Harry's Law (2011)(NBC)

Dura lex sed lex, czyli Sherlock i inni!
gracek17
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Harry's Law (2011)(NBC)

Post autor: gracek17 »

Obrazek
Harry Korn jedna z najlepszych specjalistek od prawa patentowego, po 32 latach pracy doszła do wniosku, że prawo patentowe ją znudziło. Przez swoje zniechęcenie jest zmuszona szukać nowej pracy. Wtedy to niespodziewanie spotyka Malcolma Daviesa, studenta, który desperacko potrzebuje pomocy adwokata oraz Adama Brancha, młodego prawnika, poszukującego czegoś więcej w swoim zawodzie. Postanawiają razem założyć praktykę prawniczą w niebezpiecznej dzielnicy Cincinnati.

W tym roku wyemitowano już pierwszy sezon i otrzymał zamówienie na drugi.
Napisy do całego sezonu są n24 :ok
Osobiście nie widziałem ani jednego odcinka, ale trailer wygląda ciekawie, no i oceny na imdb są wysokie

IMDB FILMWEB
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Kurcze może być ciekawy... - weźmiesz go ?
Obrazek When Dreams Come True...
gracek17
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: gracek17 »

Jak chcesz to bierz :)
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

"Maczał" w nim palce David E. Kelley. Więc pewnie niezła rozrywka.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Obrazek
Harrys Law

Kurcze nie wiem... - jakoś nie mogę się zebrać do oglądania. "Przewinąłem" pilota i dosłownie nic się tam nie dzieje - na pierwszym planie cały czas widać "gadającą mamuśkę".
Oczywiście o niczym to jeszcze nie świadczy tyle, że może poczekam na opinie tych, którzy już oglądali.
Obrazek When Dreams Come True...
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: seymour »

Hmm...

Obejrzałem cały pierwszy sezon. Jak to w serialach od Davida E. Kelley'ego bywa, jest on oparty głównie na postaciach. Problem jest taki, że nie są one zbyt charakterystyczne. Owszem, mamy tu parę świetnych postaci (takich jak Tommy Jefferson czy Josh "Krążek" Peyton), jednak te pierwszoplanowe (czyli Harry, Adam i Malcolm) są jakieś takie... nijakie. Zwłaszcza Harry, która cały czas gada i gada, ale wcale mnie to nie rusza ani emocjonuje. Poza bohaterami mamy też sprawy sądowe. Tu jednak nie ma nic, czego byśmy wcześniej już nie widzieli (może poza tym, że w części spraw Harry broni tych "złych" - nie wiem czy to było zamierzone przez twórców, czy może moje poczucie sprawiedliwości jest nieco inne [bo sprawy są moralnie niejednoznaczne]).

Ogólnie ciężko jest mi ocenić ten serial. Z jednej strony, gdybym miał wymienić jego zalety, to wskazałbym głównie na postacie drugoplanowe (wymienione wcześniej plus może jeszcze kilka), a z drugiej - obejrzałem cały sezon, było przyjemnie, wcale tego nie żałuję i najprawdopodobniej obejrzę kolejny :]
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: nova.nike »

Ja obejrzałam jak dotąd trzy albo cztery odcinki i szczerze mówiąc nie ciagnie mnie do kolejnych. Serialu nie wykasowałam jak dotąd całkowicie bo być może w końcu zabranie jakichkolwiek ciekawych seriali i wtedy się przyda.
O ile główną bohaterkę, nieco zgorzkniałą prawniczkę bym ścierpiała, to o co chodzi z tą jej współpracownicą, która zajmuje się butami? Nie łapię totalnie tego wątku :scratch: Wydaje mi się, że odcięcie tego wątku znacznie poprawiłoby serial. Mam wrażenie, że to nieco kopia Dead Drop Diva, tyle że tam konwencja głupiutkiej pomocnicy była zabawna, serial był z przymrużeniem oka, tu - to nie wypala.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ