gatunek: Dramat
reżyseria: Julian Jarrold
scenariusz: Neil McKay
obsada: Dominic West ,Emily Watson, Robert Glenister
2 odcinki
Jest to oparta na faktach historia Freda i Rosmery West. Morderców których zbrodnie wstrząsnęły Wielką Brytanią. Byli oni oskarżeni o kilkanaście morderstw w latach 1967 - 1978.
gatunek: Dramat reżyseria: Julian Jarrold scenariusz: Neil McKay obsada: Dominic West ,Emily Watson, Robert Glenister 2 odcinki
Jest to oparta na faktach historia Freda i Rosmery West. Morderców których zbrodnie wstrząsnęły Wielką Brytanią. Byli oni oskarżeni o kilkanaście morderstw w latach 1967 - 1978.
xvidasd wystawieniem w domyśle, że fajnie by było gdyby się pojawił na stronie.
Chociaż zabrzmiało faktycznie jakby sama chciała się tym zająć. Najpierw to bym musiała zrobić format c:
[b]xvidasd[/b] wystawieniem w domyśle, że fajnie by było gdyby się pojawił na stronie. Chociaż zabrzmiało faktycznie jakby sama chciała się tym zająć. Najpierw to bym musiała zrobić format c: ;)
Zapraszam na pierwszy odcinek - świetna pozycja!
Nie wiedziałem, że w Anglii jest coś takiego jak "osoba przybrana" czyli cywil (wolontariat), który pomaga oskarżonemu.
Zapraszam na pierwszy odcinek - świetna pozycja! Nie wiedziałem, że w Anglii jest coś takiego jak "osoba przybrana" czyli cywil (wolontariat), który pomaga oskarżonemu.
Krótki ale doskonale ukazał coś na kształt "syndromu Sztokholmskiego ". Najbardziej podobała mi się scena kiedy Ash eee tzn. detektyw John Bennett przeczytał Janet list twierdząc, że Fred napisał go dla Rose.
A może tak faktycznie było? Czy Fred był psychopatycznym świrem czy głupcem w rękach bezwzględnej Rose?
Spoiler:
Kto to wie? Wszak nie znaleziono ciał tych dwudziestu dzieci...
Na uwagę zasługuje doskonała gra aktorska zwłaszcza, że role nie należały do prostych. Szkoda tylko, że tak szybko się skończyło - tylko dwa odcinki - ale historia dobiegła końca...
Warto oglądnąć!!
Krótki ale doskonale ukazał coś na kształt "syndromu Sztokholmskiego ". Najbardziej podobała mi się scena kiedy Ash eee tzn. detektyw John Bennett przeczytał Janet list twierdząc, że Fred napisał go dla Rose. A może tak faktycznie było? Czy Fred był psychopatycznym świrem czy głupcem w rękach bezwzględnej Rose?[spoiler] Kto to wie? Wszak nie znaleziono ciał tych dwudziestu dzieci...[/spoiler] Na uwagę zasługuje doskonała gra aktorska zwłaszcza, że role nie należały do prostych. Szkoda tylko, że tak szybko się skończyło - tylko dwa odcinki - ale historia dobiegła końca... Warto oglądnąć!! :ok
Trochę to trwało ale w końcu udało mi się zobaczyć. I nie żałuję ani jednej minuty.
Robi kolosalne wrażenie kiedy ma się świadomość że cała ta zbrodnia zdarzyła się naprawdę.
Świetna gra aktorska. Dominic West,Monica Dolan szczególnie w pierwszej części i Emily Watson w drugiej. Zresztą cała trójka dostała nagrody BAFTA w 2012.
Atmosferę dodatkowo budują jeszcze zdjęcia. Momentami ma się wrażenie że jest to dokument. Szczególnie w czasach wizji lokalnych.
Zdjęcia prawdziwych ofiar na końcu drugiej części dodatkowo potęgują wrażenia.
Trochę to trwało ale w końcu udało mi się zobaczyć. I nie żałuję ani jednej minuty. Robi kolosalne wrażenie kiedy ma się świadomość że cała ta zbrodnia zdarzyła się naprawdę. Świetna gra aktorska. Dominic West,Monica Dolan szczególnie w pierwszej części i Emily Watson w drugiej. Zresztą cała trójka dostała nagrody BAFTA w 2012. Atmosferę dodatkowo budują jeszcze zdjęcia. Momentami ma się wrażenie że jest to dokument. Szczególnie w czasach wizji lokalnych. Zdjęcia prawdziwych ofiar na końcu drugiej części dodatkowo potęgują wrażenia.
[quote="Saga"]Zupełnie mi to umknęło. Ale widzę że linki nie działają :([/quote] [spoiler]http://thepiratebay.se/search/Appropriate%20Adult/0/99/0[/spoiler]
Historia niesamowita, bardzo wstrząsająca. Podobała mi się rola Freda, ale sama Janet była według mnie mało przekonująca, jakoś tak tylko plątała się po ekranie, choć z drugiej strony to chyba było jej pierwsze zadanie jako approproate adoult a tu taki przypadek! Warto obejrzeć, zobaczyć do czego zdolni są ludzie, poznać ich naturę.
Historia niesamowita, bardzo wstrząsająca. Podobała mi się rola Freda, ale sama Janet była według mnie mało przekonująca, jakoś tak tylko plątała się po ekranie, choć z drugiej strony to chyba było jej pierwsze zadanie jako approproate adoult a tu taki przypadek! Warto obejrzeć, zobaczyć do czego zdolni są ludzie, poznać ich naturę.