[HBO Romania]: [2014], na antenie Produkcja: Rumunia Gatunek: Kryminał,Dramat, Dokładna data premiery: 2014-12-28 Reżyseria: Igor Cobileanski,Bogdan Mirica, Scenariusz: Bogdan Mirica
Umbre jest opowieścią o taksówkarzu Relu Oncesu, który po godzinach dorabia jako egzekutor długów dla rumuńskiej mafii. Serial wyprodukowany przez HBO Romania uzyskał bardzo przychylne oceny widzów.
Trailer Umbre (polski tytuł W Cieniu) przywołuje pewne skojarzenia z Gomorrą.
Serial leci na HBO Polska. Jeszcze go nie oglądałem, ale mam w planach nadrobić to niedopatrzenie.
Na IMDB oceny wręcz nieprzyzwoicie wysokie, nawet jeśli są zawyżone, to i tak powinno być nieźle.
Umbre jest opowieścią o taksówkarzu Relu Oncesu, który po godzinach dorabia jako egzekutor długów dla rumuńskiej mafii. Serial wyprodukowany przez HBO Romania uzyskał bardzo przychylne oceny widzów.
Trailer Umbre (polski tytuł W Cieniu) przywołuje pewne skojarzenia z Gomorrą. Serial leci na HBO Polska. Jeszcze go nie oglądałem, ale mam w planach nadrobić to niedopatrzenie. Na IMDB oceny wręcz nieprzyzwoicie wysokie, nawet jeśli są zawyżone, to i tak powinno być nieźle.
Dopiero teraz trafił do dystrybucji międzynarodowej, może niedługo angielskie napki się pojawią. A co do tłumaczenia też mi przeszedł przez głowę taki pomysł
Dopiero teraz trafił do dystrybucji międzynarodowej, może niedługo angielskie napki się pojawią. A co do tłumaczenia też mi przeszedł przez głowę taki pomysł :P
sindar pisze:Dopiero teraz trafił do dystrybucji międzynarodowej, może niedługo angielskie napki się pojawią. A co do tłumaczenia też mi przeszedł przez głowę taki pomysł
Ja tylko niezobowiązująco pisałem, i tylko jeśli nikt by nie brał. Zawsze można połączyć siły.
[quote="sindar"]Dopiero teraz trafił do dystrybucji międzynarodowej, może niedługo angielskie napki się pojawią. A co do tłumaczenia też mi przeszedł przez głowę taki pomysł :P[/quote]Ja tylko niezobowiązująco pisałem, i tylko jeśli nikt by nie brał. Zawsze można połączyć siły. :D
Po co tracić czas na coś co już spolonizowano? Mało ciekawych rzeczy czeka na translację?
Czy oprócz chomika widział ktoś jakieś źródełko z polskim lektorem? (Odp. na PM pls)
Po co tracić czas na coś co już spolonizowano? Mało ciekawych rzeczy czeka na translację? Czy oprócz chomika widział ktoś jakieś źródełko z polskim lektorem? (Odp. na PM pls)
[quote="bigfranek"]Po co tracić czas na coś co już spolonizowano?[/quote] Bo można spolonizować inaczej. ;)
Wiecie, że właśnie doczytałem, że Umbre to remake australijskiego serialu Small Time Gangster? IMDB: [url]http://www.imdb.com/title/tt1772673/?ref_=ttfc_fc_tt[/url] Ktoś go widział?