Sylwester tuż tuż

Dyskusje ogólne, nie tylko na tematy związane z serialami TV ale też:
Kino, Muzyka, Film, Wydarzenia, Internet, Społeczność.. itp.
wujekjoe
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Sylwester tuż tuż

Post autor: wujekjoe »

tak sobie pomyslalem ze sylwek niedlugo, trzeba pomyslec nad tym co w ten szczegolny dzien trzeba WYPIC :P

prosze o ciekawe sylwestrowe hot shoty (drinki nie wiecej niz 100ml):
dla przykladu podam pare podstawowych drinow:
- wsciekly pies (sok malinowy + wódka + tabassco)
- kamikaze (wódka + wódka blue + cytryna)

badz tez smakowe alkohole takie jak tequilla + cytryna + sól

:arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:
Obrazek
Wochniu
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Wochniu »

Wściekły pies
Wódka - 3/4 kielona + 1/4 sok malinowy + 2-3 krople tabasco

jak wypić:
Przechylasz i trzymasz aż wszystko wyleci ( nie tak jak setke)

dodałem:
Sorki zauważyłem teraz dopiero ze już jest wściekły. ale przynajmniej instrukcja jest.

Maybe szampan jeszcze na rozpoczęcie :D
wujekjoe
Wskaż do odpowiedzi

kto planuje szampana na rozpoczecie ^^? szampana pijesz kieliszek o 12.00 a na reszte imprezy trzeba cos wymyslic (zadnych szkockich tylko nie pisac :D)
Wochniu
Wskaż do odpowiedzi

no mówię. przecież czymś trzeba rozpocząć :D
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: elmo »

To dosyć późno rozpoczynasz ;)
Awatar użytkownika
cobretti
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Post autor: cobretti »

Wy mówicie czym zacząć a ja podsunę wam pomysł na czym skończyć. po dosyć dużym spożyciu alkoholu należy zrobić sobie drinka by lepiej się spało. ja taką miksturę nazywam Dobijacz: piwo i szampan w proporcji pół na pół (oczywiście w kuflu). najlepsze do tego jest lekkie piwo tj: Żywiec (a nie jakieś piwo po 1.50 zł) oraz szampan (mi najbardziej pasował biały cin&cin). od razu będziecie wiedzieli z czego ta nazwa się wzieła. a rano Kac Gigant gwarantowany :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Ja tam nie mogę spać po takich dobijaczach. ;) Mi wystarczy jak będę pił przez te 10h, od wieczora do rana :P
Za to rano na kaca, jako odtrutka dobra jest Krwawa Mary. Ogólnie ten drink został wymyślony właśnie jako odtrutka. Nie pamiętam przepisu, ale wieczorem poszukam i podeślę ;)
ROBIN bez kaptura
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ROBIN bez kaptura »

Po tych wszystkich proponowanych wynalazkach kac jest okrutny :bom: (smak czesto tez). Ja raczej proponuje alkohole niemieszane. Np. gruzinskie czerwone wino, likier goldwasser (moj ulubiony trunek) lub tardycyjna czysta.
A jak juz cos ma byc w zestawie to tylko gin + tonik + cytryna Proporcje wedlug indywidualnego uznania.
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Po wściekłych psach nie ma kaca, a przynajmniej nie większego niż po czystej. A przyjemnie się to pije ;)
Za to po kamikaze już tak. Zwłaszcza, że prawdziwe kamikaze pije się po 4 lufki na raz ;)
Wochniu
Wskaż do odpowiedzi

Potwierdzam co do wściekłych. Na weselu u kuzyna we dwóch z innym kuzynem obaliliśmy 0,7 a same wściekłe + jeszcze jakieś tam piwka i NIC ;) (znaczy suszyło jak cholera, ale głowa w porządku rano)
Sqter
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sqter »

Nie gadajcie o tym że głowa boli rano, bo to wiadomo;) Dajcie jakieś dobre przepisy na drinki i inne tego typu smakołyki, ja chętnie spróbuje:D
wujekjoe
Wskaż do odpowiedzi

"red rusian" jest mistrzostwem ale to spory wydatek bo likier Kahlua 70zl + wódka finlandia najlepiej

"kahlua"
Obrazek
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

Post autor: atathoth »

o tak zgadzam sie z Toba! Kahlua i Bailey rzadza!!! :P
kulturysta
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: kulturysta »

Ja mam jeden plan na sylwestra ;] w tym roku... Pamiętać co robiłem, bo w zeszłym roku z tym miałem problemy, więc chce sie ograniczać z alkocholem ;] :D
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

Post autor: atathoth »

a ja za to nigdy nie zapomne zeszlego sylwestra ^^ :P
Wochniu
Wskaż do odpowiedzi

Zeszły sylwester? a to było coś takiego? Ja to pamiętam do 22:00 i potem przebłyski. Rano obudziłem w wannie, a obok spał kumpel xD
wujekjoe
Wskaż do odpowiedzi

ja sie obudzilem w lozku ale wniesli mnie starzy do niego prosto z... wycieraczki
Wochniu
Wskaż do odpowiedzi

Mnie matka by zostawiła na tej wycieraczce. Dlatego wtedy spałem u kumpla i mamusia tkwi w błogim przekonaniu, że sylwka spędziłem z tatą. ;D
Tom_84
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Tom_84 »

Wochniu pisze:Zeszły sylwester? a to było coś takiego? Ja to pamiętam do 22:00 i potem przebłyski. Rano obudziłem w wannie, a obok spał kumpel xD
wujekjoe pisze:ja sie obudzilem w lozku ale wniesli mnie starzy do niego prosto z... wycieraczki
Wochniu pisze:Mnie matka by zostawiła na tej wycieraczce. Dlatego wtedy spałem u kumpla i mamusia tkwi w błogim przekonaniu, że sylwka spędziłem z tatą. ;D
Sie nie ma czym chwalic. Bez obrazy ale ile Wy macie lat? W przedziale 12-16? Bo sie zachowujecie jak szczeniaki.
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

kulturysta pisze:Ja mam jeden plan na sylwestra ;] w tym roku... Pamiętać co robiłem, bo w zeszłym roku z tym miałem problemy, więc chce sie ograniczać z alkocholem ;] :D

dokladnie
tez chce pamietac
bo ostatnio to były problemy

a co to alkoholi
to kamikaze to chce wypic ale inne kolory niz niebieski
zoły czerwony i zilony zdaje sie

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ