Yugi_2142 pisze:Krytycy tego serialu zdają się nie dostrzegać że Spartakus to nie jest kontynuacja Rome ani nawet spin-off, tylko zupełnie nowy serial przygodowy..
To ja może się wytłumaczę - określiłem go słusznym mianem (B E Z N A D Z I E J A jakby ktoś nie czytał ) ponieważ zawiódł moje nadzieje jakie w nim pokładałem.
Winny jestem sobie sam ale nakręciłem siena niego bo tak był reklamowany - że to godny następca Rome i że jako jedyny nim jeszcze miał premierę producenci byli nim tak zachwyceni, że od razu podobno powzięli decyzję o kręceniu drugiego sezonu. Toż nawet na Rome sezon2 trzeba było czakać szmat czasu a tu taki "Hicior" i od razu? Bez sprawdzenia czy ludziom się spodoba? Naprawdę byli aż tak pewni swojego "dzieła"?? Teraz po ochłonięciu muszę przyznać, że:
Producenci faktycznie mogli powziąść taką decyzję. Nie dlatego jednak, że spodziewali się sukcesu - po prostu serial jest bardzo tani w produkcji co widać gołym okiem. Nawet jak nikt tego nie kupi to stracą najwyżej kilka taśm.
O samym serialu - nie podoba mi się ponieważ zastosowane w nim tricki wg. mnie nie pasują do tamtej epoki - bardziej do Mtv i MAtrixa a ja już od dawna nie oglądam tej stacji. Zbyt dużo w nim błędów i amatorszczyzny dlatego poprzestałem na samym pilocie i nie zamierzam nigdy więcej do niego wracać.
Ale nie przeszkadza mi, że inni go oglądają - przecież każdy lubi co innego.
[quote="Yugi_2142"]Krytycy tego serialu zdają się nie dostrzegać że Spartakus to nie jest kontynuacja Rome ani nawet spin-off, tylko zupełnie nowy serial przygodowy..[/quote] To ja może się wytłumaczę - określiłem go słusznym mianem (B E Z N A D Z I E J A jakby ktoś nie czytał :D ) ponieważ zawiódł moje nadzieje jakie w nim pokładałem. Winny jestem sobie sam ale nakręciłem siena niego bo tak był reklamowany - że to godny następca Rome i że jako jedyny nim jeszcze miał premierę producenci byli nim tak zachwyceni, że od razu podobno powzięli decyzję o kręceniu drugiego sezonu. Toż nawet na Rome sezon2 trzeba było czakać szmat czasu a tu taki "Hicior" i od razu? Bez sprawdzenia czy ludziom się spodoba? Naprawdę byli aż tak pewni swojego "dzieła"?? Teraz po ochłonięciu muszę przyznać, że: Producenci faktycznie mogli powziąść taką decyzję. Nie dlatego jednak, że spodziewali się sukcesu - po prostu serial jest bardzo tani w produkcji co widać gołym okiem. Nawet jak nikt tego nie kupi to stracą najwyżej kilka taśm.
O samym serialu - nie podoba mi się ponieważ zastosowane w nim tricki wg. mnie nie pasują do tamtej epoki - bardziej do Mtv i MAtrixa a ja już od dawna nie oglądam tej stacji. Zbyt dużo w nim błędów i amatorszczyzny dlatego poprzestałem na samym pilocie i nie zamierzam nigdy więcej do niego wracać.
Ale nie przeszkadza mi, że inni go oglądają - przecież każdy lubi co innego.
Wrzucam kamyczek do ogródka sam krytykowałem Spartacusa, za sceny przesadnie ociekające krwią, nagromadzenie wulgaryzmów, nagości, ale ostatnio przestałem zwracać na to uwagę i najnormalniej oglądam; historia zaczęła mi się podobać(choć wiadomo jak się skończy). Do Rome nie porównuje bo nie oglądałem go jeszcze, ale trzeba zauważyć że różnica budżetu HBO na seriale a stacji Starz jest doszczegalna gołym okiem(dlatego niektórzy widzą w Spartacusie tandetę).
Wrzucam kamyczek do ogródka sam krytykowałem Spartacusa, za sceny przesadnie ociekające krwią, nagromadzenie wulgaryzmów, nagości, ale ostatnio przestałem zwracać na to uwagę i najnormalniej oglądam; historia zaczęła mi się podobać(choć wiadomo jak się skończy). Do Rome nie porównuje bo nie oglądałem go jeszcze, ale trzeba zauważyć że różnica budżetu HBO na seriale a stacji Starz jest doszczegalna gołym okiem(dlatego niektórzy widzą w Spartacusie tandetę).
+ 1 dla przedmówców wypowiadających się pozytywnie o serialu Ja też z odcinka na odcinek jestem pozytywnie zaskakiwany sprytem z jakim twórcy serialu konstruują fabułę i co chwila serwują nam kolejne niespodziewane zwroty akcji. Jest to o tyle ciekawe że w serialu nie pojawia się tak wiele postaci, ale relacje między nimi są wyraziste i jednocześnie skomplikowane przez co ciągle obserwujemy jakieś nowe konflikty i intrygi.
mick22 pisze:(choć wiadomo jak się skończy)
Nie był co do tego taki pewien. Po pierwsze, nie wiadomo jak długo serial będzie trwał, po drugie prawdziwa historia Spartakusa byłaby trudna do pokazania a po trzecie i chyba najważniejsze, zręczni scenarzyści łatwo będą potrafili ją przerobić do swoich potrzeb i chyba nikt nie będzie im miał tego za złe (poza asd)
+ 1 dla przedmówców wypowiadających się pozytywnie o serialu :] Ja też z odcinka na odcinek jestem pozytywnie zaskakiwany sprytem z jakim twórcy serialu konstruują fabułę i co chwila serwują nam kolejne niespodziewane zwroty akcji. Jest to o tyle ciekawe że w serialu nie pojawia się tak wiele postaci, ale relacje między nimi są wyraziste i jednocześnie skomplikowane przez co ciągle obserwujemy jakieś nowe konflikty i intrygi.
[quote="mick22"](choć wiadomo jak się skończy)[/quote]
Nie był co do tego taki pewien. Po pierwsze, nie wiadomo jak długo serial będzie trwał, po drugie prawdziwa historia Spartakusa byłaby trudna do pokazania a po trzecie i chyba najważniejsze, zręczni scenarzyści łatwo będą potrafili ją przerobić do swoich potrzeb i chyba nikt nie będzie im miał tego za złe (poza [b]asd[/b] :D)
[quote="Yugi_2142"]po drugie prawdziwa historia Spartakusa byłaby trudna do pokazania[/quote] eee tam głupstwa gadasz -wystarczy trochę papieru i Amiga500
Istotnie, najnowszy odcinek The Spartathan jest bardzo dobry Klasycznie już w tym serialu, w początkowej scenie walki w koloseum proszą się o lepsze efekty specjalne, ale jeśli ktoś dotrwał tak daleko to przetrzyma i to, natomiast dramatyzm końcowych scen w zupełności rekompensuje te początkowe braki
Istotnie, najnowszy odcinek The Spartathan jest bardzo dobry :] Klasycznie już w tym serialu, w początkowej scenie walki w koloseum proszą się o lepsze efekty specjalne, ale jeśli ktoś dotrwał tak daleko to przetrzyma i to, natomiast dramatyzm końcowych scen w zupełności rekompensuje te początkowe braki
wbrew wielu krytycznych opinii tego serialu ja mam pozytywne zdanie.. a przedewszytkim jest to cos nowego a nie kolejna historia kryminalna.. czytalem niektore wypowiedzi odnosnie niskiego budżetu itd.. niema co sie dziwic w koncu to mini serial i do tego na kablowke.. ale pomysl mi sie podoba jak i ciekawe motywy.. jesli sie komus to nie podoba moze nie ogladac.. pozdrawiam fanow..
Szkoda ze sezon sie konczy a co do drugiego nie wiadomo jak bedzie podobno glowny bochater ma problemy ze zdrowiem i niewiadomo kiedy wznowia krecenie dalszych czesci..
wbrew wielu krytycznych opinii tego serialu ja mam pozytywne zdanie.. a przedewszytkim jest to cos nowego a nie kolejna historia kryminalna.. czytalem niektore wypowiedzi odnosnie niskiego budżetu itd.. niema co sie dziwic w koncu to mini serial i do tego na kablowke.. ale pomysl mi sie podoba jak i ciekawe motywy.. jesli sie komus to nie podoba moze nie ogladac.. pozdrawiam fanow.. Szkoda ze sezon sie konczy a co do drugiego nie wiadomo jak bedzie podobno glowny bochater ma problemy ze zdrowiem i niewiadomo kiedy wznowia krecenie dalszych czesci..
Możesz już teraz świętować za każdym razem gdy wychodzi nowy odcinek, tak jak reszta nas Z tego co widzę na imdb do końca sezonu zostały jeszcze trzy pełne akcji i intryg epy
Możesz już teraz świętować za każdym razem gdy wychodzi nowy odcinek, tak jak reszta nas ;) Z tego co widzę na imdb do końca sezonu zostały jeszcze trzy pełne akcji i intryg epy :D
Dzięki za wstawianie tego serialu. Ostatni odcinek rzeczywiście dobry [spoiler]jednak szkoda trochę Varro.[/spoiler] Coś czuję, że teraz to się dopiero akcja rozkręci.
bez obrazy ale ja nie ktorych nieczaje.. bez sensu pisac jaki to denny serial.. efektry biedne itd itp.. a ogladaja kazdy odcinek.. skoro narzekasz to poco wogole podchodzic do tego serialu ogladaj dalej kryminalne czy co tam lubisz..
bez obrazy ale ja nie ktorych nieczaje.. bez sensu pisac jaki to denny serial.. efektry biedne itd itp.. a ogladaja kazdy odcinek.. skoro narzekasz to poco wogole podchodzic do tego serialu ogladaj dalej kryminalne czy co tam lubisz..
hehe lepiej sie cieszmy że xvidasd przeżywa katusze i poświęca się żebyśmy mogli oglądnąć ten przecudny serial. Yugi_2142,najphil,mick22 i inni WITAM W KLUBIE. Sorry xvidasd
Added after 2 minutes:
nie sądzę żeby xvidasd śledził, ale kto go tam wie w podpisie miał przez jakis czas, więc....
hehe lepiej sie cieszmy że [b]xvidasd[/b] przeżywa katusze i poświęca się żebyśmy mogli oglądnąć ten przecudny serial. [b]Yugi_2142[/b],[b]najphil[/b],[b]mick22[/b] i inni WITAM W KLUBIE. Sorry [b]xvidasd[/b] :(
[size=75][color=#999999]Added after 2 minutes:[/color][/size]
nie sądzę żeby [b]xvidasd[/b] śledził, ale kto go tam wie :-p w podpisie miał przez jakis czas, więc....