Outcasts [bbc 2010]

a long, long time ago..
duzybumcyk
Wskaż do odpowiedzi
patron
patron
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń
youtube Warszawa

Post autor: duzybumcyk »

Uważam, że zakończenie może stanowić punkt wyjścia do nowej historii z nowymi bohaterami, którzy dołączą do starych.Ale zły jestem, że tak to się kończy mogli dać jeszcze z 5 odcinków i byłby porządny miniserial
gazebo
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Post autor: gazebo »

Tak dla porządku chciałbym dodać, że Defying Gravity tyż zostało skasowane. Sam Outcasts jest trochę nowatorskim podejściem. A może naprawdę staliśmy się społeczeństwem konsumpcyjnym. Nie mówię, że nie oglądałem Medium czy parę innych. Tylko zaczyna upadać to co nie jest masowe.
2rock pisze:Podobna sytuacja jak z Capricą: za "ambitne" dla zwykłego widza, naprawdę szkoda...
A Caprica niech spoczywa w spokoju. Podobnie jak Prison Break. Jest jakaś granica między medialnym wyreklamowaniem a faktyczną zawartością.
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: seymour »

Aż nie mogę uwierzyć, że tak świetny serial sci-fi został anulowany... I to przez brytyjskie BBC, które rzadko kiedy coś kasuje i nie przywiązuje tak wielkiej wagi do słupków oglądalności.

Szkoda, naprawdę wielka szkoda...
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

Post autor: atathoth »

Zostal skasowany?!?! Nie!!!!! Kurde czemu musialem przeczytac te Wasze posty!
Mam nadzieje ze bedzie sie dobrze sprzedawal na DVD i bluray przez co producenci zobacza ze nie warto zabijac kury znoszacej zlote jaja.

Kurde, a taki dobry serial!
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

A ja mam troszkę inne zdanie niż większość.
Osobiście serial mnie nie zachwycił. Słabo zarysowane postacie, brak wciągającej akcji, brak "klimatu".
Aktorzy jakoś mnie nie przekonali do siebie (wyjątek to prezydent Tate).
Zbyt mało efektów specjalnych a za dużo problemów ludzkich i rodzinnych.
Na przykład
Spoiler:
Na plus można zaliczyć dobre zdjęcia i świetne plenery no i niezłą scenografie..
Jeśli by dalej leciał to pewnie bym oglądał ale po kasacji nie płakałem. ;)

Może taka a nie inna opinia o tym serialu bierze się z tego że ciągle siedzi mi w głowie porównanie do świetnej Earth 2.
Awatar użytkownika
X-asd
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń
Kontakt:

Re: Outcasts [bbc 2010]

Post autor: X-asd »

Wrzuciłem na nowo dla przypomnienia - to jeden z lepszych seriali z gatunku sci-fi.
Niestety był za ambitny i mało w nim było scenek ze świetlnymi laserami i efektywnych scen latających statków kosmicznych dlatego dostał cancela :(
Ale uważam, że i tak warto oglądnąć! - polecam :ok
Awatar użytkownika
delta1908
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: The Shield

Post autor: delta1908 »

A na mnie nie wywarł jakiegoś większego wrażenia, ale w sumie wielkim fanem s-f nie jestem. Oglądałem tylko dlatego, że nie było tych wszystkich laserowych gadżetów ;) Jak dla mnie serial do obejrzenia i zapomnienia, chociaż zostawili nas z niezłym cliffem na koniec.
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Post autor: sindar »

Outcasts moze nie jest jakims dzielem sztuki, ale jest calkiem przyzwoitym serialem z gatunku SF.
Jak na brytyczykow przystalo oczywiscie akcja skupiala sie w duzej mierze na relacjach m. bohaterami, aczkolwiek byly tez pewne tajemnice "wyzszego rzedu" - niestety nie rozwiazane ze wzgledu na cancela. Pomimo ograniczen budzetowych bylo tez troche calkiem przyzwoitych efektow specjalnych - szczegolnie na poczatku i koncu sezonu.

Osobiscie zaluje cancela dla tego serialu.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ