filmweb.pl pisze:Amerykańska stacja Starz dała zielone światło nowemu serialowi "Crash", który będzie pierwszą dramatyczną produkcją stworzoną przez ten kanał.
Serial, oparty na nagrodzonym trzema Oscarami filmie "Miasto gniewu", będzie liczył trzynaście odcinków, które swoją premierę mają mieć jeszcze w 2008 roku. Współprodukcją zajmie się firma Lionsgate, która na potrzeby telewizji tworzy między innymi popularny serial "Trawka".
Kluczowe osoby odpowiedzialne za film będą uczestniczyć także przy produkcji telewizyjnej. Należą do nich przede wszystkim reżyser Paul Haggis oraz producenci Roberto Moresco, Don Cheadle, Bob Yari, Mark R. Harris i producent wykonawczy Tom Nunan.
Według przedstawicieli Starz nowy "Crash" ma przedstawiać fascynujące postacie oraz wciągające, przeplatane między sobą historie, specjalnie wykreowane na potrzeby telewizji.
Zamówienie "Crash" to kolejny ruch kanału Starz w kierunku zwiększenia liczby swoich oryginalnych produkcji. Wcześniej stacja zapowiedziała stworzenie dwóch seriali komediowych "Head Case" oraz "Hollywood Residential".
Starz jest obok HBO i Showtime największą płatną siecią telewizyjną w Stanach Zjednoczonych, prezentującą głównie produkcje filmowe największych wytwórni. W przeciwieństwie do swoich konkurentów kanał do tej pory nie posiadał własnych programów telewizyjnych.
Miasto gniewu to świetny film, ciekawe jak to się przełoży na serial. Premiera 18.X. Zapraszam do komentarzy.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
[quote="filmweb.pl"]Amerykańska stacja Starz dała zielone światło nowemu serialowi "Crash", który będzie pierwszą dramatyczną produkcją stworzoną przez ten kanał.
Serial, oparty na nagrodzonym trzema Oscarami filmie "Miasto gniewu", będzie liczył trzynaście odcinków, które swoją premierę mają mieć jeszcze w 2008 roku. Współprodukcją zajmie się firma Lionsgate, która na potrzeby telewizji tworzy między innymi popularny serial "Trawka".
Kluczowe osoby odpowiedzialne za film będą uczestniczyć także przy produkcji telewizyjnej. Należą do nich przede wszystkim reżyser Paul Haggis oraz producenci Roberto Moresco, Don Cheadle, Bob Yari, Mark R. Harris i producent wykonawczy Tom Nunan.
Według przedstawicieli Starz nowy "Crash" ma przedstawiać fascynujące postacie oraz wciągające, przeplatane między sobą historie, specjalnie wykreowane na potrzeby telewizji.
Zamówienie "Crash" to kolejny ruch kanału Starz w kierunku zwiększenia liczby swoich oryginalnych produkcji. Wcześniej stacja zapowiedziała stworzenie dwóch seriali komediowych "Head Case" oraz "Hollywood Residential".
Starz jest obok HBO i Showtime największą płatną siecią telewizyjną w Stanach Zjednoczonych, prezentującą głównie produkcje filmowe największych wytwórni. W przeciwieństwie do swoich konkurentów kanał do tej pory nie posiadał własnych programów telewizyjnych.[/quote]
"Miasto gniewu" i Dennis Hopper - dwa powody, dla których na pewno zobaczę, co i jak. Ostatnio z nowości nic mnie nie przekonało do siebie, więc znalazłbym miejsce na jeden nowy serial
"Miasto gniewu" i Dennis Hopper - dwa powody, dla których na pewno zobaczę, co i jak. Ostatnio z nowości nic mnie nie przekonało do siebie, więc znalazłbym miejsce na jeden nowy serial :)
po jednym odcinku w zasadzie nic się nie da powiedzieć. Dali kilka jak nie kilkanaście wątków i tyle. Ale może być z tego coś niezłego. Zobaczymy jak się rozwinie akcja...
po jednym odcinku w zasadzie nic się nie da powiedzieć. Dali kilka jak nie kilkanaście wątków i tyle. Ale może być z tego coś niezłego. Zobaczymy jak się rozwinie akcja...
Ja oglądam na bieżąco jak są napisy i jest naprawdę dobry na razie do końca nie można wyłowić z tego jakiejś dłuższej z bardziej złożonej fabuły ale po tekście w jednym z odcinków "Hip-hop jest jak pier***one zombi, po prostu nie można go zabić" kupiłem ten serial całym sercem xD
Ja oglądam na bieżąco jak są napisy i jest naprawdę dobry :) na razie do końca nie można wyłowić z tego jakiejś dłuższej z bardziej złożonej fabuły ale po tekście w jednym z odcinków "Hip-hop jest jak pier***one zombi, po prostu nie można go zabić" kupiłem ten serial całym sercem xD
No właśnie nie jestem zbytnio przekonany do tego serialu...
Pierwszy odcinek nie był najgorszy ale też niczym szczególnym sięnie wyróżniał...
Po małej frekwencji postów w tym dziale, też widzę raczej mizerne zainteresowanie tą pozycją...
No właśnie nie jestem zbytnio przekonany do tego serialu... Pierwszy odcinek nie był najgorszy ale też niczym szczególnym sięnie wyróżniał... Po małej frekwencji postów w tym dziale, też widzę raczej mizerne zainteresowanie tą pozycją...
No właśnie sam się zastanawiałem jak to z tym "CrasH' jest.To że idzie teraz 2 sezon to zasługa albo dobrej oglądalności albo....dobrego serialu?Trzeba będzie się samemu zorientować,choć na forum o nim całkiem cicho.
No właśnie sam się zastanawiałem jak to z tym "CrasH' jest.To że idzie teraz 2 sezon to zasługa albo dobrej oglądalności albo....dobrego serialu?Trzeba będzie się samemu zorientować,choć na forum o nim całkiem cicho.
Coś Starz nie ma szczęścia do odtwórców głównych ról w swoich serialach, 3 sezon stoi pod znakiem zapytania z powodu śmierci odtówrcy głównej roli Dennisa Hoppera Informacja to nie pierwszej świeżości (z maja), sam się wczoraj dowiedziałem.
Coś Starz nie ma szczęścia do odtwórców głównych ról w swoich serialach, 3 sezon stoi pod znakiem zapytania z powodu śmierci odtówrcy głównej roli Dennisa Hoppera :( Informacja to nie pierwszej świeżości (z maja), sam się wczoraj dowiedziałem.
Ja jestem po seansie 1 sezonu serialu Crash i muszę powiedzieć, ze to naprawdę dobry serial. Świetna rola Dennisa Hoopera. Dopiero po przeczytaniu powyższych postów dowiedziałem się, ze jest też 2 sezon, co niezmiernie mnie ucieszyło! ; )
Zobaczyłem na n24 są wszystkie polskie napisy do 2 sezonu. Czy w związku z tym serial może liczyć na wystawienie w xvid asd? ; )
Ja jestem po seansie 1 sezonu serialu Crash i muszę powiedzieć, ze to naprawdę dobry serial. Świetna rola Dennisa Hoopera. Dopiero po przeczytaniu powyższych postów dowiedziałem się, ze jest też 2 sezon, co niezmiernie mnie ucieszyło! ; ) Zobaczyłem na n24 są wszystkie polskie napisy do 2 sezonu. Czy w związku z tym serial może liczyć na wystawienie w xvid asd? ; )