Bridge,The / Bron / Broen / Most nad Sundem
-
grego1980
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- youtube Warszawa
- Ulubiony Serial: 2 i pół
Re: [mini] Bridge,The / Bron / Broen / Most nad Sundem
Pierwszy odcinek mnie jakoś nie przekonał. Raczej odpuszczę. Wersja oryginalna wydaje się dużo lepsza.
-
joana
- Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?
Możemy poznać parę, która będzie rozwiązywać zagadkę morderstwa popełnionego w TUNELU. na granicy między Wielką Brytanią a Francją.

-
joana
10 i 11 odcinek dają pewne wyjaśnienia niektórych spraw.
Nawet zastanawiałam się, o czym będzie w kolejnych odcinkach.
Najnowszy (12) spokojny, porządkujący scenę po dramatycznych wydarzeniach.
Przeważają wątki obyczajowe, Marco, Sonia, para dziennikarzy, wilkołak z pustyni poszukujący zaginionej dziewczyny. Końcówka i wyznanie dziewczyny z posterunku pozwala się domyślać, gdzie trzeba szukać sprawców i pewnie nie obejdzie się bez problemów.
I fajna scena w barze, gdy Marco postanawia iść tam, gdzie natrętna Sonia go nie znajdzie.
Nawet zastanawiałam się, o czym będzie w kolejnych odcinkach.
Najnowszy (12) spokojny, porządkujący scenę po dramatycznych wydarzeniach.
Przeważają wątki obyczajowe, Marco, Sonia, para dziennikarzy, wilkołak z pustyni poszukujący zaginionej dziewczyny. Końcówka i wyznanie dziewczyny z posterunku pozwala się domyślać, gdzie trzeba szukać sprawców i pewnie nie obejdzie się bez problemów.
I fajna scena w barze, gdy Marco postanawia iść tam, gdzie natrętna Sonia go nie znajdzie.

-
Wskaż do odpowiedzi
No właśnie. Dość dziwna sprawa - bardzo emocjonalny odcinek ze pamiętnymi scenami na moście sprawiał wrażenie, jakby to już był koniec. W sumie mógłby być i nadal serial byłby bardzo dobry. Taka specyficzna konstrukcja, kiedy mamy do czynienia z czymś w rodzaju pozornego finału, kulminacji akcji, po której wcale nic się nie kończy, tylko trwa nadal.
-
Wskaż do odpowiedzi - załapałem bakcyla
Taki był koniec w Broen. A propos - zaczął się 2 sezon i poza martwymi, wszyscy bohaterowie wróciliBostonq pisze:No właśnie. Dość dziwna sprawa - bardzo emocjonalny odcinek ze pamiętnymi scenami na moście sprawiał wrażenie, jakby to już był koniec. W sumie mógłby być i nadal serial byłby bardzo dobry.

-
Wskaż do odpowiedzi
Re: Bridge,The / Bron / Broen / Most nad Sundem
A widzisz, czyli po prostu wersja amerykańska została wydłużona
Tego nie widziałem. A czy w tym drugim sezonie oryginalnym akcja jest podobna do tej z dalszych odcinków remaku? Czy to w ogóle ma jeszcze jakiś związek?

-
joana
2 sezon skandynawskiego miał premierę 22 września 2013, jeszcze nie widziałam.
-
Nie, rozjeżdża się jak The Killing. W The Bridge rozbudowali poboczne wątki z I sezonu Broen, pewnie by mieć od razu zaczepienie do II sezonu. II sezon Broen to zupełnie nowa sprawa, choć być może będzie wątek z zatrzymanym mordercą z I sezonu, bo pojawia się w pierwszym odcinku.Bostonq pisze:A czy w tym drugim sezonie oryginalnym akcja jest podobna do tej z dalszych odcinków remaku? Czy to w ogóle ma jeszcze jakiś związek?
-
joana
"Tunel" startuje 16 października.
-
Wskaż do odpowiedzi
Bardzo dobre zakończenie sezonu. Zastanawiałem się, po co w sumie ciągnąć historię po scenach na moście, a tu okazało się, że jednak można, na dodatek w bardzo dobrym stylu. Niezwykle przejmująca jest ta mroczna panorama życia ludzi na granicy, szczególnie po stronie meksykańskiej, mocne są sceny, gdy szukają zaginionych dziewczyn, ze szczególnym uwzględnieniem tej z krzyżami. Niezwykle ciekawa jest nowa rola, którą przyjęła ta kobieta, z którą Marco miał chwilę słabości. Na pewno w drugim sezonie mogłoby się to rozwinąć. No i sam Marco, jego pragnienie zemsty, do kogo się o nią zwrócił - a przy tym, obraz policji w Meksyku - wszystko to tworzy bardzo wiarygodną, realistyczną przypowieść o marności tego świata.
-
najphil
- Kontakt:
A ja w końcu się doczekałem wersji brytyjsko-francuskiej i właśnie ją wybieram, by poznać tę historię. Na razie są napki do dwóch odcinków i nie jestem zawiedziony.

-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
Strasznie multinarodowy i multiwersjowy ten wątek

W każdym razie amerykańska mutacja The Bridge wraca z 2 sezonem w lipcu.
-
delta1908
- Ulubiony Serial: The Shield
Obejrzałem już jakiś czas temu wersję angielsko-francuską i się nie zawiodłem. Bardzo dobra pozycja, jedna z lepszych jakie oglądałem w zeszłym roku. Świetna para głównych bohaterów i właściwie ciężko powiedzieć, które z nich wypada lepiej. Mam na dysku jeszcze wersję szwedzko-duńską i na pewno ją obejrzę w wolnej chwili. Co do amerykańskiej, to jednak już się nie skuszę, sporo nieprzychylnych recenzji, więc szkoda czasu, a tu jeszcze 2 sezon. Poza tym ile można oglądać wariacji jednej historii.
-
sindar
-
Expert
Oto kolejne promo 2 sezonu amerykańskiej odsłony serialu.
-
grejpfrutella
Wskaż do odpowiedzi - spec
- Ulubiony Serial: Band of Brothers
czy widzial ktos moze 2 sezon The Bridge? pierwszy obejrzalam tak o, nawet mi sie podobal, na tyle, ze bylam zainteresowana drugim sezonem, ale czytalam, ze w drugim kiepsciutko i nie wiem czy w ogole czas na to tracic 

no sex, no rock'n'roll, just drugs.
-
frych47
Wskaż do odpowiedzi - zawodowiec
- Ulubiony Serial: Tjockare an Vatten
Jeśli masz na myśli The Bridge US "Na Granicy" to bardzo dobry, właśnie się zakończył drugi sezon.
-
joana
Mam zupełnie inne zdanie na temat 2 sezonu US. Jestem na 3 odcinki przed finałem i gdybym mogła, na początku 2, sobie sama doradzić, posiadając dzisiejszą wiedzę na temat tego sezonu, to nigdy w życiu bym nie zaczęła oglądania. O ile pierwszy sezon obejrzałam nawet z przyjemnością, a to z racji sprawy kryminalnej, ale głownie z powodu docierania się tak różnych charakterów dwójki głównych bohaterów. O obecnym sezonie właściwie niewiele mogę napisać, zupełnie mnie nie interesuje sprawa, bohaterowie mnie nudzą, oglądam jeszcze "jednym okiem", chyba tylko przez lojalność do tłumacza.
Sezon skończę i definitywnie skończę z tym serialem. Na moje nieszczęście Yungar napisał, że będzie tłumaczył 3 sezon, jeśli takowy powstanie. 

Calcat iacentem vulgus (Seneka, rację ma)
-
grejpfrutella
Wskaż do odpowiedzi - spec
- Ulubiony Serial: Band of Brothers
dzieki, joana, przekonalas mnie. tak, mialam na mysli 2 sezon The Bridge US. mam dokladnie te same odczucia odnosnie 1go sezonu + bardzo przypadl mi do gustu klimat meksykanskiego pogranicza. jestem prawie pewna, ze usune caly sezon
ciagle sie waham, bo boje sie, ze jak zaczne to sie bede meczyc przez 13 odcinkow, zazwyczaj nie porzucam seriali, no chyba, ze sa bardzo slabe. nawet ostatni sezon House'a zmaglowalam do konca 

no sex, no rock'n'roll, just drugs.
-
Za to skandynawski 2 sezon jest bardzo OK, dorównujący pierwszemu. Obejrzyjcie oryginał 

-
sindar
-
Expert
3 sezonu The Bridge nie będzie. Serial dostał cancela.
Oceń ten serial