Banshee
-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- youtube Warszawa
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
Re: Banshee
Myślę, że to good news 

-
kain_b
Wskaż do odpowiedzi - Expert
To jest bardzo dobra wiadomość. Z tego co kojarzę, to twórcy zapowiadali, że cała historia jest rozpisana na 6 sezonów.
Seryjni mordercy robią na małą skalę to, co rządy robią na większą-Richard Ramirez
hasło/pass:bolczeslaw
-
kain_b
Dopiero teraz doczytałem, że 4 sezon będzie składał się tylko z 8 odcinków. Do tej pory sezon składał się z 10 odcinków.
Seryjni mordercy robią na małą skalę to, co rządy robią na większą-Richard Ramirez
-
Lubec
Wskaż do odpowiedzi - Moderator
-
Expert
- Grupa: (XviD asd)
- Kontakt:
To była tylko formalność, więc zaskoczenia większego nie ma.
A że mniej odcinków to pewnie ze względu na budżet. Może chcą pokazać w czwartym sezonie jeszcze więcej fajerwerków.
Choć twórcy pokazali, że i odcinek kameralny mający akcję w jednej lokacji potrafią dobrze napisać. Piąty odcinek był niesamowicie emocjonujący z kulminacją w ostatnich minutach... teraz to się Hood weźmie do roboty.
A i przez chwilę myślałem, że zdradzą nam prawdziwe imię samozwańczego szeryfa, ale jednak nie. Kiedyś chyba mówili, ze go nie poznamy i widać dotrzymują słowa.
A że mniej odcinków to pewnie ze względu na budżet. Może chcą pokazać w czwartym sezonie jeszcze więcej fajerwerków.
Choć twórcy pokazali, że i odcinek kameralny mający akcję w jednej lokacji potrafią dobrze napisać. Piąty odcinek był niesamowicie emocjonujący z kulminacją w ostatnich minutach... teraz to się Hood weźmie do roboty.
A i przez chwilę myślałem, że zdradzą nam prawdziwe imię samozwańczego szeryfa, ale jednak nie. Kiedyś chyba mówili, ze go nie poznamy i widać dotrzymują słowa.
-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
Tyle niezłych seriali leci, że nie jestem w stanie śledzić Banshee na bieżąco.
Ktoś ogląda? Jak opinie na temat kończącego się 3 sezonu?
Z kolei jeden z producentów serialu wypowiedział się, że Banshee nie powinno mieć swojej kontynuacji po 5 sezonie.
Ktoś ogląda? Jak opinie na temat kończącego się 3 sezonu?
Z kolei jeden z producentów serialu wypowiedział się, że Banshee nie powinno mieć swojej kontynuacji po 5 sezonie.
-
Anonymous992
Wskaż do odpowiedzi - znam się
Ja oglądam, jak tylko pojawia się w forumowym formacie.
Mnie się podoba. Jest brutalnie. Jest dynamicznie. Postać Brocka w tym sezonie nabiera kolorów. Wątki fabuły też mnie satysfakcjonują.
Producent ma rację. Nie powinni z tego zrobić telenoweli. Moim zdaniem 2 sezony to rozsądne założenie.
Mnie się podoba. Jest brutalnie. Jest dynamicznie. Postać Brocka w tym sezonie nabiera kolorów. Wątki fabuły też mnie satysfakcjonują.
Producent ma rację. Nie powinni z tego zrobić telenoweli. Moim zdaniem 2 sezony to rozsądne założenie.
-
joana
- Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?
Ja oczywiście oglądamsindar pisze: Ktoś ogląda? Jak opinie na temat kończącego się 3 sezonu?

3 sezon jest bardzo dobry, coraz lepiej poznajemy przeszłość głównych postaci, ale też ich rozwój/przemianę będącą odpowiedzią na bieżące wydarzenia. Dwa główne wątki tego sezonu mogą satysfakcjonować.
Jak zwykle sporo nawalanek, ze świetnym odcinkiem oblężenia pewnego budynku i sceną na nadbrzeżu.
Pojawia się nowa postać z historią przynależności do nazi i jej pojawienie się otwiera nowe możliwości rozwinięcia fabuły w następnym
sezonie. Finał 3 sezonu pozostawia nas z wieloma pytaniami, a odpowiedź zaczniemy poznawać dopiero za rok. To - minus.

sindar, nadrabiaj, bo warto!
Calcat iacentem vulgus (Seneka, rację ma)
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
Podpisuje się pod tym co napisała joana.
Trzecie sezon trzyma równy wysoki poziom. Scenarzyści mają jasno określony plan i widać, że go skrupulatnie realizują. Już wcześniej były plotki, że mają rozpisany serial na pięć sezonów i mam nadzieję, że na tym się skończy.
Trzeci sezon zaskakuje jakością, jest dużo przemocy, mniej seksu i mniej zapychaczy. Świetne sceny walk, ładne retrospekcje. Jedyny minus o Deva, ale z nastolatkami zawsze jest problem, choć i tutaj fajna scena się pojawiła.
Jestem jeszcze przed finałem, ale biorąc pod uwagę końcówkę dziewiątego odcinka to będzie epicko
Trzecie sezon trzyma równy wysoki poziom. Scenarzyści mają jasno określony plan i widać, że go skrupulatnie realizują. Już wcześniej były plotki, że mają rozpisany serial na pięć sezonów i mam nadzieję, że na tym się skończy.
Trzeci sezon zaskakuje jakością, jest dużo przemocy, mniej seksu i mniej zapychaczy. Świetne sceny walk, ładne retrospekcje. Jedyny minus o Deva, ale z nastolatkami zawsze jest problem, choć i tutaj fajna scena się pojawiła.
Jestem jeszcze przed finałem, ale biorąc pod uwagę końcówkę dziewiątego odcinka to będzie epicko

-
kain_b
Finał pięknie zakończył ten sezon, który z odcinka na odcinek stawał się coraz lepszy.
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
Finał na miarę trzeciego sezonu.
Było brutalnie, choć było więcej wybuchów.
Klimatyczne retrospekcje z przeszłości szeryfa,coraz więcej się o nim dowiedzieliśmy i podejrzewam, że ta przeszłość znowu go dogoni.
Szkoda, że czwarty sezon tylko osiem odcinków będzie miał, ale mam nadzieję, że będzie równie dobry co trzeci.
Było brutalnie, choć było więcej wybuchów.
Spoiler:
Szkoda, że czwarty sezon tylko osiem odcinków będzie miał, ale mam nadzieję, że będzie równie dobry co trzeci.
-
najphil
- Kontakt:
Trzeci sezon trochę słabszy. Głównie pod względem technicznym jest bardzo nierówny. Wręcz genialne sceny akcji - już legendarna walka Noli z ochroniarzem - przeplatane są nonsensami np. z finału, gdzie do walki na krótki dystans Gordon zabiera natowski karabin wyborowy M40A3 i komiczny pojedynek snajperski z kolesiem na dachu na dystansie 50 metrów. Kaliber 7,62 z tej odległości zmiótłby przeciwnika razem z tym blaszanym kominem, za którym się chował. Także walka Carrie z pułkownikiem była bezsensownie zmontowana na tę nową modłę, w której półsekundowe ujęcia są łączone bez ładu i składu byleby tylko zdynamizować akcję. Efekt był jednak zgoła odmienny - chaos i oczopląs.
Kurt Bunker i jego brat robią niesamowite wrażenie. Świetnie dobrali aktorów, a i pomysł na wypalenie nazistowskich dystynkcji mocno brutalny i wchodzący w głowę. W ogóle twórcy mają świetny talent do tworzenia wyrazistych i zapadających w pamięć bohaterów, zarówno tych złych, jak i w jakiś sposób pozytywnych. Casting działa na najwyższym poziomie. Czekamy na czwórkę, która powinna się zacząć spektakularnym odbiciem Joe.
Kurt Bunker i jego brat robią niesamowite wrażenie. Świetnie dobrali aktorów, a i pomysł na wypalenie nazistowskich dystynkcji mocno brutalny i wchodzący w głowę. W ogóle twórcy mają świetny talent do tworzenia wyrazistych i zapadających w pamięć bohaterów, zarówno tych złych, jak i w jakiś sposób pozytywnych. Casting działa na najwyższym poziomie. Czekamy na czwórkę, która powinna się zacząć spektakularnym odbiciem Joe.

-
kain_b
No i info dnia, które zepsuło tki ładny poranek. Sezon 4 będzie ostatnim.
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
Niezbyt pocieszające info, ale za to liczę na bardzo dobry sezon finałowy i godne pożegnanie serialu.
-
kain_b
mam nadzieje, że ostatni sezon pokaże kwintesencję tego co Banshee sobą prezentuje.
-
kain_b
Pojawił się pierwszy pełny zwiastun finału
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
-
kain_b
Jeszce tylko 3 miesiące, a później 8 tygodni i płacz i lament..
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
W trailerze jest bardzo potężny spoiler, więc warto ostrzec innych. Bo teraz żałuję, że obejrzałem.
-
Wskaż do odpowiedzi - większość oglądam
- Ulubiony Serial: Good Wife
Ostatni sezon staruje 29 stycznia 2016.
-
kain_b
Ostatni sezon został przesunięty na 1 kwietnia 2016.
Z tej okazji zapuścili nowy trailer:
Z tej okazji zapuścili nowy trailer:
Oceń ten serial