Hollywoodzki producent Albert Ruddy pracuje nad realizacją jednego z, jak się potem okaże, najsłynniejszych filmów na świecie - "Ojca Chrzestnego".
Jestem po 1 odcinku i serial jest znakomity świetnie pokazuje nie tylko kulisy powstania najbardziej znanego filmu gangsterskiego w historii kina ale również Hollywood a właściwie pracę w wytwórni Paramount. Do tego dochodzi mafia, która nie za bardzo życzy sobie rozgłosu na dużym ekranie Warto!
Hollywoodzki producent Albert Ruddy pracuje nad realizacją jednego z, jak się potem okaże, najsłynniejszych filmów na świecie - "Ojca Chrzestnego". Jestem po 1 odcinku i serial jest znakomity :) świetnie pokazuje nie tylko kulisy powstania najbardziej znanego filmu gangsterskiego w historii kina ale również Hollywood a właściwie pracę w wytwórni Paramount. Do tego dochodzi mafia, która nie za bardzo życzy sobie rozgłosu na dużym ekranie :D Warto!
Oglądam i piszczę jak mała dziewczynka. Czuję się jak dzieciak z Cinema Paradiso. Każdy z wątków jest super. Mogliby z 10 epów zmontować jeden film, który trwałby 10h i w 2023 zdobyłby bankowo Oscara.
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2023, 15:32 przez streamus, łącznie zmieniany 1 raz.
Oglądam i piszczę jak mała dziewczynka. Czuję się jak dzieciak z Cinema Paradiso. Każdy z wątków jest super. Mogliby z 10 epów zmontować jeden film, który trwałby 10h i w 2023 zdobyłby bankowo Oscara.
Obejrzałem z wielką przyjemnością ,po prostu super .Zastanawia mnie tylko ile w tym serialu jest fikcji a ile prawdy .Choć jak pamiętam to o np. zatrudnienie Al Pacino czytałem że ktoś z mafii zadzwonił a i sam proces powstania filmu pokazany super .Tak jak wyżej 10/10
Obejrzałem z wielką przyjemnością ,po prostu super .Zastanawia mnie tylko ile w tym serialu jest fikcji a ile prawdy .Choć jak pamiętam to o np. zatrudnienie Al Pacino czytałem że ktoś z mafii zadzwonił a i sam proces powstania filmu pokazany super .Tak jak wyżej 10/10
Serial obejrzałem a teraz kończę czytać książkę, która niedawno ukazała się na naszym rynku. Jest to jedna z kilku napisanych książek o kulisach powstania "Ojca Chrzestnego". Większość elementów w serialu pokrywa się z tym w książce. Niektóre relacje bezpośrednich uczestników różnią się od siebie ale to po pierwsze upływ czasu a po drugie subiektywna ocena każdego nich. Wszystkim miłośnikom Ojca Chrzestnego polecam gorąco zarówno serial jak i książkę.
Serial obejrzałem a teraz kończę czytać książkę, która niedawno ukazała się na naszym rynku. Jest to jedna z kilku napisanych książek o kulisach powstania "Ojca Chrzestnego". Większość elementów w serialu pokrywa się z tym w książce. Niektóre relacje bezpośrednich uczestników różnią się od siebie ale to po pierwsze upływ czasu a po drugie subiektywna ocena każdego nich. Wszystkim miłośnikom Ojca Chrzestnego polecam gorąco zarówno serial jak i książkę.
Serial znakomity. Dodam tylko, ze w ubiegłbym roku cała trylogia Ojca Chrzestnego doczekała się odreamasterowanej wersji w jakości UHD. Swojego czasu można było zakupić ją za małe pieniądze na iTunes. Warto odświeżyć sobie
Serial znakomity. Dodam tylko, ze w ubiegłbym roku cała trylogia Ojca Chrzestnego doczekała się odreamasterowanej wersji w jakości UHD. Swojego czasu można było zakupić ją za małe pieniądze na iTunes. Warto odświeżyć sobie :)