Synowie Anarchii nieuchronnie zmierzają do końca, tymczasem kolejnym projektem ich twórcy - Kurta Suttera - będzie serial rozgrywający się w średniowieczu.
The Bastard Executioner, taki ten serial nosi tytuł, ma być opowieścią o rycerzu Króla Edwarda III (XIV w. Anglia), który mając dość spustoszenia wojennego, postanowił odłożyć swój miecz na półkę.
Oczywiście, przemoc sama odnajduje rycerza, przez co zmuszony jest wkroczyć na najbardziej krwawą ścieżkę swojego życia.
Pilot serialu dostał jakiś czas temu zamówienie od FX.
Synowie Anarchii nieuchronnie zmierzają do końca, tymczasem kolejnym projektem ich twórcy - Kurta Suttera - będzie serial rozgrywający się w średniowieczu.
The Bastard Executioner, taki ten serial nosi tytuł, ma być opowieścią o rycerzu Króla Edwarda III (XIV w. Anglia), który mając dość spustoszenia wojennego, postanowił odłożyć swój miecz na półkę. Oczywiście, przemoc sama odnajduje rycerza, przez co zmuszony jest wkroczyć na najbardziej krwawą ścieżkę swojego życia.
Pilot serialu dostał jakiś czas temu zamówienie od FX.
W średniowieczu poza Kurtem Sutterem pojawi się również Gemma z SoA, czyli Katey Sagal, prywatnie żona Kurta Suttera.
Wyobrażacie sobie Gemmę jako średniowieczną damę?
W średniowieczu poza Kurtem Sutterem pojawi się również Gemma z SoA, czyli Katey Sagal, prywatnie żona Kurta Suttera. :) Wyobrażacie sobie Gemmę jako średniowieczną damę? ;)
Stephen Moyer, dołączył do obsady do nowego serialu Kurta Suttera..
Poza wampirem Billem z True Blood i wcześniej potwierdzoną Katey Sagal, w serialu zagrają również: Lee Jones, Flora Spencer-Longhurst, Sam Spruell, Darren Evans, Danny Sapani, Timothy V. Murphy, Sarah White, Sarah Sweeny oraz Matthew Rhys.
Kręcenie zdjęć do serialu rozpoczynają się w marcu.
Stephen Moyer, dołączył do obsady do nowego serialu Kurta Suttera..
Poza wampirem Billem z True Blood i wcześniej potwierdzoną Katey Sagal, w serialu zagrają również: Lee Jones, Flora Spencer-Longhurst, Sam Spruell, Darren Evans, Danny Sapani, Timothy V. Murphy, Sarah White, Sarah Sweeny oraz Matthew Rhys.
Kręcenie zdjęć do serialu rozpoczynają się w marcu.
[FX]: [2015], wkrótce Produkcja: USA, Gatunek: Historyczny,Dramat, Dokładna data premiery: 2015-09-15 Reżyseria: Paris Barclay,Bill Gierhart, Scenariusz: Kurt Sutter,Roberto Patino
The Bastard Executioner jest opowieścią o rycerzu Króla Edwarda III (XIV w. Anglia), który mając dość spustoszenia wojennego, postanowił odłożyć swój miecz na półkę. Oczywiście, przemoc sama odnajduje rycerza, przez co zmuszony jest wkroczyć na najbardziej krwawą ścieżkę swojego życia.
[b] [FX][/b]: [2015], [b]wkrótce[/b] [b]Produkcja:[/b] USA, [b]Gatunek:[/b] Historyczny,Dramat, [b]Dokładna data premiery:[/b] 2015-09-15 [b]Reżyseria:[/b] Paris Barclay,Bill Gierhart, [b]Scenariusz:[/b] Kurt Sutter,Roberto Patino [img]https://baza.seriale-asd.eu/images/o1a.gif[/img][url=http://www.imdb.com/title/tt4218618/?ref_=ttpl_pl_tt][img]https://baza.seriale-asd.eu/images/o2.gif[/img][/url][url=http://www.filmweb.pl/serial/The+Bastard+Executioner-2015-738226][img]https://baza.seriale-asd.eu/images/o3.gif[/img][/url][img]https://baza.seriale-asd.eu/images/o4a.gif[/img][img]https://baza.seriale-asd.eu/images/o5a.gif[/img]
The Bastard Executioner jest opowieścią o rycerzu Króla Edwarda III (XIV w. Anglia), który mając dość spustoszenia wojennego, postanowił odłożyć swój miecz na półkę. Oczywiście, przemoc sama odnajduje rycerza, przez co zmuszony jest wkroczyć na najbardziej krwawą ścieżkę swojego życia.
Wyszło tak, jak można było się spodziewać. Strasznie kiepsko. Nie ma tam chyba nic, do czego nie można by sie przyczepić. To oczywiście wrażenia po pilocie. I tylko moje (choć recenzje ogólnie bardzo słabe w sieci).
Wyszło tak, jak można było się spodziewać. Strasznie kiepsko. Nie ma tam chyba nic, do czego nie można by sie przyczepić. To oczywiście wrażenia po pilocie. I tylko moje (choć recenzje ogólnie bardzo słabe w sieci).
Dajcie prosze znac, jesli ten serial okaze sie rewelacyjny, bo wytrzymalam tylko 30 min. pilota Totalnie nie lezy mi obsada, w ogole mnie nie obchodza te postacie.
Dajcie prosze znac, jesli ten serial okaze sie rewelacyjny, bo wytrzymalam tylko 30 min. pilota :) Totalnie nie lezy mi obsada, w ogole mnie nie obchodza te postacie.
Właśnie skończyłem oglądać podwójnego pilota i jestem, co by tu nie mówić, zawiedziony. Nie na to z taką niecierpliwością czekałem. Momentami ten serial jest wręcz tandetny, jakiś taki ubogi, jakby im budżetu brakowało. Kiepskie efekty jak z Xeny, chociażby ten pseudosmok z początku. Słabe pojedynki na miecze. Słaba charakteryzacja i kostiumy. Jest tak jak pisze grejp - mega słaby casting. Jakoś nikomu nie chce się kibicować. No i aktorsko wypada to jakoś blado, aktorzy mają po dwie miny na krzyż. A na dokładkę licha czołówka z zupełnie nie pasującą, moim zdaniem, muzą.
Oczywiście mimo wielu mankamentów mam zamiar oglądać dalej, bo w końcu to Sutter, więc dam mu szansę. Ale żeby nie okazało się, że skończy jak Murphy, który po genialnym The Shield jakoś z niczym ciekawym nie może się przebić. No a poza tym uwielbiam klimaty średniowieczne, a że jest ich jak na lekarstwo, to trzeba się zadowolić tym, co jest. I oby tylko The Last Kingdom od BBC wyszło lepiej.
Właśnie skończyłem oglądać podwójnego pilota i jestem, co by tu nie mówić, zawiedziony. Nie na to z taką niecierpliwością czekałem. Momentami ten serial jest wręcz tandetny, jakiś taki ubogi, jakby im budżetu brakowało. Kiepskie efekty jak z Xeny, chociażby ten pseudosmok z początku. Słabe pojedynki na miecze. Słaba charakteryzacja i kostiumy. Jest tak jak pisze grejp - mega słaby casting. Jakoś nikomu nie chce się kibicować. No i aktorsko wypada to jakoś blado, aktorzy mają po dwie miny na krzyż. A na dokładkę licha czołówka z zupełnie nie pasującą, moim zdaniem, muzą. Oczywiście mimo wielu mankamentów mam zamiar oglądać dalej, bo w końcu to Sutter, więc dam mu szansę. Ale żeby nie okazało się, że skończy jak Murphy, który po genialnym The Shield jakoś z niczym ciekawym nie może się przebić. No a poza tym uwielbiam klimaty średniowieczne, a że jest ich jak na lekarstwo, to trzeba się zadowolić tym, co jest. I oby tylko The Last Kingdom od BBC wyszło lepiej.
Niestety, po czwartym odcinku odpuszczam. Nie da się tego oglądać. Ten serial ma same minusy. Akcja zupełnie się nie klei, nie wiem w ogóle do czego to wszystko zmierza. Wszelkie mankamenty próbują nadrabiać dużą ilością krwi, nawet tam, gdzie jest to zbędne. Do tego sflaczały tyłek Peggy Bundy co odcinek
Niestety, po czwartym odcinku odpuszczam. Nie da się tego oglądać. Ten serial ma same minusy. Akcja zupełnie się nie klei, nie wiem w ogóle do czego to wszystko zmierza. Wszelkie mankamenty próbują nadrabiać dużą ilością krwi, nawet tam, gdzie jest to zbędne. Do tego sflaczały tyłek Peggy Bundy co odcinek :blee
Oglądam jeszcze i liczę na jakieś "pierdu", może magia Suttera jeszcze zadziała, ale moje nadzieje z odcinka na odcinek jednak maleją...
Do końca sezonu dużo nie zostało, i pewnie wytrwam, ale jak na razie - spore rozczarowanie.
Oglądam jeszcze i liczę na jakieś "pierdu", może magia Suttera jeszcze zadziała, ale moje nadzieje z odcinka na odcinek jednak maleją... Do końca sezonu dużo nie zostało, i pewnie wytrwam, ale jak na razie - spore rozczarowanie.
Serial zaczął skręcać w stronę fantastyki i teorii spiskowych dotyczących Jezusa i kościoła, co jest dla mnie sporym rozczarowaniem...
Niemniej, skoro przemęczyłem 9 odcibków, finał sezonu obejrzę, bo... będzie on jednocześnie finałem serialu.
FX dała BE cancela.
Serial zaczął skręcać w stronę fantastyki i teorii spiskowych dotyczących Jezusa i kościoła, co jest dla mnie sporym rozczarowaniem... Niemniej, skoro przemęczyłem 9 odcibków, finał sezonu obejrzę, bo... będzie on jednocześnie finałem serialu. FX dała BE cancela.