Spartacus:Blood and Sand

Przekonaj się, że to wcale nie nudy!
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Yugi_2142 pisze:Krytycy tego serialu zdają się nie dostrzegać że Spartakus to nie jest kontynuacja Rome ani nawet spin-off, tylko zupełnie nowy serial przygodowy..
To ja może się wytłumaczę - określiłem go słusznym mianem (B E Z N A D Z I E J A jakby ktoś nie czytał :D ) ponieważ zawiódł moje nadzieje jakie w nim pokładałem.
Winny jestem sobie sam ale nakręciłem siena niego bo tak był reklamowany - że to godny następca Rome i że jako jedyny nim jeszcze miał premierę producenci byli nim tak zachwyceni, że od razu podobno powzięli decyzję o kręceniu drugiego sezonu. Toż nawet na Rome sezon2 trzeba było czakać szmat czasu a tu taki "Hicior" i od razu? Bez sprawdzenia czy ludziom się spodoba? Naprawdę byli aż tak pewni swojego "dzieła"?? Teraz po ochłonięciu muszę przyznać, że:
Producenci faktycznie mogli powziąść taką decyzję. Nie dlatego jednak, że spodziewali się sukcesu - po prostu serial jest bardzo tani w produkcji co widać gołym okiem. Nawet jak nikt tego nie kupi to stracą najwyżej kilka taśm.

O samym serialu - nie podoba mi się ponieważ zastosowane w nim tricki wg. mnie nie pasują do tamtej epoki - bardziej do Mtv i MAtrixa a ja już od dawna nie oglądam tej stacji. Zbyt dużo w nim błędów i amatorszczyzny dlatego poprzestałem na samym pilocie i nie zamierzam nigdy więcej do niego wracać.

Ale nie przeszkadza mi, że inni go oglądają - przecież każdy lubi co innego.
Obrazek When Dreams Come True...
mick22
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: mick22 »

Wrzucam kamyczek do ogródka sam krytykowałem Spartacusa, za sceny przesadnie ociekające krwią, nagromadzenie wulgaryzmów, nagości, ale ostatnio przestałem zwracać na to uwagę i najnormalniej oglądam; historia zaczęła mi się podobać(choć wiadomo jak się skończy). Do Rome nie porównuje bo nie oglądałem go jeszcze, ale trzeba zauważyć że różnica budżetu HBO na seriale a stacji Starz jest doszczegalna gołym okiem(dlatego niektórzy widzą w Spartacusie tandetę).
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

Scenariusz i sposób ukazania tej historii jest najmocniejszą stroną serialu.

Zgadzam się z tym co napisał seymour BRAK SCHEMATÓW !!!

Nawet zachowanie głównego bohatera i decyzje jakie podejmuje są zaskakujące, na przykład jego stosunek do Crixus.

Niech żałują wszyscy, którzy nie umieją "przeskoczyć" tej dziwnej konwencji serialu, bo naprawdę wiele tracą.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

+ 1 dla przedmówców wypowiadających się pozytywnie o serialu :] Ja też z odcinka na odcinek jestem pozytywnie zaskakiwany sprytem z jakim twórcy serialu konstruują fabułę i co chwila serwują nam kolejne niespodziewane zwroty akcji. Jest to o tyle ciekawe że w serialu nie pojawia się tak wiele postaci, ale relacje między nimi są wyraziste i jednocześnie skomplikowane przez co ciągle obserwujemy jakieś nowe konflikty i intrygi.
mick22 pisze:(choć wiadomo jak się skończy)
Nie był co do tego taki pewien. Po pierwsze, nie wiadomo jak długo serial będzie trwał, po drugie prawdziwa historia Spartakusa byłaby trudna do pokazania a po trzecie i chyba najważniejsze, zręczni scenarzyści łatwo będą potrafili ją przerobić do swoich potrzeb i chyba nikt nie będzie im miał tego za złe (poza asd :D)
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Yugi_2142 pisze:po drugie prawdziwa historia Spartakusa byłaby trudna do pokazania
eee tam głupstwa gadasz -wystarczy trochę papieru i Amiga500

:smt081
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Hehe dobre! :ok2 Hej, z Matrixa też robiono takie parodie a film jest niezaprzeczalnie świetny :-p
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

ehehehe GENIALNE !!! Ale tak naprawdę takie parodiujące filmiki wskazują jak bardzo popularny musi być ten serial i to nie tylko u nas :P !!!
ObrazekObrazek
Cokpit
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Cokpit »

Jak dla mnie z każdym nowym odcinkiem Spartacus staje się coraz bardziej ciekawy.
Ostatnie 2 odcinki (9i 10) na prawdę bardzo zaskakują...
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Istotnie, najnowszy odcinek The Spartathan jest bardzo dobry :] Klasycznie już w tym serialu, w początkowej scenie walki w koloseum proszą się o lepsze efekty specjalne, ale jeśli ktoś dotrwał tak daleko to przetrzyma i to, natomiast dramatyzm końcowych scen w zupełności rekompensuje te początkowe braki
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Tyciek
Wskaż do odpowiedzi

:]

Post autor: Tyciek »

wbrew wielu krytycznych opinii tego serialu ja mam pozytywne zdanie.. a przedewszytkim jest to cos nowego a nie kolejna historia kryminalna.. czytalem niektore wypowiedzi odnosnie niskiego budżetu itd.. niema co sie dziwic w koncu to mini serial i do tego na kablowke.. ale pomysl mi sie podoba jak i ciekawe motywy.. jesli sie komus to nie podoba moze nie ogladac.. pozdrawiam fanow..
Szkoda ze sezon sie konczy a co do drugiego nie wiadomo jak bedzie podobno glowny bochater ma problemy ze zdrowiem i niewiadomo kiedy wznowia krecenie dalszych czesci..
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Czy to już koniec sezonu?
Mogę zacząć świętować? ;)
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Możesz już teraz świętować za każdym razem gdy wychodzi nowy odcinek, tak jak reszta nas ;) Z tego co widzę na imdb do końca sezonu zostały jeszcze trzy pełne akcji i intryg epy :D
Obrazek
Ignorance is a virtue.
mick22
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: mick22 »

Kolejny fajny odcinek za nami, przestałem zwracać uwagę na litry krwi. :D
Ender
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Ender »

Dzięki za wstawianie tego serialu. Ostatni odcinek rzeczywiście dobry
Spoiler:
Coś czuję, że teraz to się dopiero akcja rozkręci.
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

No proszę, dzięki temu wymogowi pisania postów, nagle się okazuje, że nie tylko ja i Yugi oglądamy ten serial.

Przybywajcie Bracia !!!!

Zacząłem już w piwnicy, domowym sposobem, robić "rożen" do wypalania tego symbolu Gladiatorów. Myślę, że chętnych nie zabraknie ;)
ObrazekObrazek
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Shen »

Moim zdaniem serial jest glupi, ma marne efekty, co nie zmienia faktu ze 10 odcinkow zrobilem w 2 dni ;p
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Dajcie znać jak będzie koniec to wystawię całość i z przyjemnością skasuję z dysku :D
Tyciek
Wskaż do odpowiedzi

..

Post autor: Tyciek »

bez obrazy ale ja nie ktorych nieczaje.. bez sensu pisac jaki to denny serial.. efektry biedne itd itp.. a ogladaja kazdy odcinek.. skoro narzekasz to poco wogole podchodzic do tego serialu ogladaj dalej kryminalne czy co tam lubisz..
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: saper202 »

hehe lepiej sie cieszmy że xvidasd przeżywa katusze i poświęca się żebyśmy mogli oglądnąć ten przecudny serial. Yugi_2142,najphil,mick22 i inni WITAM W KLUBIE. Sorry xvidasd :(

Added after 2 minutes:

nie sądzę żeby xvidasd śledził, ale kto go tam wie :-p w podpisie miał przez jakis czas, więc....
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Ożeż ... Żebym doczekał czasów, że ja z Saperem ... w jednym klubie ... normalnie zgroza hehe
ObrazekObrazek

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ