Nowo odkryty przeze mnie serial od HBO. Az sie dziwie, że tak mało znany w Polsce. Większość opinii które czytałem jest hura optymistyczna, większość wręcz twierdzi że to najlepszy serial jaki do tej pory oglądali !
Z napisami niestety jest różnie, ale źródła mówią, że są napisy co najmniej do 1 i 3 sezonu podobno są też do 2 ale nie wiadomo gdzie ich szukać i czy to prawda
Mimo wszystko myślę że propozycja warta uwagi. No i może uda sie zebrać komplet napisów
:?
Nowo odkryty przeze mnie serial od HBO. Az sie dziwie, że tak mało znany w Polsce. Większość opinii które czytałem jest hura optymistyczna, większość wręcz twierdzi że to najlepszy serial jaki do tej pory oglądali !
Z napisami niestety jest różnie, ale źródła mówią, że są napisy co najmniej do 1 i 3 sezonu podobno są też do 2 ale nie wiadomo gdzie ich szukać i czy to prawda :cry:
Mimo wszystko myślę że propozycja warta uwagi. No i może uda sie zebrać komplet napisów :?
http://www.napisy.info/SzukajTytulow.php?t=oz - tu są napisy do 2 odcinków 2 seronu, całego (chyba!) 3 i 4. Wiecej nie znalazłam, ale może koś będzie miał :grin:
Dzięki jednemu z tematów w hyde parku wspomniałem o OZ ponownie i zdecydowałem się znowu poszperać w poszukiwaniu napisów. I okazuje się że są w necie kompletne napisy do 1 sezonu ,3,4 a napisy do 2 sezony są na ukończeniu
Dzięki jednemu z tematów w hyde parku wspomniałem o OZ ponownie i zdecydowałem się znowu poszperać w poszukiwaniu napisów. I okazuje się że są w necie kompletne napisy do 1 sezonu ,3,4 a napisy do 2 sezony są na ukończeniu :)
Gawith pisze:Dzięki jednemu z tematów w hyde parku wspomniałem o OZ ponownie i zdecydowałem się znowu poszperać w poszukiwaniu napisów. I okazuje się że są w necie kompletne napisy do 1 sezonu ,3,4 a napisy do 2 sezony są na ukończeniu
o kurde kurde az podskoczyłem z radości,
od dawna chciałem to zobaczyc,
[quote="Gawith"]Dzięki jednemu z tematów w hyde parku wspomniałem o OZ ponownie i zdecydowałem się znowu poszperać w poszukiwaniu napisów. I okazuje się że są w necie kompletne napisy do 1 sezonu ,3,4 a napisy do 2 sezony są na ukończeniu :)[/quote]
o kurde kurde az podskoczyłem z radości, od dawna chciałem to zobaczyc,
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
ten temt wciaż zyw mimo iż go zapodałem pare lat temu na starym jeszcze forum, wow, chyba się raczej nie doczekamy jak również rodziny soprano i shild ostatniego sezonu , przeceiż to sa seriale a nie jakies hotele babilon czy heisty czy inne śmieci
ten temt wciaż zyw mimo iż go zapodałem pare lat temu na starym jeszcze forum, wow, chyba się raczej nie doczekamy jak również rodziny soprano i shild ostatniego sezonu :( , przeceiż to sa seriale a nie jakies hotele babilon czy heisty czy inne śmieci :)
O Boshe !!Też się doczekałem,kilka lat temu obejrzałem ze 2 ep..Co jak co,klimatu Oz trudno odmówić,może nie jest tak efektowny jak 1 sezon PB ale i tak ma to coś.
O Boshe !!Też się doczekałem,kilka lat temu obejrzałem ze 2 ep..Co jak co,klimatu Oz trudno odmówić,może nie jest tak efektowny jak 1 sezon PB ale i tak ma to coś.
OZ niema nic wspólnego z wspomnianym filmem, to raczej walka o ukazanie raka jaki toczy więziennictwo od wewnątrz i sytuacji w której więzienie jako jednostka penitencjarna zamiast resocjalizować ludzi, ściąga ich na samo dno. Nazwy mają tutaj podwójne znaczenia. Oz to skrót nazwy ulicy na której znajduje się więzienie, ale po prostu nie sposób nie skojarzyć tego z czarodziejem z krainy oz, w którym to na końcu żółtej ceglanej ścieżki którą podąża Dorotka jest miasto Emerald City, będące także nazwą eksperymentalnego skrzydła więzienia w którym rozgrywa się akcja serialu. Skrzydła które to miało zmienić obraz więziennictwa i stać się niemal biblijną ziemią obiecaną... jak na razie nieodnalezioną.
OZ niema nic wspólnego z wspomnianym filmem, to raczej walka o ukazanie raka jaki toczy więziennictwo od wewnątrz i sytuacji w której więzienie jako jednostka penitencjarna zamiast resocjalizować ludzi, ściąga ich na samo dno. Nazwy mają tutaj podwójne znaczenia. Oz to skrót nazwy ulicy na której znajduje się więzienie, ale po prostu nie sposób nie skojarzyć tego z czarodziejem z krainy oz, w którym to na końcu żółtej ceglanej ścieżki którą podąża Dorotka jest miasto Emerald City, będące także nazwą eksperymentalnego skrzydła więzienia w którym rozgrywa się akcja serialu. Skrzydła które to miało zmienić obraz więziennictwa i stać się niemal biblijną ziemią obiecaną... jak na razie nieodnalezioną.
Ciekawe jak scenarzyści poradzili sobie z tym, jakby nie było, nie łatwym tematem, wywołującym wiele kontrowersji: więzienie, które ma spełniać funkcję resocjalizującą, ma chronić społeczeństwo itp. Założenia a rzeczywistość...
[size=75][color=#999999]Added after 4 minutes:[/color][/size]
Ciekawe jak scenarzyści poradzili sobie z tym, jakby nie było, nie łatwym tematem, wywołującym wiele kontrowersji: więzienie, które ma spełniać funkcję resocjalizującą, ma chronić społeczeństwo itp. Założenia a rzeczywistość...