Opis:
Szakal to nieuchwytny zabójca, który zarabia na życie, wykonując zabójstwa za najwyższą stawkę.
Wkrótce spotyka godnego siebie przeciwnika w postaci wytrwałej oficer brytyjskiego wywiadu,
która tropiąc go udaje za nim w pogoń przez Europe.
Produkcja: Wielka Brytania, Gatunek: Kryminał‚,Thriller Obsada:
Eddie Redmayne ... The Jackal
Lashana Lynch ... Bianca Pullman
Ben Hall ... Damian Richardson
Úrsula Corberó ... Nuria
Eleanor Matsuura ... Zina Jansone
Chukwudi Iwuji ... Osita Halcrow
Pierwszy sezon jeszcze nie dobiegł końca, a już zamówiono drugi.
[b]Opis:[/b] Szakal to nieuchwytny zabójca, który zarabia na życie, wykonując zabójstwa za najwyższą stawkę. Wkrótce spotyka godnego siebie przeciwnika w postaci wytrwałej oficer brytyjskiego wywiadu, która tropiąc go udaje za nim w pogoń przez Europe.
[b]Produkcja:[/b] Wielka Brytania, [b]Gatunek:[/b] Kryminał‚,Thriller [b]Obsada:[/b] Eddie Redmayne ... The Jackal Lashana Lynch ... Bianca Pullman Ben Hall ... Damian Richardson Úrsula Corberó ... Nuria Eleanor Matsuura ... Zina Jansone Chukwudi Iwuji ... Osita Halcrow https://www.youtube.com/watch?v=shsIx-ZVL0E
Pierwszy sezon jeszcze nie dobiegł końca, a już zamówiono drugi.
Zerknąłem, trudno było się spodziewać dokładnej ekranizacji książki, więc serial - jak dla mnie - jest bardziej inspiracją niż ekranizacją.
Jak na razie nieźle się ogląda - będę też zatem oglądał dalej.
Zerknąłem, trudno było się spodziewać dokładnej ekranizacji książki, więc serial - jak dla mnie - jest bardziej inspiracją niż ekranizacją. Jak na razie nieźle się ogląda - będę też zatem oglądał dalej.
Świetny serial, nie mogłem się oderwać i cały obejrzałem w dwa dni
Szkoda, że takich seriali nie ma zbyt wiele, chociaż z drugiej strony może to i lepiej, bo nie robiłbym nic innego, tylko oglądał je
Ten serial ode mnie dostaje 5 gwiazdek.
Świetny serial, nie mogłem się oderwać i cały obejrzałem w dwa dni :D Szkoda, że takich seriali nie ma zbyt wiele, chociaż z drugiej strony może to i lepiej, bo nie robiłbym nic innego, tylko oglądał je ;) Ten serial ode mnie dostaje 5 gwiazdek.
Serial najwidoczniej spotkał się z dobrym odbiorem, bo został przedłużony o drugi sezon, a główny aktor potwierdził że ponownie zagra https://serialomaniak.com/dzien-szakala-z-drugim-sezonem/
Na razie obejrzałem 3 odcinki, faktycznie fajnie prowadzona akcja oraz gra głównego bohatera top. Średnio podoba mi się policjantka ścigająca mordercę choć w sumie te 3 odcinki nie dzielą postaci na krystaliczne białe i czarne.
Na razie obejrzałem 3 odcinki, faktycznie fajnie prowadzona akcja oraz gra głównego bohatera top. Średnio podoba mi się policjantka ścigająca mordercę choć w sumie te 3 odcinki nie dzielą postaci na krystaliczne białe i czarne.
Sezon obejrzany, całkiem przyjemny serial - jeszcze raz tu powtórzę - imho to nie ekranizacja książki, tylko inspiracja nią. Ciekawostka, że sporo akcji było na wschodzie Europy, pewnie miało być internacjonalnie i dzięki temu wyszło taniej.
Najbardziej mnie irytowała główna przeciwniczka Szakala
Sezon obejrzany, całkiem przyjemny serial - jeszcze raz tu powtórzę - imho to nie ekranizacja książki, tylko inspiracja nią. Ciekawostka, że sporo akcji było na wschodzie Europy, pewnie miało być internacjonalnie i dzięki temu wyszło taniej. ;) Najbardziej mnie irytowała główna przeciwniczka Szakala [spoil]ale ten problem się już rozwiązał w finale. ;)[/spoil] Do 2 sezonu też na pewno podejdę. :)
W komentarzach w necie wszędzie jednoznaczna ocena słabej gry Lashanny.
Za to Szakal obsadzony perfekcyjnie... To Eddie Redmayne pociągnął ten serial do drugiego sezonu.
Właściwie w tej sytuacji dużo bardziej kibicuje się Szakalowi - zatem to jest chyba pozytywna postać w tym serialu.
W komentarzach w necie wszędzie jednoznaczna ocena słabej gry Lashanny. Za to Szakal obsadzony perfekcyjnie... To Eddie Redmayne pociągnął ten serial do drugiego sezonu. Właściwie w tej sytuacji dużo bardziej kibicuje się Szakalowi - zatem to jest chyba pozytywna postać w tym serialu. :haha
Także uważam, że "Newt Scamander" robi za gwiazdę, która ciągnie ten serial. Podoba mi się aktorka grająca Nuri, choć jest emocjonalnie niestabilna. Wydaje mi się, że ciekawą postacią był z może dalej będzie Osi. Cieszę się, że będzie 2 sezon. Współczesna wersja Szakala nawet mi się podoba, nie epatuje mocno technologią choć dzięki niej Szakal otrzymuje kontrakt życia.
Także uważam, że "Newt Scamander" robi za gwiazdę, która ciągnie ten serial. Podoba mi się aktorka grająca Nuri, choć jest emocjonalnie niestabilna. Wydaje mi się, że ciekawą postacią był z może dalej będzie Osi. Cieszę się, że będzie 2 sezon. Współczesna wersja Szakala nawet mi się podoba, nie epatuje mocno technologią choć dzięki niej Szakal otrzymuje kontrakt życia.