Zakładam temat ponieważ na pewno wiele osób poszukuje w sieci wielu bajek/informacji o tego typu produkcjach.
Osobiście chciałbym polecić kreskówkę:
Jam Łasica (I Am Weasel) Cartoon Network
Opowiada o przygodach dwójki przyjaciół − mądrej Łasicy, która często staje się bohaterem i głupiego Pawiana, który nawet nie potrafi poprawnie się wypowiadać ale zazdrości łasicy i często psuje wszystko.
Kreskówka jest wyjątkowo śmieszna zarówno dla dzieci (tak gdzieś od 6-ciu lat) jak i dorosłych.
Zakładam temat ponieważ na pewno wiele osób poszukuje w sieci wielu bajek/informacji o tego typu produkcjach. Osobiście chciałbym polecić kreskówkę:
[b]Jam Łasica (I Am Weasel)[/b] Cartoon Network [img]http://tvshows.i365.pl/upload_files/jamlasica.jpg[/img] Opowiada o przygodach dwójki przyjaciół − mądrej Łasicy, która często staje się bohaterem i głupiego Pawiana, który nawet nie potrafi poprawnie się wypowiadać ale zazdrości łasicy i często psuje wszystko.
[img]http://tvshows.i365.pl/upload_files/54c-Ja_by__Robin_Hood.jpg[/img] Kreskówka jest wyjątkowo śmieszna zarówno dla dzieci (tak gdzieś od 6-ciu lat) jak i dorosłych.
Pamiętacie film Faceci w czerni, pewnie, że tak , ale raczej nie słyszeliście bądź nie pamiętacie, że powstał serial animowany, ze świetnym intrem i ciekawą fabułą
Pamiętacie film Faceci w czerni, pewnie, że tak :-) , ale raczej nie słyszeliście bądź nie pamiętacie, że powstał serial animowany, ze świetnym intrem i ciekawą fabułą :)
No jasne, że pamiętam, swojego czasu na polsacie leciał. Intro miał fajne, a jak a fabuła też niczego sobie, chętnie bym sobie odświeżył tę animację tylko nie wiem czy są do niej napisy. Jedna z moich ulubionych animacji z tamtego czasu. W tedy też chyba była Godzilla Animated Series i Gdzie się podziała Carmen Sandiego? (ciekawa bajka imo)
No jasne, że pamiętam, swojego czasu na polsacie leciał. Intro miał fajne, a jak a fabuła też niczego sobie, chętnie bym sobie odświeżył tę animację tylko nie wiem czy są do niej napisy. Jedna z moich ulubionych animacji z tamtego czasu. W tedy też chyba była Godzilla Animated Series i Gdzie się podziała Carmen Sandiego? (ciekawa bajka imo)
A ja polecę bajkę należącą do tych nowszych. Otóż w ścieku dziadostwa lecącego dzisiaj na kanałach dziecięcych/młodzieżowych jest perełka - Fineasz i Ferb. To jedna z tych bajek, które wydawałoby się, że są dla dzieci, jednak mnóstwo żartów skierowanych jest do rodziców ; )
W skrócie: Fineasz i Ferb to genialni bracia, którzy w każdym odcinku budują jakąś niesamowitą rzecz. Ich siostra, Fretka, zawsze stara się złapać ich na gorącym uczynku i nakablować mamie ale nigdy jej się to nie udaje. W międzyczasie, zwierzak należący do rodziny - Pepe, należący do tajnej organizacji walczącej ze złymi naukowcami walczy ze "złym" naukowcem niemieckiego pochodzenia, doktorem Heinzem Dundersztycem. Czy wspomniałem, że w każdym odcinku jest też piosenka? ;-)
Ogromnym plusem jest polski dubbing, który jest mistrzowski. Głosów w wersji angielskiej nie da się słuchać, za to polska wersja doktora Dundersztyca powinna dostać oskara.
Jeden z moich ulubionych odcinków. Wiele rzeczy można nie załapać bez oglądania poprzednich ale czek dis ałt.
A ja polecę bajkę należącą do tych nowszych. Otóż w ścieku dziadostwa lecącego dzisiaj na kanałach dziecięcych/młodzieżowych jest perełka - Fineasz i Ferb. To jedna z tych bajek, które wydawałoby się, że są dla dzieci, jednak mnóstwo żartów skierowanych jest do rodziców ; )
W skrócie: Fineasz i Ferb to genialni bracia, którzy w każdym odcinku budują jakąś niesamowitą rzecz. Ich siostra, Fretka, zawsze stara się złapać ich na gorącym uczynku i nakablować mamie ale nigdy jej się to nie udaje. W międzyczasie, zwierzak należący do rodziny - Pepe, należący do tajnej organizacji walczącej ze złymi naukowcami walczy ze "złym" naukowcem niemieckiego pochodzenia, doktorem Heinzem Dundersztycem. Czy wspomniałem, że w każdym odcinku jest też piosenka? ;-)
Ogromnym plusem jest polski dubbing, który jest mistrzowski. Głosów w wersji angielskiej nie da się słuchać, za to polska wersja doktora Dundersztyca powinna dostać oskara.
Jeden z moich ulubionych odcinków. Wiele rzeczy można nie załapać bez oglądania poprzednich ale czek dis ałt.
To było dawno temu, ale nadal jest jedną z lepszych bajek z czasów dzieciństwa i jedną z moich ulubionych. Opowiadała losy trzech przyjaciół służących jako piloci na stacji STARCOM i walczących za złym władcą ciemności, ale chyba w tamtych czasach we wszystkich kreskówkach był jakiś władca ciemności
Postanowiłem sobie przypomnieć kreskówkę, polskiej wersji niestety nie znalazłem, ale oryginalną wcale nie tak trudno znaleźć
To było dawno temu, ale nadal jest jedną z lepszych bajek z czasów dzieciństwa i jedną z moich ulubionych. Opowiadała losy trzech przyjaciół służących jako piloci na stacji STARCOM i walczących za złym władcą ciemności, ale chyba w tamtych czasach we wszystkich kreskówkach był jakiś władca ciemności :smile: Postanowiłem sobie przypomnieć kreskówkę, polskiej wersji niestety nie znalazłem, ale oryginalną wcale nie tak trudno znaleźć :)
[smention u=147658]Traf[/smention] , animowana postapokalipsa z Uzbekistanu na podstawie książki Raya Bradbury. Jak nadal cię nie zainteresowało to nie będzie ci się podobać.
Z książek tego pana kojarzę tylko jedną- 451° Fahrenheita, ale gdyby jej ekranizację zrobili w Uzbekistanie, to podejrzewam, że też by mi się nie podobała
Z książek tego pana kojarzę tylko jedną- 451° Fahrenheita, ale gdyby jej ekranizację zrobili w Uzbekistanie, to podejrzewam, że też by mi się nie podobała ;P