Oz

Seriale prawdziwsze niż życie.
Awatar użytkownika
despo
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec
youtube Warszawa

Post autor: despo »

Serial brutalny czasem do bólu. Akcja rozwija się całkiem ciekawie, kilka pierwszych odcinków może czasami trochę nudzić, ale warto oglądać dalej. Polecam dla tych którzy się wahają czy oglądać czy nie. Co do scenarzystów to poradzili sobie rewelacyjnie, już w pierwszym odcinku dali faceta który zjadł swoją matkę, jeden z moich ulubionych charakterów :-] Nie będę go opisywał, żeby nie spoilerować, ale warto mu się przyjrzeć. No i co najlepsze dochodzą cały czas nowi z innymi problemami więc to się raczej nie znudzi szybko.
Brita_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Brita_ »

Bardzo dobry serial, faktycznie na poczatku mozna odniesc wrazenie, ze przynudza jednak warto ogladac dalej.
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

despo pisze: Co do scenarzystów to poradzili sobie rewelacyjnie, już w pierwszym odcinku dali faceta który zjadł swoją matkę, jeden z moich ulubionych charakterów
No to ja jednak sobie serial podaruje :cry: za bardzo to nienormalne jak dla mnie.
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

beata101 pisze:Co do scenarzystów to poradzili sobie rewelacyjnie, już w pierwszym odcinku dali faceta który zjadł swoją matkę, jeden z moich ulubionych charakterów
A to nie jest czasem plotka rozsiewana przez innych więżniów?
Obrazek When Dreams Come True...
camze
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: camze »

hmm brzmi zachęcająco, oglądał ktoś "Symetrię" Niewolskiego? Też jest w tym klimacie czy bardziej PB?
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Nie oglądałem Symetrii ale jedno mogę powiedzieć - nie są to klimaty PB
zannack
Wskaż do odpowiedzi
witam
witam

Post autor: zannack »

beata101 pisze:
przeceiż to sa seriale a nie jakies hotele babilon czy heisty czy inne śmieci
Każdy lubi co innego, dlatego pisanie o takich serialach jako o śmieciach, i to jeszcze z błędami ortograficznymi jest co najmniej szczeniackie :P
Przepraszam,ale sądziłem że ten temat już był nieaktualny lub raczej znacznie zapomniany :alien:
Wyrazy zrozumienia ślę więc Tobie :pig:
Awatar użytkownika
despo
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

beata101 napisał:
Co do scenarzystów to poradzili sobie rewelacyjnie, już w pierwszym odcinku dali faceta który zjadł swoją matkę, jeden z moich ulubionych charakterów

A to nie jest czasem plotka rozsiewana przez innych więżniów?
Spoiler:
zannack
Wskaż do odpowiedzi
witam
witam

Post autor: zannack »

chcialbym sie zapytac , czy mozna liczyc na kontynuację tej pozycji ?!
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Można liczyć - ale to zależy już od tłumacza...
shisho
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: shisho »

serial jest świetny :shock: właśnie taki, jaki powinien być serial o więźniach, brutalny, wulgarny, dobrze się go ogląda ;]
Awatar użytkownika
despo
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Mi tylko końcówka się nie podoba, bo kończy się w środku akcji i kilka ciekawych wątków jest nie zakończonych. Na szczęście joozek tłumaczy dalej, jak na razie są 2 odcinki 3. sezonu dostępne i zapowiada się, że niedługo przyspieszy.
ndb
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ndb »

Świetny serial :) szczególnie podoba mi sie postać tobiasa beechera i to jaka przeszedł metamorfozę w tych 2 sezonach
Faridrox
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Faridrox »

Bardzo dobry serial
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Naprawdę świetny serial!
ndb pisze:Świetny serial szczególnie podoba mi sie postać tobiasa beechera i to jaka przeszedł metamorfozę w tych 2 sezonach
Spoiler:
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ana81 »

W tym serialu usłyszałam najlepsze wyjaśnienie przejścia na katolicyzm.
Podpowiedź: jest ono związane z jedzeniem :-))
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Obejrzałam w końcu oba sezony i jestem zachwycona :salut:
Przede wszystkim gra aktorów - pod tym względem nie ma tu słabych punktów! Na pewno nie łatwe postacie, a każda super przekonująco zagrana! Nie mogę wyjść z zachwytu :grin:
Ale nie tylko aktorzy, w ogole cały serial - świetny pomysł i realizacja!
Ode mnie dostaje 10/10 :D
No i nie mogę się doczekać więcej :-]

Added after 9 minutes:
xvidasd pisze:
Spoiler:
Ostro...
Z tym, że chyba zapominasz, że życie w więzieniu rządzi się zupełnie innymi regułami, niż na zewnątrz. Przecież wiadomo od początku, jak na Beechera działała ta sytuacja. Nie godził się nią, po prostu nie umiał, na początku sobie z nią poradzić. A co do jego późniejszych uczuć - w takim miejscu szuka się jakichkolwiek oznak człowieczeństwa, bliskości. Nawet Ryan, leżąc w szpitalu to mówi.
A nazywanie kogoś szmatą, bo chciał żyć i w tamtym momencie nie umiał inaczej ocalić życia, niż godząc się...
Hmm, dopóki nie znajdziesz się w takiej sytuacji, to nawet nie próbuj sobie układać scenariusza co byś zrobił, jak się zachował...
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Są pewne rzeczy ważniejsze niż własne życie - (ot choby honor) jednak niektórzy za wszelką cenę będą je ratowac - kosztem wszystkiego i wszystkich - po trupach.

A właśnie dopiero w ekstremalnych warunkach wychodzi prawdziwe "ja" z człowieka - Beecher pokazał nam kim tak naprawdę jest...

Jestem pewny, że chocby nie wiem co wydarzyło sięw moim życiu to nigdy, nikomu nie pozwolę
Spoiler:
ana81
Wskaż do odpowiedzi

xvidasd
Dobrze,że teraz masz taką postawę, ale na swoich studiach nauczyłam się, że w określonych warunkach pewne rzeczy zmieniają się. Co nie oznacza, że musisz dać, coś gdzieś sobie wypalać :-p
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Oczywiście, że w specyficznych warunkach człowiek jest zdolny do wielu rzeczy ale zauważ, że warunki dla wszystkich więźniów są takie same - to czy ktoś pozwoli sobie na takie "tatuaze" zależy tylko i wyłącznie od niego.
Spoiler:

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ