Szef NBC Bob Greenblatt poinformował, że z okazji 75-lecia powstania Czarnoksiężnika z Oz, NBC zamówiło 10 odcinkowy serial Emerald City. Serial ma być mroczniejszą i "przetworzoną" w bardziej współczesny sposób wersją znanej nam wszystkim opowieści. W Emerald City, 20-letnia Dorota (czyli raczej nie Dorotka ), trafić ma, po swoim pojawieniu się w Oz, w sam środek krwawej walki.
Do prac na serialem zaangażowani zostali scenarzysta Matt Arnold (Siberia) oraz producent Josh Friedman (Terminator: The Sarah Connor Chronicles, The Finder).
W przypadku pozytywnego przyjęcia serialu możliwe jest powstanie również kolejnych jego sezonów.
Szef NBC Bob Greenblatt poinformował, że z okazji 75-lecia powstania Czarnoksiężnika z Oz, NBC zamówiło 10 odcinkowy serial Emerald City. Serial ma być mroczniejszą i "przetworzoną" w bardziej współczesny sposób wersją znanej nam wszystkim opowieści. W Emerald City, 20-letnia Dorota (czyli raczej nie Dorotka ;)), trafić ma, po swoim pojawieniu się w Oz, w sam środek krwawej walki. Do prac na serialem zaangażowani zostali scenarzysta Matt Arnold (Siberia) oraz producent Josh Friedman (Terminator: The Sarah Connor Chronicles, The Finder). W przypadku pozytywnego przyjęcia serialu możliwe jest powstanie również kolejnych jego sezonów.
Jeżeli rzeczywiście ma być mroczniejsza wersja to ja jestem za,tylko niech to zrobią. I jak już mają robić to niech nastawią się na jeden, a porządny sezon z zamkniętą historią.
Jeżeli rzeczywiście ma być mroczniejsza wersja to ja jestem za,tylko niech to zrobią. I jak już mają robić to niech nastawią się na jeden, a porządny sezon z zamkniętą historią.
Czy ja się mylę, czy był mini-serial? Nie mogę znaleźć, więc pewnie się mylę A ten zapowiada się ciekawie, więc warto czekać, tym bardziej, że to jedna z najpiękniejszych i najbardziej uniwersalnych historii, jakie powstały Choć przyznam, że "Oz the Great and Powerful" Raimiego jakoś nie przypadł mi do gustu
Czy ja się mylę, czy był mini-serial? Nie mogę znaleźć, więc pewnie się mylę :) A ten zapowiada się ciekawie, więc warto czekać, tym bardziej, że to jedna z najpiękniejszych i najbardziej uniwersalnych historii, jakie powstały :) Choć przyznam, że "Oz the Great and Powerful" Raimiego jakoś nie przypadł mi do gustu :)
Właśnie miałem o tym napisać - Tin Man był rewelacyjny i to całkiem niedawno miał premier.. Nie wiem więc czy jest sens kręcić dubla. Z drugiej strony od przybytku głowa nie boli - jeśli więc zrobią go dobrze to chętnie oglądnę
Właśnie miałem o tym napisać - Tin Man był rewelacyjny i to całkiem niedawno miał premier.. Nie wiem więc czy jest sens kręcić dubla. Z drugiej strony od przybytku głowa nie boli - jeśli więc zrobią go dobrze to chętnie oglądnę :ok
Pojawiła się pierwsza fota z nowej adaptacji Czarnoksiężnika z Oz.
Faktycznie zanosi się na mroczniejszą opowieść
Czekam na dalsze doniesienia dotyczące tego serialu.
Pojawiła się pierwsza fota z nowej adaptacji Czarnoksiężnika z Oz. Faktycznie zanosi się na mroczniejszą opowieść :) Czekam na dalsze doniesienia dotyczące tego serialu.
To na razie jedna grafika, więc nie będę oceniał - jak to się mówi - po okładce. Ale chciałbym zobaczyć tę opowieść w poważniejszym, aczkolwiek niekoniecznie mroczniejszym tonie.
To na razie jedna grafika, więc nie będę oceniał - jak to się mówi - po okładce. Ale chciałbym zobaczyć tę opowieść w poważniejszym, aczkolwiek niekoniecznie mroczniejszym tonie.
Szczerze mowiac to przegapilam news o anulowaniu, ale bardzo sie ciesze, ze jednak jest zamowienie Lubie takie klimaty, tylko niestety malo jest dobrych produkcji, zazwyczaj infantylnie to wypada.
Szczerze mowiac to przegapilam news o anulowaniu, ale bardzo sie ciesze, ze jednak jest zamowienie :) Lubie takie klimaty, tylko niestety malo jest dobrych produkcji, zazwyczaj infantylnie to wypada.
Poznajcie Dorotkę z Emerald City.
Adria Arjona jest wyraźnie na fali wznoszącej.
Poza Emerald City pojawi się w 2 sezonie True Detective i jest nowym nabytkiem w Person of Interest.
Poznajcie Dorotkę z Emerald City. Adria Arjona jest wyraźnie na fali wznoszącej. Poza Emerald City pojawi się w 2 sezonie True Detective i jest nowym nabytkiem w Person of Interest.