tak sobie pomyslalem ze sylwek niedlugo, trzeba pomyslec nad tym co w ten szczegolny dzien trzeba WYPIC
prosze o ciekawe sylwestrowe hot shoty (drinki nie wiecej niz 100ml):
dla przykladu podam pare podstawowych drinow:
- wsciekly pies (sok malinowy + wódka + tabassco)
- kamikaze (wódka + wódka blue + cytryna)
badz tez smakowe alkohole takie jak tequilla + cytryna + sól
tak sobie pomyslalem ze sylwek niedlugo, trzeba pomyslec nad tym co w ten szczegolny dzien trzeba WYPIC :P
prosze o ciekawe sylwestrowe hot shoty (drinki nie wiecej niz 100ml): dla przykladu podam pare podstawowych drinow: - wsciekly pies (sok malinowy + wódka + tabassco) - kamikaze (wódka + wódka blue + cytryna)
badz tez smakowe alkohole takie jak tequilla + cytryna + sól
kto planuje szampana na rozpoczecie ^^? szampana pijesz kieliszek o 12.00 a na reszte imprezy trzeba cos wymyslic (zadnych szkockich tylko nie pisac :D)
Wy mówicie czym zacząć a ja podsunę wam pomysł na czym skończyć. po dosyć dużym spożyciu alkoholu należy zrobić sobie drinka by lepiej się spało. ja taką miksturę nazywam Dobijacz: piwo i szampan w proporcji pół na pół (oczywiście w kuflu). najlepsze do tego jest lekkie piwo tj: Żywiec (a nie jakieś piwo po 1.50 zł) oraz szampan (mi najbardziej pasował biały cin&cin). od razu będziecie wiedzieli z czego ta nazwa się wzieła. a rano Kac Gigant gwarantowany
Wy mówicie czym zacząć a ja podsunę wam pomysł na czym skończyć. po dosyć dużym spożyciu alkoholu należy zrobić sobie drinka by lepiej się spało. ja taką miksturę nazywam Dobijacz: piwo i szampan w proporcji pół na pół (oczywiście w kuflu). najlepsze do tego jest lekkie piwo tj: Żywiec (a nie jakieś piwo po 1.50 zł) oraz szampan (mi najbardziej pasował biały cin&cin). od razu będziecie wiedzieli z czego ta nazwa się wzieła. a rano Kac Gigant gwarantowany :D
Ja tam nie mogę spać po takich dobijaczach. Mi wystarczy jak będę pił przez te 10h, od wieczora do rana
Za to rano na kaca, jako odtrutka dobra jest Krwawa Mary. Ogólnie ten drink został wymyślony właśnie jako odtrutka. Nie pamiętam przepisu, ale wieczorem poszukam i podeślę
Ja tam nie mogę spać po takich dobijaczach. ;) Mi wystarczy jak będę pił przez te 10h, od wieczora do rana :P Za to rano na kaca, jako odtrutka dobra jest Krwawa Mary. Ogólnie ten drink został wymyślony właśnie jako odtrutka. Nie pamiętam przepisu, ale wieczorem poszukam i podeślę ;)
Po tych wszystkich proponowanych wynalazkach kac jest okrutny :bom: (smak czesto tez). Ja raczej proponuje alkohole niemieszane. Np. gruzinskie czerwone wino, likier goldwasser (moj ulubiony trunek) lub tardycyjna czysta.
A jak juz cos ma byc w zestawie to tylko gin + tonik + cytryna Proporcje wedlug indywidualnego uznania.
Po tych wszystkich proponowanych wynalazkach kac jest okrutny :bom: (smak czesto tez). Ja raczej proponuje alkohole niemieszane. Np. gruzinskie czerwone wino, likier goldwasser (moj ulubiony trunek) lub tardycyjna czysta. A jak juz cos ma byc w zestawie to tylko gin + tonik + cytryna Proporcje wedlug indywidualnego uznania.
Po wściekłych psach nie ma kaca, a przynajmniej nie większego niż po czystej. A przyjemnie się to pije
Za to po kamikaze już tak. Zwłaszcza, że prawdziwe kamikaze pije się po 4 lufki na raz
Po wściekłych psach nie ma kaca, a przynajmniej nie większego niż po czystej. A przyjemnie się to pije ;) Za to po kamikaze już tak. Zwłaszcza, że prawdziwe kamikaze pije się po 4 lufki na raz ;)
Potwierdzam co do wściekłych. Na weselu u kuzyna we dwóch z innym kuzynem obaliliśmy 0,7 a same wściekłe + jeszcze jakieś tam piwka i NIC (znaczy suszyło jak cholera, ale głowa w porządku rano)
Potwierdzam co do wściekłych. Na weselu u kuzyna we dwóch z innym kuzynem obaliliśmy 0,7 a same wściekłe + jeszcze jakieś tam piwka i NIC ;) (znaczy suszyło jak cholera, ale głowa w porządku rano)
Ja mam jeden plan na sylwestra ;] w tym roku... Pamiętać co robiłem, bo w zeszłym roku z tym miałem problemy, więc chce sie ograniczać z alkocholem ;] :D
Wochniu pisze:Zeszły sylwester? a to było coś takiego? Ja to pamiętam do 22:00 i potem przebłyski. Rano obudziłem w wannie, a obok spał kumpel xD
wujekjoe pisze:ja sie obudzilem w lozku ale wniesli mnie starzy do niego prosto z... wycieraczki
Wochniu pisze:Mnie matka by zostawiła na tej wycieraczce. Dlatego wtedy spałem u kumpla i mamusia tkwi w błogim przekonaniu, że sylwka spędziłem z tatą. ;D
Sie nie ma czym chwalic. Bez obrazy ale ile Wy macie lat? W przedziale 12-16? Bo sie zachowujecie jak szczeniaki.
[quote="Wochniu"]Zeszły sylwester? a to było coś takiego? Ja to pamiętam do 22:00 i potem przebłyski. Rano obudziłem w wannie, a obok spał kumpel xD[/quote]
[quote="wujekjoe"]ja sie obudzilem w lozku ale wniesli mnie starzy do niego prosto z... wycieraczki[/quote]
[quote="Wochniu"]Mnie matka by zostawiła na tej wycieraczce. Dlatego wtedy spałem u kumpla i mamusia tkwi w błogim przekonaniu, że sylwka spędziłem z tatą. ;D[/quote]
Sie nie ma czym chwalic. Bez obrazy ale ile Wy macie lat? W przedziale 12-16? Bo sie zachowujecie jak szczeniaki.
kulturysta pisze:Ja mam jeden plan na sylwestra ;] w tym roku... Pamiętać co robiłem, bo w zeszłym roku z tym miałem problemy, więc chce sie ograniczać z alkocholem ;]
dokladnie
tez chce pamietac
bo ostatnio to były problemy
a co to alkoholi
to kamikaze to chce wypic ale inne kolory niz niebieski
zoły czerwony i zilony zdaje sie
[quote="kulturysta"]Ja mam jeden plan na sylwestra ;] w tym roku... Pamiętać co robiłem, bo w zeszłym roku z tym miałem problemy, więc chce sie ograniczać z alkocholem ;] :D[/quote]
dokladnie tez chce pamietac bo ostatnio to były problemy
a co to alkoholi to kamikaze to chce wypic ale inne kolory niz niebieski zoły czerwony i zilony zdaje sie