Mój ulubiony klon - Alison:) Niby tylko nieco sfrustrowana mamuśka z przedmieścia, ale te jej wpadki i zachowanie sprawiają, że chwile z nią na ekranie podobają mi się najbardziej.
Początkowo, gdy asd zaproponował ten serial w ogóle nie byłam zainteresowana, rzadko które sci-fi mi się podoba, ale w końcu pozytywne komentarze (głównie dwóch forumowiczów ) mnie przekonały. I to wcale nie jest takie złe, wręcz przeciwnie.
Choć też nie rozumiem pewnych rzeczy na koniec sezonu, także nie przekonuje mnie ta panika o patencie, choć gdyby nie to, to klony nawiązałyby porozumienie z dr leekie i spółką i nie byłoby chyba co dalej kręcić. No ale naprawdę przyjmując, że ludzie nie wiedzą o klonach i że nagle dowiedzieliby się to i tak żaden show z patentem i ich przynależnością do kogoś nie przeszedłby bo i tak uznano by, że to ludzie... tak myślę. Zresztą zobaczymy w kolejnym sezonie.
Mnie bardziej intryguje przeżycie Kiry i jej zdolności rehabilitacyjne, proklon i choroba klonów. A no i może organizacja do której należała Helena... Kurczę, czyli właściwie wszystko
Mój ulubiony klon - Alison:) Niby tylko nieco sfrustrowana mamuśka z przedmieścia, ale te jej wpadki i zachowanie sprawiają, że chwile z nią na ekranie podobają mi się najbardziej. Początkowo, gdy asd zaproponował ten serial w ogóle nie byłam zainteresowana, rzadko które sci-fi mi się podoba, ale w końcu pozytywne komentarze (głównie dwóch forumowiczów ;) ) mnie przekonały. I to wcale nie jest takie złe, wręcz przeciwnie. Choć też nie rozumiem pewnych rzeczy na koniec sezonu, także nie przekonuje mnie ta panika o patencie, choć gdyby nie to, to klony nawiązałyby porozumienie z dr leekie i spółką i nie byłoby chyba co dalej kręcić. No ale naprawdę przyjmując, że ludzie nie wiedzą o klonach i że nagle dowiedzieliby się to i tak żaden show z patentem i ich przynależnością do kogoś nie przeszedłby bo i tak uznano by, że to ludzie... tak myślę. Zresztą zobaczymy w kolejnym sezonie. Mnie bardziej intryguje przeżycie Kiry i jej zdolności rehabilitacyjne, proklon i choroba klonów. A no i może organizacja do której należała Helena... Kurczę, czyli właściwie wszystko ;)
nova.nike pisze:
Mnie bardziej intryguje przeżycie Kiry i jej zdolności rehabilitacyjne, proklon i choroba klonów. A no i może organizacja do której należała Helena... Kurczę, czyli właściwie wszystko
[quote="nova.nike"] Mnie bardziej intryguje przeżycie Kiry i jej zdolności rehabilitacyjne, proklon i choroba klonów. A no i może organizacja do której należała Helena... Kurczę, czyli właściwie wszystko ;)[/quote]
Świetny serial. Sci-fi to jednak nie jest, raczej określiłbym produkcję jako dramat/thriller. Swoją drogą wyrazy uznania dla Tatiany Maslany. Wcześniej w ogóle o niej nie słyszałem, a tutaj tak błysnęła talentem i stworzyła nie jedną, a kilka wiarygodnych i interesujących postaci.
Ja z kolei jestem najbardziej ciekawy jaką rolę w tym wszystkim sprawuje
Świetny serial. Sci-fi to jednak nie jest, raczej określiłbym produkcję jako dramat/thriller. Swoją drogą wyrazy uznania dla Tatiany Maslany. Wcześniej w ogóle o niej nie słyszałem, a tutaj tak błysnęła talentem i stworzyła nie jedną, a kilka wiarygodnych i interesujących postaci.
Ja z kolei jestem najbardziej ciekawy jaką rolę w tym wszystkim sprawuje [spoiler]Pani S[/spoiler] i czym dokładnie jest projekt LEDA...
Na szczęście Tatiany Maslany została doceniona za swoje kreacje, a podejrzewam, że w przyszłości będzie miała jeszcze okazję, aby błysnąć talentem. A też o niej nie słyszałem, ale podejrzewam, że teraz częściej będzie gościć na ekranie, bo na to zasługuje.
Serial z tego co zauważyłem przeszedł bez większego rozgłosu, może przez to, że ludzie spodziewali się w nim więcej s-f, a niestety tego tutaj jak na razie nie za dużo. A ci co oglądali w większości chwalą serial za ciekawą historię i właśnie za kreację Tatiany.
W którą stronę pójdzie drugi sezon trudno przewidzieć, bo twórcy znowu mogą nas czymś zaskoczyć i na na pewno to zrobią
Na szczęście Tatiany Maslany została doceniona za swoje kreacje, a podejrzewam, że w przyszłości będzie miała jeszcze okazję, aby błysnąć talentem. A też o niej nie słyszałem, ale podejrzewam, że teraz częściej będzie gościć na ekranie, bo na to zasługuje. Serial z tego co zauważyłem przeszedł bez większego rozgłosu, może przez to, że ludzie spodziewali się w nim więcej s-f, a niestety tego tutaj jak na razie nie za dużo. A ci co oglądali w większości chwalą serial za ciekawą historię i właśnie za kreację Tatiany. W którą stronę pójdzie drugi sezon trudno przewidzieć, bo twórcy znowu mogą nas czymś zaskoczyć i na na pewno to zrobią :)
Tatiana Maslany dostała wyróżnienie krytyków amerykańskich za kilka ról w Orphan.
Nominowani byli:
Bryan Cranston, Breaking Bad (AMC)
Vera Farmiga, Bates Motel (A&E)
Tatiana Maslany, Orphan Black (BBC America)
Monica Potter, Parenthood (NBC)
Matthew Rhys, The Americans (FX).
Nawet Walt White jej uległ.
Tatiana Maslany dostała wyróżnienie krytyków amerykańskich za kilka ról w Orphan. :) Nominowani byli: Bryan Cranston, Breaking Bad (AMC) Vera Farmiga, Bates Motel (A&E) Tatiana Maslany, Orphan Black (BBC America) Monica Potter, Parenthood (NBC) Matthew Rhys, The Americans (FX). Nawet Walt White jej uległ. :D
Orphan Black wraca na ekrany w kwietniu, dobrze, że jest już data premiery, ale przyjdzie jeszcze trochę poczekać. Co nowego w drugim sezonie, ile jeszcze nowych klonów, o co chodzi z proklonem. Dużo pytań i miejmy nadzieję, że dostaniemy odpowiedź chociaż na połowę.
Z dobrych w wiadomości jeszcze to, że drugi sezon będzie miał 10 odcinków.
Orphan Black wraca na ekrany w kwietniu, dobrze, że jest już data premiery, ale przyjdzie jeszcze trochę poczekać. Co nowego w drugim sezonie, ile jeszcze nowych klonów, o co chodzi z proklonem. Dużo pytań i miejmy nadzieję, że dostaniemy odpowiedź chociaż na połowę. Z dobrych w wiadomości jeszcze to, że drugi sezon będzie miał 10 odcinków.
Pojawił się teaser 2 sezonu Orphan Black. Serial wróci na antenę 19 kwietnia.
Ciekawe, na ile nowy sezon wyjaśni kwestię pochodzenia i faktycznego celu stworzenia klonów, a na ile tę sprawę dodatkowo zagmatwa.
Pojawił się teaser 2 sezonu Orphan Black. Serial wróci na antenę 19 kwietnia. Ciekawe, na ile nowy sezon wyjaśni kwestię pochodzenia i faktycznego celu stworzenia klonów, a na ile tę sprawę dodatkowo zagmatwa.
O serialu rozmawiamy tutaj: https://seriale-asd.eu/viewtopic.php?f=67&t=5657&start=15&hilit=orphan
Ja sobie chyba daruję już oglądanie teaserów,trailerów czy innych filmików promujących co by sobie za bardzo nie spojlerować.
Co prawda do premiery drugiego sezonu jeszcze z półtorej miesiąca, ale jakoś wytrzymam. I może sobie przypomnę wydarzenia z pierwszego sezonu, żeby mi nic nie umknęło w drugim.
Ja sobie chyba daruję już oglądanie teaserów,trailerów czy innych filmików promujących co by sobie za bardzo nie spojlerować. Co prawda do premiery drugiego sezonu jeszcze z półtorej miesiąca, ale jakoś wytrzymam. I może sobie przypomnę wydarzenia z pierwszego sezonu, żeby mi nic nie umknęło w drugim.
Właśnie pojawiły się napisy do pierwszego odcinka 2 sezonu.
To co? Wieczorem oglądamy i po seansie umawiamy się na plotki na forum?
Ja będę, proszę nie "wystawcie" mnie.
Właśnie pojawiły się napisy do pierwszego odcinka 2 sezonu. To co? Wieczorem oglądamy i po seansie umawiamy się na plotki na forum? Ja będę, proszę nie "wystawcie" mnie. :D
joana pisze:Właśnie pojawiły się napisy do pierwszego odcinka 2 sezonu.
To co? Wieczorem oglądamy i po seansie umawiamy się na plotki na forum?
Ja będę, proszę nie "wystawcie" mnie.
[quote="joana"]Właśnie pojawiły się napisy do pierwszego odcinka 2 sezonu. To co? Wieczorem oglądamy i po seansie umawiamy się na plotki na forum? Ja będę, proszę nie "wystawcie" mnie. :D[/quote] Ja musiałbym wpierw pierwszy sezon obejrzeć :]
Powrót klonów nieco mnie zaskoczył, bo nie zrobiłam sobie powtórki z poprzedniego sezonu i trochę elementów zostało przeze mnie zapomnianych. A ponieważ w nowym odcinku dużo i szybko się działo, przypominanie sobie poprzednich wydarzeń trochę wytrącało mnie ze śledzenia bieżącej akcji.
Odcinek bardzo dynamiczny, trochę ocierający się o chaos. Jak zwykle najlepsza jest Maslany - serial jednej aktorki - chociaż trochę przerysowana w momencie, gdy Sara grała Cosimę. Reszta obsady to jedynie tło.
Przewaga akcji w tym odcinku trochę "ukradła" to, co najbardziej lubię w tym serialu - czyli interakcje bohaterów.
Dzisiejszym ulubionym klonem zostaje Alison - świetna w scenie zakupów samochodowych, popisowa obrona z zastosowaniem gwizdka i niezły wokal.
Scenarzyści znowu mnie wykiwali, już poukładałam sobie kto jest tym złym, kto odpowiada za porwanie, a tu twist.
Powrót klonów nieco mnie zaskoczył, bo nie zrobiłam sobie powtórki z poprzedniego sezonu i trochę elementów zostało przeze mnie zapomnianych. A ponieważ w nowym odcinku dużo i szybko się działo, przypominanie sobie poprzednich wydarzeń trochę wytrącało mnie ze śledzenia bieżącej akcji. Odcinek bardzo dynamiczny, trochę ocierający się o chaos. Jak zwykle najlepsza jest Maslany - serial jednej aktorki - chociaż trochę przerysowana w momencie, gdy Sara grała Cosimę. Reszta obsady to jedynie tło. Przewaga akcji w tym odcinku trochę "ukradła" to, co najbardziej lubię w tym serialu - czyli interakcje bohaterów. Dzisiejszym ulubionym klonem zostaje Alison - świetna w scenie zakupów samochodowych, popisowa obrona z zastosowaniem gwizdka i niezły wokal. Scenarzyści znowu mnie wykiwali, już poukładałam sobie kto jest tym złym, kto odpowiada za porwanie, a tu twist.