Crash (2008)

Seriale prawdziwsze niż życie.
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja
youtube Warszawa

Crash (2008)

Post autor: panjandrum »

Crash (2008)

Obrazek

produkcja: USA gatunek: Dramat
filmweb.pl pisze:Amerykańska stacja Starz dała zielone światło nowemu serialowi "Crash", który będzie pierwszą dramatyczną produkcją stworzoną przez ten kanał.

Serial, oparty na nagrodzonym trzema Oscarami filmie "Miasto gniewu", będzie liczył trzynaście odcinków, które swoją premierę mają mieć jeszcze w 2008 roku. Współprodukcją zajmie się firma Lionsgate, która na potrzeby telewizji tworzy między innymi popularny serial "Trawka".

Kluczowe osoby odpowiedzialne za film będą uczestniczyć także przy produkcji telewizyjnej. Należą do nich przede wszystkim reżyser Paul Haggis oraz producenci Roberto Moresco, Don Cheadle, Bob Yari, Mark R. Harris i producent wykonawczy Tom Nunan.

Według przedstawicieli Starz nowy "Crash" ma przedstawiać fascynujące postacie oraz wciągające, przeplatane między sobą historie, specjalnie wykreowane na potrzeby telewizji.

Zamówienie "Crash" to kolejny ruch kanału Starz w kierunku zwiększenia liczby swoich oryginalnych produkcji. Wcześniej stacja zapowiedziała stworzenie dwóch seriali komediowych "Head Case" oraz "Hollywood Residential".

Starz jest obok HBO i Showtime największą płatną siecią telewizyjną w Stanach Zjednoczonych, prezentującą głównie produkcje filmowe największych wytwórni. W przeciwieństwie do swoich konkurentów kanał do tej pory nie posiadał własnych programów telewizyjnych.
http://www.imdb.com/title/tt1178636/
http://www.starz.com/originals/crash
http://www.tv.com/crash/show/22528/summary.html

Miasto gniewu to świetny film, ciekawe jak to się przełoży na serial. Premiera 18.X. Zapraszam do komentarzy.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
batman2k3
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: batman2k3 »

Dwa pierwsze odcinki wyciekły jakiś czas temu w wersji DVDSCR, ale jeszcze nie zdążyłem sprawdzić. Dopiero teraz sobie o tym przypomniałem.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

"Miasto gniewu" i Dennis Hopper - dwa powody, dla których na pewno zobaczę, co i jak. Ostatnio z nowości nic mnie nie przekonało do siebie, więc znalazłbym miejsce na jeden nowy serial :)
dukekubas
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: dukekubas »

pisałem o tym kilka miesięcy temu jak było w planach...czekam..może być dobry kawałek kina...
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Szkoda tylko, że nie ma nawet angielskich napisów...
Trzeba miec nadzieje, że może w końcu sie pojawią.
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

No to zapraszam - przekonajmy się czy warto:

Crash [1x01] Obrazek

Sam jeszcze nie ogladałem więc nie wiem czy będzie wystawiany po odcinku - to zalezy od tego czy Wam się spodoba.
Awatar użytkownika
Gawith
Wskaż do odpowiedzi
większość oglądam
większość oglądam
Kontakt:

Post autor: Gawith »

po jednym odcinku w zasadzie nic się nie da powiedzieć. Dali kilka jak nie kilkanaście wątków i tyle. Ale może być z tego coś niezłego. Zobaczymy jak się rozwinie akcja...
ogame
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ogame »

I jak sprawa stoi z serialem? ;] Napisy sa juz do 5 epka
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Miał niezbyt dobre wejscie - po odcinku nie warco - co najwyzej cały sezon.
Awatar użytkownika
Gawith
Wskaż do odpowiedzi
większość oglądam
większość oglądam
Kontakt:

Ja oglądam na bieżąco jak są napisy i jest naprawdę dobry :) na razie do końca nie można wyłowić z tego jakiejś dłuższej z bardziej złożonej fabuły ale po tekście w jednym z odcinków "Hip-hop jest jak pier***one zombi, po prostu nie można go zabić" kupiłem ten serial całym sercem xD
Awatar użytkownika
Gawith
Wskaż do odpowiedzi
większość oglądam
większość oglądam
Kontakt:

Spieszę donieść, że jest już chyba cały sezon przetłumaczony. Tak mi się w każdym razie zdaje :pirat:
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

No właśnie nie jestem zbytnio przekonany do tego serialu...
Pierwszy odcinek nie był najgorszy ale też niczym szczególnym sięnie wyróżniał...
Po małej frekwencji postów w tym dziale, też widzę raczej mizerne zainteresowanie tą pozycją...
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

No, zessałem z 5 odcinków, poleżały na dysku parę miesięcy, po czym poleciały.
Shedin
Wskaż do odpowiedzi
wciągam się
wciągam się

Post autor: Shedin »

No właśnie sam się zastanawiałem jak to z tym "CrasH' jest.To że idzie teraz 2 sezon to zasługa albo dobrej oglądalności albo....dobrego serialu?Trzeba będzie się samemu zorientować,choć na forum o nim całkiem cicho.
goskes
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: goskes »

Bo nie ma napisów :/ A serial wg. mnie naprawdę życiowy ; )
Awatar użytkownika
Gawith
Wskaż do odpowiedzi
większość oglądam
większość oglądam
Kontakt:

Napisy są do całego pierwszego sezonu o ile się nie mylę i do 2x01 więc jeśli o to chodzi to nie jest źle :smile:
goskes
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: goskes »

Na hataku ruszyli z napisami do drugiego sezonu... jest jakaś szansa, że będzie w ASD?
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Raczej nie bo serial jakoś mi się nie spodobał... Dodaj do charts - jak wygra to wystawię.
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: saper202 »

Coś Starz nie ma szczęścia do odtwórców głównych ról w swoich serialach, 3 sezon stoi pod znakiem zapytania z powodu śmierci odtówrcy głównej roli Dennisa Hoppera :( Informacja to nie pierwszej świeżości (z maja), sam się wczoraj dowiedziałem.
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: spiderpp »

Ja jestem po seansie 1 sezonu serialu Crash i muszę powiedzieć, ze to naprawdę dobry serial. Świetna rola Dennisa Hoopera. Dopiero po przeczytaniu powyższych postów dowiedziałem się, ze jest też 2 sezon, co niezmiernie mnie ucieszyło! ; )
Zobaczyłem na n24 są wszystkie polskie napisy do 2 sezonu. Czy w związku z tym serial może liczyć na wystawienie w xvid asd? ; )

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ