***a narobili!!!" bo sezon ten ma mieć tylko 5 odcinków. W ogóle z tego co się orientuję to powstanie 3 sezonu stało z początku pod sporym znakiem zapytania...
Heh... z tego co udało mi się wyszperać w sieci "To się k***a narobili!!!" bo sezon ten ma mieć tylko 5 odcinków. W ogóle z tego co się orientuję to powstanie 3 sezonu stało z początku pod sporym znakiem zapytania...
Te 5 odcinków to właśnie jest 3 sezon. Z tego co zapamiętałem z jednej z brytyjskich gazet to producenci zdecydowali się przyjąć właśnie taką formę mini serialu. Jak to tam było napisane "w amerykańskim stylu" czy jakoś tak. Mi osobiście ten sezon nie przypadł do gustu...nie był zły ale jednak dwa poprzednie oglądało mi się o wiele lepiej.
Ja chcę Torchwood i Doctora:D
Jeśli o Doktora chodzi to tutaj masz minutowy clip z Water of Mars
Te 5 odcinków to właśnie jest 3 sezon. Z tego co zapamiętałem z jednej z brytyjskich gazet to producenci zdecydowali się przyjąć właśnie taką formę mini serialu. Jak to tam było napisane "w amerykańskim stylu" czy jakoś tak. Mi osobiście ten sezon nie przypadł do gustu...nie był zły ale jednak dwa poprzednie oglądało mi się o wiele lepiej.
[quote]Ja chcę Torchwood i Doctora:D[/quote]
Jeśli o Doktora chodzi to tutaj masz minutowy clip z Water of Mars :)