Serial CBS Lata 60-te XX wieku - Vegas zanim stało się Las .
Kowboj Ralph Lamb zostaje mianowany szeryfem - powód ?- ktoś morduje siostrzenice gubernatora . A nowy szeryf mając w poważaniu konwenanse potrafi podczas przesłuchania podejrzanemu dać w r...a .
Śledztwo śledztwem szeryf szeryfem - Pojawia się oczywiście zło w postaci Savino - [Michael Chiklis] - gangstera który zjawia się aby przejąć kontrolę nad przyszłym Las Vegas .
Postać szeryfa kreowana przez Dennisa Quaid'a kojarzy się bezsprzecznie z Waltem Longmire'em - [może rodzina jakaś?:)] .
Klimat lat 60-tych - jeszcze wpół dziki dziki zachód , based on true story , wyrazisty gangster starej daty , szeryf który nie boi się dać komuś w .... i na koniec ale nie ostatni Nicholas Pillegi - scenarzysta Kasyna i Chłopców z Ferajny - trzeba jeszcze czegoś ?
Serial CBS Lata 60-te XX wieku - Vegas zanim stało się Las .:) Kowboj Ralph Lamb zostaje mianowany szeryfem - powód ?- ktoś morduje siostrzenice gubernatora . A nowy szeryf mając w poważaniu konwenanse potrafi podczas przesłuchania podejrzanemu dać w r...a . Śledztwo śledztwem szeryf szeryfem - Pojawia się oczywiście zło w postaci Savino - [Michael Chiklis] - gangstera który zjawia się aby przejąć kontrolę nad przyszłym Las Vegas . Postać szeryfa kreowana przez Dennisa Quaid'a kojarzy się bezsprzecznie z Waltem Longmire'em - [może rodzina jakaś?:)] . Klimat lat 60-tych - jeszcze wpół dziki dziki zachód , based on true story , wyrazisty gangster starej daty , szeryf który nie boi się dać komuś w .... i na koniec ale nie ostatni Nicholas Pillegi - scenarzysta Kasyna i Chłopców z Ferajny - trzeba jeszcze czegoś ?
Generalnie jako zwolennik rządów silnej ręki, która nie patyczkuje się z przestępcami, uwielbiam te czasy, gdy walka policjantów i przestępców przypominała pojedynek dwóch gangów. Wygrywał ten, kto miał większe jaja, bez sztuczności zasłaniania się prawami obywatelskimi, czy nadmierną brutalnością stróżów prawa. Chcesz zacząć karierę przestępczą, to musisz pogodzić się z tego konsekwencjami. A w tym serialu z Denisa Quaida, w roli szeryfa jest prawdziwy kawał zakapiora. Zresztą pomagający mu bracia też do mięczaków nie należą.
Serial nieźle zagrany, z bardzo przyzwoitym oddaniem tła wydarzeń oraz klimatu Ameryki lat 60tych oraz z dawno przeze mnie nie widzianą Trinity, w roli zastępcy prokuratora. Jedyne zastrzeżenie - zdaje się, że to będzie procedural, z co prawda bardzo mocno zarysowanym wątkiem głównym, ale jednak.
Generalnie jako zwolennik rządów silnej ręki, która nie patyczkuje się z przestępcami, uwielbiam te czasy, gdy walka policjantów i przestępców przypominała pojedynek dwóch gangów. Wygrywał ten, kto miał większe jaja, bez sztuczności zasłaniania się prawami obywatelskimi, czy nadmierną brutalnością stróżów prawa. Chcesz zacząć karierę przestępczą, to musisz pogodzić się z tego konsekwencjami. A w tym serialu z Denisa Quaida, w roli szeryfa jest prawdziwy kawał zakapiora. Zresztą pomagający mu bracia też do mięczaków nie należą.
Serial nieźle zagrany, z bardzo przyzwoitym oddaniem tła wydarzeń oraz klimatu Ameryki lat 60tych oraz z dawno przeze mnie nie widzianą Trinity, w roli zastępcy prokuratora. Jedyne zastrzeżenie - zdaje się, że to będzie procedural, z co prawda bardzo mocno zarysowanym wątkiem głównym, ale jednak.
A ja się ciągle zastanawiam czy oglądać...
Za przemawia "Vic Mackey" ale to lata 60-te...
Lata które nie specjalnie mi lezą. Oczywiście o niczym to nie świadczy bo np. Mad Men jest genialny a rozgrywa się właśnie w tamtym okresie ale wolę poczekać na więcej pochlebnych opinii.
A ja się ciągle zastanawiam czy oglądać... Za przemawia "Vic Mackey" ale to lata 60-te... Lata które nie specjalnie mi lezą. Oczywiście o niczym to nie świadczy bo np. Mad Men jest genialny a rozgrywa się właśnie w tamtym okresie ale wolę poczekać na więcej pochlebnych opinii.
Czy ten serial ma formułę jeden odcinek jedna historia? Zastanawiam się czy warto oglądać bo z tego co widać jest prawdopodobny cancel po pierwszym sezonie.
Czy ten serial ma formułę jeden odcinek jedna historia? Zastanawiam się czy warto oglądać bo z tego co widać jest prawdopodobny cancel po pierwszym sezonie.
Chętnie bym obejrzała, ale chyba będzie ciężko z napisami, z info od tłumacza wynika, że tylko opis serialu jest ciekawy, sam serial już nie bardzo :scratch: