hasło w dosie

Dyskusje ogólne, nie tylko na tematy związane z serialami TV ale też:
Kino, Muzyka, Film, Wydarzenia, Internet, Społeczność.. itp.
Wochniu
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

hasło w dosie

Post autor: Wochniu »

Miałem kiedyś czarno białego laptopa i w nim było coś takiego że trze babyło hasło wpisać ale w dosie jak się komputer włączał hasło żeby się w ogóle włączył. Nie wie kto jak coś takiego ustawić?
Awatar użytkownika
Gawith
Wskaż do odpowiedzi
większość oglądam
większość oglądam
Kontakt:

Post autor: Gawith »

Jak sam stwierdziłeś :P niemal dobrze :wink: w biosie... w biosie... w opcjach ale gdzie dokładnie to już zależy od płyty głównej...
djjasiek
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: djjasiek »

Wochniu pisze:że trze babyło hasło wpisać ale w dosie jak się komputer włączał
No podobną opcję masz w WinXP, jak się włącza to się wpisuje. Chyba, że chodziło Ci o BIOS :P Dos, BIOS, co za różnica nie!? A może po prostu to był zwykły napis i pomyliłeś z DOSem? Ehh, ale jak już, to w AMIBIOSie (bo taki mam, to mogę stwierdzić) wchodzisz do zakładki security, później ustawiasz Supervisor password, no i potem zmieniasz "Password check" na always. Wszystko, beer się należy ;P
Wochniu
Wskaż do odpowiedzi

wybacz mi pomyliłem ;P. nie chodzi mi o to z WinXp. Właśnie o to w BIOSie. ;) ok dzięki, tylko że ja poprostu myślałem że to się gdzie indziej robiło ;) mały byłem
djjasiek
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: djjasiek »

No to sprawdź czy działa, w innych BIOSach też to powinno być. No wiem, że nie chodziło Ci o to z XP :P. Jak zadziała - widzę browar ;)
Wochniu
Wskaż do odpowiedzi

DZIAŁA :D

Oto Twój browar :D
Obrazek

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ