Oz

Seriale prawdziwsze niż życie.
joozeek
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: joozeek »

pawel80 pisze:zostało jeszcze 10 odcinków dało by się coś przyśpieszyć czy to kwestia napisów :pig:
To kwestia napisów.
r4id3n
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: r4id3n »

:) no to moze bedzie jakis taki maly prezencik przedswiateczny, jezeli sie uda : )
joozeek
Wskaż do odpowiedzi

r4id3n pisze::) no to moze bedzie jakis taki maly prezencik przedswiateczny, jezeli sie uda : )
Niestety, tak to już jest z ludźmi. Zabierają komuś kto tłumaczy już dany serial kolejne odcinki, tłumacza je szybko...a po 3, 4 zaczyna im się nudzić i zostawiają. Spodziewałem się tego. Przetłumaczyłem prawie 4 serie i zal odwracac się w chwili, kiedy wszyscy inni zawiedli...dlatego przetłumaczę te ostatnie 10 odcinków:) Pewnie będzie to szło wolno, ale za to zyskacie pewność, że zrobię to to do końca.
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

i wielkie dzieki za to
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Lubię "połykać" ten serial odcinek po odcinku. Tak fantastycznie i ciekawie przedstawia losy bohaterów, że aż żal robić tak długie przerwy dlatego ja osobiście nie oglądam, dopóki nie zgromadzę sobie przynajmniej dwóch-trzech odcinków. To ciekawe, że pomimo tylu odcinków nic a nic nie odczuwam żadnego znużenia czy zmęczenia serialem - może dlatego, że jest wielowątkowy? a może po prostu HBO więcej płaci producentom?
Czy więc to kwestia finansowa waży na tym, czy serial będzie dobry czy nie? Chyba nie bo tak samo np. AMC potrafi wypuścić stosunkowo tanie* seriale jak BB czy Mad Men.
Wracając do Oz - to jeden z nielicznych seriali, przy których dotarłem ażdo piątego sezonu i chcę jeszcze, jeSZCZE, JESZCZE!! :)

------------
*bez kosztownych efektów itp.
Obrazek When Dreams Come True...
joozeek
Wskaż do odpowiedzi

Mnie się wydaje, że to nie kwestia finansów, a po prostu klasy samej w sobie. HBO jest uznaną marką i nie musi się z nikim bić o palmę pierwszeństwa. Dają swoim reżyserom wolną rękę i ufają im całkowicie, co przyciąga do nich ludzi ze świetnymi pomysłami. Wiele stacji stawia w pierwszym rzędzie wyniki oglądalności, HBO daje szanse nowym, świeżym pomysłom (Six Feet Under, Deadwood, czy bardziej kontrowersyjne Flight of the Conchords i John from Cincinnati). Przecież poza Oz nie istnieje serial czy film, który tak brutalnie pokazuje rzeczywistość więzienną. Albo weźmy In Treatment. Pomysły na te seriale chyba nie przyjęłyby sie w żadnej innej stacji (przy całym szacunku do AMC). HBO wyznacza standardy i na pewno szybko się to nie zmieni.
P.S. To oczywiście tylko moje zdanie. Nie żebym je narzucał czy wsadzał kij w mrowisko;)
Awatar użytkownika
Lisu11
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: Lisu11 »

Może dlatego żę serie HBO są bardziej prawdziwe. Mam tu na myśli wulgarny język czy np nagość. Bo w końcu realne życie jest brutalne, a ubranie go w ładną, kulturalną, ocenzurowana otoczkę(jak to robią niektóre stacje) pozbawia je właśnie prawdziwości (oraz smaczku :-p )
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

No tak tylko dlaczego inne stacje nie idą tym sprawdzonym tropem? Weźmy na to np. abc które stawia na maksymalną ilość sezonów i jak tylko jakiś serial chwyci to przedłużany jest bez końca.

Czy to przypadek, że pilot serialu FlashForward robiony był na zamówienie HBO i był naprawdę świetny! Natomiast pozostałe odcinki - zrobione już pod dyktando abc nie są już tak dobre jak pilot?

Tak to już jest w życiu - jedni stawiają na jakość a inni na ilość.

PS: Dz. za info, że In Treatment pochodzi ze stajni HBO - nie wiedziałem tego.
mick22
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: mick22 »

Naprawdę dobry serial w tydzień ogarnąłem 4 serie i chcę więcej. W porównaniu z "Prison Break" ukazany jest brutalny świat więzienia, a nie jak w wspomnianym T-Bag gwałciciel był idolem ogółu(gdzie w OZ marny byłby jego los). Zgadzam się,że HBO przykłada się do seriali ,może sobie pozwolić na więcej niż stacje otwarte, scenariusze są bardziej dopracowane, poruszają kontrowersyjne kwestie. Przyłączam się do podziękowań dla joozeek :salut:
szampi
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: szampi »

Witki!

Chciałbym serdecznie podziękować wszystkim tłumaczom/uploaderom za to, że jednak udało się "dopchać" serial do końca :alien: Tempo zabójcze nie było, ale w końcu to i tak robiliście to tylko za dobre słowo (a czasami i złe :P ) i w wolnym czasie.

JESZCZE RAZ WIELKIE DZIĘKI :rabbit:

PS: Pierwszy mój post na tym forum więc wypadałoby się ładnie przywitać, więc mówię: Dzień Dobry! :rabbit:

Pozdrawiam S.
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

podziękowania zasłużone ale serial ma jeszcze 6 sezon, którego sie mam wielka nadzieje doczekamy,
więc z tym dopchnięciem do końca jeszcze zaczekamy
szampi
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: szampi »

Oj, kurczę straszny FAIL z mej strony :D Faktycznie, 6 sezonów ma "Oz". Uff, już myślałem, że serial się kończy z
Spoiler:

Pozdrawiam ;-)
bocja52
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: bocja52 »

Błagam jak można pobrać ten 5 sezon do tej pory jakoś sobie radziłam ale teraz cos nie mogę .Podane jest na forum że 5 juz jest a tu nie widze do niego linka
Ostatnio zmieniony 07 czerwca 2012, 09:56 przez bocja52, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

joozeek
Wskaż do odpowiedzi

Na pewno doczekacie się serii 6. Tłumaczenie 1 odcinka jest już na ukończeniu.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Dz. za napiski joozeek - zapraszam na kolejny odcinek! :)
r4id3n
Wskaż do odpowiedzi

dzieki joozeek :)))
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ana81 »

Byłam dość rozczarowana, że sen Beechcera był tylko snem
Spoiler:
W końcu nadrabiam zaległości :D
joozeek
Wskaż do odpowiedzi

Oswój się z myślą, że od 5 sezonu będzie coraz więcej rozczarowań. Najwyraźniej formuła serialu i tematy się skończyły.
r4id3n
Wskaż do odpowiedzi

oj zgadzam się z Tobą joozeek, czym dalszy odcinek, tym coraz bardziej głupie pomysły.

A i pojawił się błąd w wyrazie umm ... no właśnie nie pamiętam jakim, ale zamiast "s" było "d" - gdzieś na początku odcinka : )))
Spoiler:

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ