Opis:
Tokyo Vice to serialowa adaptacja książki amerykańskiego dziennikarza, któremu udało się zatrudnić w jednej z japońskich gazet.
Dziennikarz wraz z japońskim detektywem odkrywa świat japońskiego półświatka, którym niepodzielnie włada jakuza.
Serial naprawdę mnie wciągnął, fajnie przedstawione różnice kulturowe i wpływ jakuzy na lokalne układy, w tym policję i samą gazetę - przecież oficjalnie w Japonii morderstw "nie ma".
Polecam miłośnikom mrocznych kryminałów o gangsterskim rysie. Sindar
Produkcja: USA, Gatunek: Obsada:
Ansel Elgort ... Jake Adelstein
Ken Watanabe ... Hiroto Katagiri
Rachel Keller ... Samantha
Shô Kasamatsu ... Sato
Shun Sugata ... Ishida
Ella Rumpf ... Polina
Koshi Uehara ... Taro
Masato Hagiwara ... Duke
Kosuke Toyohara ... Baku
Rinko Kikuchi ... Eimi
Zmieniam tytułowy wpis na prowadzący do naszej bazy seriali.
[b]Opis:[/b] Tokyo Vice to serialowa adaptacja książki amerykańskiego dziennikarza, któremu udało się zatrudnić w jednej z japońskich gazet. Dziennikarz wraz z japońskim detektywem odkrywa świat japońskiego półświatka, którym niepodzielnie włada jakuza. Serial naprawdę mnie wciągnął, fajnie przedstawione różnice kulturowe i wpływ jakuzy na lokalne układy, w tym policję i samą gazetę - przecież oficjalnie w Japonii morderstw "nie ma". Polecam miłośnikom mrocznych kryminałów o gangsterskim rysie. Sindar
[b]Produkcja:[/b] USA, [b]Gatunek:[/b] [b]Obsada:[/b] Ansel Elgort ... Jake Adelstein Ken Watanabe ... Hiroto Katagiri Rachel Keller ... Samantha Shô Kasamatsu ... Sato Shun Sugata ... Ishida Ella Rumpf ... Polina Koshi Uehara ... Taro Masato Hagiwara ... Duke Kosuke Toyohara ... Baku Rinko Kikuchi ... Eimi https://www.youtube.com/watch?v=TqZgmwIQFFE
Tokyo Vice to serialowa adaptacja książki amerykańskiego dziennikarza, któremu udało się zatrudnić w jednej z japońskich gazet.
Dziennikarz wraz z japońskim detektywem odkrywa świat japońskiego półświatka, którym niepodzielnie włada jakuza.
Serial naprawdę mnie wciągnął, fajnie przedstawione różnice kulturowe i wpływ jakuzy na lokalne układy, w tym policję i samą gazetę - przecież oficjalnie w Japonii morderstw "nie ma".
Polecam miłośnikom mrocznych kryminałów o gangsterskim rysie.
I tylko krecha dla HBO Max - spore opóźnienie emisji w Polsce - finał sezonu obejrzymy miesiąc po emisji w USA.
Tokyo Vice to serialowa adaptacja książki amerykańskiego dziennikarza, któremu udało się zatrudnić w jednej z japońskich gazet. Dziennikarz wraz z japońskim detektywem odkrywa świat japońskiego półświatka, którym niepodzielnie włada jakuza. Serial naprawdę mnie wciągnął, fajnie przedstawione różnice kulturowe i wpływ jakuzy na lokalne układy, w tym policję i samą gazetę - przecież oficjalnie w Japonii morderstw "nie ma". Polecam miłośnikom mrocznych kryminałów o gangsterskim rysie. I tylko krecha dla HBO Max - spore opóźnienie emisji w Polsce - finał sezonu obejrzymy miesiąc po emisji w USA.
Niestety wraz z kolejnymi odcinkami serial mocno się rozmył. Pierwszy odcinek to 8/10.
Całość do 5-6/10. A szkoda.
Tak naprawdę zatrzymało mnie tylko miejsce akcji, kultura itd.
Niestety wraz z kolejnymi odcinkami serial mocno się rozmył. Pierwszy odcinek to 8/10. Całość do 5-6/10. A szkoda. Tak naprawdę zatrzymało mnie tylko miejsce akcji, kultura itd.
Też się zdziwiłem, jak ten sezon się skończył, ale doczytałem potem, że cieniem na nim położył się covid - serialu nie skończono po prostu ze względu na wprowadzone ograniczenia.
Twórcy spróbowali ten sezon jakoś połatać i ukończyć z tym materiałem, który był zrealizowany - stąd wyszło, jak wyszło na końcu.
Niemniej liczę, że tak naprawdę właściwy serial dostaniemy wraz z 2 sezonem, który został ostatnio przez HBO potwierdzony.
Tokyo Vice potencjału nie brakuje.
Też się zdziwiłem, jak ten sezon się skończył, ale doczytałem potem, że cieniem na nim położył się covid - serialu nie skończono po prostu ze względu na wprowadzone ograniczenia. Twórcy spróbowali ten sezon jakoś połatać i ukończyć z tym materiałem, który był zrealizowany - stąd wyszło, jak wyszło na końcu. Niemniej liczę, że tak naprawdę właściwy serial dostaniemy wraz z 2 sezonem, który został ostatnio przez HBO potwierdzony. Tokyo Vice potencjału nie brakuje.
Kolejny serial HBO, który w Polsce nie jest dostępny w 4K z Dolby Vision i Atmos a w USA jest. Absurdalna decyzja. Zamiast oglądać "legalnie" to wolę pobrać ripa w takiej jakości bo robi to sporą różnice w zdjęciach miasta. Obejrzałem 3 odcinki i jestem na ten moment zadowolony
Kolejny serial HBO, który w Polsce nie jest dostępny w 4K z Dolby Vision i Atmos a w USA jest. Absurdalna decyzja. Zamiast oglądać "legalnie" to wolę pobrać ripa w takiej jakości bo robi to sporą różnice w zdjęciach miasta. Obejrzałem 3 odcinki i jestem na ten moment zadowolony :)
Cancel po 2 sezonie. Fakt, że opowieść została zakończona, ale chyba twórcy mieli pomysły na kontynuację...
Chyba jedyna rzecz oryginalna, którą ostatnio na (jeszcze) HBO oglądałem w tym roku...
Coraz bliżej do rozstania się z tą platformą.
Cancel po 2 sezonie. Fakt, że opowieść została zakończona, ale chyba twórcy mieli pomysły na kontynuację... Chyba jedyna rzecz oryginalna, którą ostatnio na (jeszcze) HBO oglądałem w tym roku... Coraz bliżej do rozstania się z tą platformą.