Opis:
Po kradzieży Tesseraktu Loki zostaje zmuszony do pracy dla organizacji TVA (Time Variance Authority) monitorującej linie czasu. Aby zapobiec katastrofie, bóg oszustwa zaczyna podróżować w czasie i zmieniać historię ludzkości.
Produkcja: USA, Gatunek: Fantasy,Przygodowy Obsada:
Tom Hiddleston ... Loki
Owen Wilson ... Mobius
Gugu Mbatha-raw ... Ravonna Renslayer
Sophia Di Martino ... Sylvie
Wunmi Mosaku ... Hunter B-15
Tara Strong ... Miss Minutes
Niedawno ujawniono, że drugi sezon serialu będzie miał premierę 6. października.
[b]Opis:[/b] Po kradzieży Tesseraktu Loki zostaje zmuszony do pracy dla organizacji TVA (Time Variance Authority) monitorującej linie czasu. Aby zapobiec katastrofie, bóg oszustwa zaczyna podróżować w czasie i zmieniać historię ludzkości.
[b]Produkcja:[/b] USA, [b]Gatunek:[/b] Fantasy,Przygodowy [b]Obsada:[/b] Tom Hiddleston ... Loki Owen Wilson ... Mobius Gugu Mbatha-raw ... Ravonna Renslayer Sophia Di Martino ... Sylvie Wunmi Mosaku ... Hunter B-15 Tara Strong ... Miss Minutes https://www.youtube.com/watch?v=nW948Va-l10
Niedawno ujawniono, że drugi sezon serialu będzie miał premierę 6. października.
Drugi sezon w mojej opinii jeszcze lepszy od pierwszego.
Świetne poprowadzenie wątku Lokiego i jego ewolucja z kulminacją w finałowym odcinku,
► Pokaż Spoiler
gdzie to z boga psot przeistacza się w boga opowieści poświęcając się by ocalić i opiekować się liniami czasowymi.
Nie będę się za dużo rozpisywał, bo mógłbym długo, ale tak w skrócie, największe plusy drugiego sezonu to historia, a właściwie droga jaką przebywa Loki. Towarzyszące mu w niej postaci i interakcje między nimi. Świetne efekty specjalne. I świetne aktorstwo, które w porównaniu do innych seriali Marvela (oprócz włączonych niedawno do MCU seriali netflixowych) zostawia kilka długości za sobą.
Po takim zakończeniu trudno mi sobie wyobrazić jak miałby wyglądać ewentualny trzeci sezon, o ile taki powstanie. Ale biorąc pod uwagę ogólnie pozytywny odbiór drugiej serii Lokiego, mogą się o to pokusić. Zwłaszcza, że od dłuższego czasu ich seriale nie spełniają pokładanych w nich oczekiwań.
Drugi sezon w mojej opinii jeszcze lepszy od pierwszego. Świetne poprowadzenie wątku Lokiego i jego ewolucja z kulminacją w finałowym odcinku,[spoil] gdzie to z boga psot przeistacza się w boga opowieści poświęcając się by ocalić i opiekować się liniami czasowymi.[/spoil] Nie będę się za dużo rozpisywał, bo mógłbym długo, ale tak w skrócie, największe plusy drugiego sezonu to historia, a właściwie droga jaką przebywa Loki. Towarzyszące mu w niej postaci i interakcje między nimi. Świetne efekty specjalne. I świetne aktorstwo, które w porównaniu do innych seriali Marvela (oprócz włączonych niedawno do MCU seriali netflixowych) zostawia kilka długości za sobą.
Po takim zakończeniu trudno mi sobie wyobrazić jak miałby wyglądać ewentualny trzeci sezon, o ile taki powstanie. Ale biorąc pod uwagę ogólnie pozytywny odbiór drugiej serii Lokiego, mogą się o to pokusić. Zwłaszcza, że od dłuższego czasu ich seriale nie spełniają pokładanych w nich oczekiwań.
Pierwszy sezon był super, naprawdę o wiele lepszy niż się spodziewałem ale drugi był zwyczajnie nudny. Kilka fajnych momentów, kilka fajnych pomysłów ale większość czasu biegali w kółka po prostu zapychając czas antenowy.
Pierwszy sezon był super, naprawdę o wiele lepszy niż się spodziewałem ale drugi był zwyczajnie nudny. Kilka fajnych momentów, kilka fajnych pomysłów ale większość czasu biegali w kółka po prostu zapychając czas antenowy.