Outcasts [bbc 2010]
-
kontrast
Wskaż do odpowiedzi - seriale znam jak kieszeń
- youtube Warszawa
Outcasts [bbc 2010]
Outcasts to nowy serial stacji BBC, w którym zobaczymy m.in. Jamiego Bambera (''Battlestar Galactica'') i Erica Mabiusa (''Brzydula Betty''). Ma to być połączenie sci-fi i... westernu i opowiadać o pionierach, którzy rozpoczynają nowe życie na planecie Carpathia
zdjęcia
info:
http://www.tv.com/first-look-bbc-americ ... 28958.html
http://www.bbc.co.uk/news/10113983
sci-fi i to brytyjskie
premiera : początek 2011
info: http://hatak.pl/news/9068/Pierwsze_zdje ... sternu_sf/
zdjęcia
info:
http://www.tv.com/first-look-bbc-americ ... 28958.html
http://www.bbc.co.uk/news/10113983
sci-fi i to brytyjskie
premiera : początek 2011
info: http://hatak.pl/news/9068/Pierwsze_zdje ... sternu_sf/
Ostatnio zmieniony 20 grudnia 2010, 15:49 przez kontrast, łącznie zmieniany 1 raz.
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
-
kontrast
Wskaż do odpowiedzi - seriale znam jak kieszeń
-
asd
-
Expert
Grupa ludzi stawia przed sobą dość ambitne zadanie - chcą zbudować nową i lepszą przyszłość na innej planecie. Mieszkając z dala od domu, rodzin i poprzednich żyć starają się oni uniknąć błędów popełnionych przez ludzkość, jednak okazuje się to najtrudniejszym wyzwaniem podczas tworzenia nowego świata. Po jakimś czasie wspólnego mieszkania i pracowania w miasteczku Forthaven bohaterowie zdają sobie sprawę z tego, że Carpathia nie jest zwyczajną planetą. Zastanawiają się oni czy ich praca ma jakiś większy cel, kiedy tajemnicza niewiadoma czai się wokół nich i zagraża spokojowi panującemu w miasteczku. My natomiast zaczniemy od bardziej dramatycznego momentu - wydarzenia obserwować będziemy od utracenia kontaktu z Ziemią, kiedy grupa jest zdana tylko na siebie i nie wie czego się spodziewać.

Zapowiada się ciekawie prawda?

-
beata101
Wskaż do odpowiedzi - wszystko
- Ulubiony Serial: Supernatural
-
najphil
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Kontakt:
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Yugi_2142
- Kontakt:
Jak słyszę o połączeniu sci-fi i westernu to nieodparcie kojarzy mi się to z serialem Firefly, który miał lecieć latami a nie zdążył nawet odejść na drugi krąg, tylko rozbił się w połowie pierwszego sezonu :pale: Nie mam więc pojęcia co strzeliło do głowy osobom odpowiedzialnym za Outcasts żeby próbować ponownie ruszać w tym kierunku. Jak się nad tym zastanowić to możliwości są dwie: albo nie zdają sobie sprawy z istnienia Firefly'a, albo uważają że uda im się stworzyć coś dużo lepszego, sam nie wiem co jest bardziej nieprawdopodobne :roll:
Ignorance is a virtue.
-
najphil
- Kontakt:
Po pierwsze, serial, raczej nie zamierza odnosić się do Firefly, bo to z założenia dramat SF, bez elementów z lekkim przymrużaniem oka. Po drugie, to serial brytyjski i jego twórcy nie muszą się kierować gustami amerykańskiej publiczności. Po trzecie, Małysz też powinien odejść na drugi krąg, zamiast lądować w takich warunkach. :pirat:

-
najphil
- Kontakt:
-
grego1980
- Ulubiony Serial: 2 i pół
-
Wskaż do odpowiedzi - zawodowiec
-
asd
-
Expert
Eee zapomniałem - postaram się dziś nadrobić zaległości.
Added after 4 hours 21 minutes:

Outcasts
Pilot gotowy - zapraszam.
Added after 4 hours 21 minutes:

Outcasts
Pilot gotowy - zapraszam.

-
najphil
- Kontakt:
-
Wskaż do odpowiedzi - załapałem bakcyla
-
asd
-
Expert
A mnie się podoba.
Bardzo podobny gatunkowo jest do BSG - mamy tutaj i trochę "kosmicznego sci-fi", i polityki, oraz religii, która zawsze gdzieś tam musi w futurystycznym ludzie burzyć ład. "Ciemna" historia początków Carpatii ciąży na sumieniu a prezydent wcale chyba taki szlachetny nie jest (na jakiego się kreuje).
Wspomniana już religia zapowiada kłopoty i konflikt pomiędzy przywódcami. Pustynia przypomina Dune (a ZO Freemenów?), a ja zawsze Herberta lubiłem.
Podoba mi się też motyw przewodni serialu, który w obliczu postępu technologicznego (biologicznego) stanie się wkrótce prawdziwym problemem:
"Czy klon to człowiek czy nie człowiek"? Czy mamy prawo władać takim życiem wedle swojego uznania? A może to taka sama istota jak my, różniąca się tylko sposobem "poczęcia"??
Bardzo podobny gatunkowo jest do BSG - mamy tutaj i trochę "kosmicznego sci-fi", i polityki, oraz religii, która zawsze gdzieś tam musi w futurystycznym ludzie burzyć ład. "Ciemna" historia początków Carpatii ciąży na sumieniu a prezydent wcale chyba taki szlachetny nie jest (na jakiego się kreuje).
Wspomniana już religia zapowiada kłopoty i konflikt pomiędzy przywódcami. Pustynia przypomina Dune (a ZO Freemenów?), a ja zawsze Herberta lubiłem.
Podoba mi się też motyw przewodni serialu, który w obliczu postępu technologicznego (biologicznego) stanie się wkrótce prawdziwym problemem:
"Czy klon to człowiek czy nie człowiek"? Czy mamy prawo władać takim życiem wedle swojego uznania? A może to taka sama istota jak my, różniąca się tylko sposobem "poczęcia"??

-
Wskaż do odpowiedzi - patron
-
seriale znam jak kieszeń
Jestem po 3 odcinkach i myślę, że outcasts to bardzo fajna propozycja.Przecież sci-fi to nie tylko strzelanina w kosmosie a może w tym serialu patrzymy na przyszłość rasy ludzkiej?Nowe planety, problemy z klonami, silna jednostka oraz kopanie pod nią dołków przez konkurencję (to akurat chyba nigdy sie nie zmieni w ludzkiej naturze).Dziś obejrzę 4 odcinek i z niecierpliwością będę czekał na kolejne epizody
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi - maniak serialowy
-
beata101
Wskaż do odpowiedzi - wszystko
- Ulubiony Serial: Supernatural
Oceń ten serial