Stargate Universe

a long, long time ago..
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Jeszcze serial nie wystartował a już reżyser traci grunt pod nogami... O'Neil to ikona Stargate i należą mu się wszelkie zasługi ale jego powrót nie nada serialowi świetności. Pamiętacie jak gościnnie pojawił się w kilku odcinkach Atlantisa? Kompletnie już nie pasował do tego serialu (upływ czasu) a jego głupkowata postawa zamiast cieszyć widzów żenowała...

Jeśli juz sami producenci widzą marność scenariusza i zastanawiają się jak tanim chwytem podnieść oglądalność to oznacza o jedno - KLAPĘ!
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

xvidasd pisze:Jeśli juz sami producenci widzą marność scenariusza i zastanawiają się jak tanim chwytem podnieść oglądalność to oznacza o jedno - KLAPĘ!
Strasznie jestes pesymistycznie nastawiony. ;) A ja dalej mam nadzieję... :grin:
Akurat na Jacku O'Neilu za bardzo mi nie zalezy, od poczatku serialu mnie wkurzał. Może powiem teraz herezję :-p ale zdecydowanie lepiej oglądało mi się ostatnie sezony, w których już nie występował ( albo pojawiał się gościnnie)
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Bo drażni mnie to, że serial jest kontynuowany z myślą tylko i wyłącznie strony finansowej (który fan stargate odpuści?).

No ale oglądnijmy:

Stargate Universe [1x01-02] (XviD asd) EnglishV+NapisyPLObrazek

Kod: Zaznacz cały

http://www.megaupload.com/?d=N106O4VC
http://www.megaupload.com/?d=UJ9QSPY3
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Stargate Universe

Post autor: saper202 »

Express normalnie. Podziękował!
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

odcinek obejrzałem i szczerze mówiąc, spodziewałem się że będzie duużo gorzej. Oczywiście nie jest to też nic odkrywczego, nie mogę się powstrzymać od uważania tego za Sliders w realiach Stargate.
A teraz troche narzekania
Spoiler:
Jak jeszcze coś mi się przypomni to pewnie dopiszę. Na razie dam serialowi jeszcze wotum zaufania, zobaczymy jak się akcja potoczy do 5 odcinka a wtedy zdecyduje czy odpuścić.
piter556
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: piter556 »

Obejrzałem i muszę powiedzieć, że się nie zawiodłem. Choć to przypomina BSG, ale nim jednocześnie nie jest. Muzyka mi się podoba, nawet te retrospekcje były ciekawe, i nie szło wszystko jedno liniowo. Start sezony jest udany, choć miałem nadzieję na więcej akcji, ale nie będę nie wiadomo czego oczekiwał po pilocie. No i właśnie trzeba obejrzeć te 5 odcinków by się przekonać czy to nie wypał. Postać Eliego nawet fajna, będą z nim jaja pewnie :D No i zobaczyliśmy nowy początek wprowadzony przez stare postacie z serii i to mi się spodobało najbardziej.
Helventis pisze:
Spoiler:
Spoiler:
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko

Powiem krótko- dopiero skończyłam oglądać i PODOBAŁO MI SIĘ
Spoiler:
Na pewno będę oglądać.
wujekjoe
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: wujekjoe »

dzieki :)

takie pytanie\prosba.
Czy jest mozliwosc aby pliki byly wystawiane rowniez na rapidshare? bo przyznam od pewnego czasu megaupload wprowadzic takie limity ze pliki sciagaja sie po 15KB...
Sqter
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sqter »

Świetnie się zapowiada:) Jesień pełna będzie świetnych seriali:) Wreszcie!
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Z tego co wyczytałem pierwszy odcinek składa się z trzech części. Czy ktoś kto już oglądał może mi odpowiedzieć (najlepiej w spojlerze) czy pierwsze dwie kończą się cliffhangerem?
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko

Spoiler:
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Jest dobrze. Nie jest źle. :)
Co do Twojego pytania Yugi_2142 to i tak i nie :)
Tutaj szczegóły z fabuły małe ale jednak, więc czytasz na własną odp ;)
Spoiler:
Tak ogólnie spodziewałem się przed obejrzeniem że to (serial) będzie tak trochę ST:Voyager i miałem rację :-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Dzięki za info! Zastanawiałem się jak podejść do tego serialu i po zastanowieniu sądzę że spróbuję jednak poczekać aż będzie tak z pięć odcinków i dopiero wtedy obejrzeć całość i wyrobić sobie jakąś opinię...
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Smallville
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Smallville »

Ja dla odmiany napiszę, że bardziej czekałem na to zanim zobaczyłem. Co nie znaczy, że mi się nie podobało.

Klimat zupełnie inny niż w SG1 i SGA. Podoba mi się to, ale pod warunkiem, że serial pójdzie na maxa poważnie bez żadnych zbędnych jaj. Choć ciężko na to liczyć( wystarczy spojrzeć na postać Ilaja, na siłę próbują McKaya podrobić), wierzę jednak w twórców i mam nadzieję na mocny klimat bo za dużo luzu w tych saj fajach jakoś mnie zaczyna od nich odpychać
adsik
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: adsik »

Faktycznie Eli troszkę cienko jak narazie.. Wygląda jak koleś który wszedł na statek aby pobawic się nowymi zabawkami zupełnie nie wiedząc po co tam jest i czy w ogóle się do czegoś przydaje. Aczkolwiek ogólny klimat serialu mi się podoba i z niecierpliwością czekam na więcej,
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Bezsens totalny. Scenariusz jest jak na razie pełen idiotyzmów.
No bo popatrzmy:
Spoiler:
Acha - Zamiast Universe powinni go nazwać Stargate 90210 hehe
piter556
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: piter556 »

Nie no Eli ma z 20stkę na karku, po prostu nie ma pracy. Jak już pisałem wiadomo kto zaatakował, ale nie wiadomo dlaczego. Co do kwadracików, to przecież stary dialekt Pradawnych, w którym Rush dobrze operuje(no raczej). Są niedociągnięcia, ale to pierwszy odcinek, musimy poczekać jak większość do 5 odcinka i wtedy się oceni. :) Pzdr
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Hah... właśnie wyczytałem na gatewold że pod koniec sezonu pojawi się w serialu Rhona Mitra jako tzw. bohater powracający :grin: Dalej nie czytałem bo w artykule jest "spoiler alert: medium" i nie chcę sobie psuć zabawy, ale jak ktoś się nie boi spojlerów to może sobie o szczegółach poczytać pod TYM linkiem. Ja nawet nie znając szczegółów uważam że jest to wiadomość doskonała i z niecierpliwością czekam na finałowe odcinki. :cheers:
Obrazek
Ignorance is a virtue.
GreG
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: GreG »

Dla mnie słabizna.
Nie mogłem nawet wysiedzieć do końca...
Znawcą ani fanem gatunku nie jestem, ale SG-1 oglądałem z wypiekami na twarzy, pierwsze 2 sezony, później mnie już nudziło i utknąłem na 5...
Pomysł z rekrutacją 'gracza' i tym, że gdzieś w gierce naukowiec który wygląda jakby go wzięli z okładki materiału DVD z Woodstock '69 (ASD, dokładnie tak samo mi się kojarzy... :D ), ukrył jakieś zagadki itd...
Po prostu dzie-ci-na-da.
Ja podziękuje.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Stargate Universe [1x03] (XviD asd) EnglishV+NapisyPLObrazek