No właśnie - jakim programem?
Muszę przyznać, że mam niezły zgryz bo ani Subtitletool, ani Subtitle Workshop nie chcą tego ugryźć... (nie otwierają plików mp4).
Subeditplayer na ósemce nie działa a w vlc nie widzę takiej opcji...
Allplayer to jakieś nieporozumienie - program nie odtworzy nawet starego divixa dopóki nie dokonamy smsowej opłaty a BestPlayer to już historia..
Muszę przyznać, że najlepiej mi się synchronizuje napisy w MXPlayerze pod Androidem (łatwiej się nie da) ale czasem chcę coś oglądnąć na pececie...
Co polecacie?
Synchronizacja napisów mp4
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- youtube Warszawa
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Synchronizacja napisów mp4

-
delta1908
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Ulubiony Serial: The Shield
Re: Synchronizacja napisów mp4
Ja używam Subtitle Edit, ale na laptopie mam jeszcze Vistę, więc działa bez zarzutu. Nie wiem jak to jest na nowszych wersjach Windowsa.
-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
Korzystam z subtitle workshop.
Czemu nie łapie mp4? Bo nie ma własnych kodeków jak vlc - jak masz kodeki wrzucone na kompa, odtworzysz wszystko.
Podejrzewam, że większość narzędziówek do napisów tak ma.
A proste przesuwanie ma np. bestplayer - tyle, że nie ustawisz tam punktów synchronizacji.
Czemu nie łapie mp4? Bo nie ma własnych kodeków jak vlc - jak masz kodeki wrzucone na kompa, odtworzysz wszystko.
Podejrzewam, że większość narzędziówek do napisów tak ma.
A proste przesuwanie ma np. bestplayer - tyle, że nie ustawisz tam punktów synchronizacji.
-
asd
-
Expert
Subtitle Edit - dobra funkcja do synchronizacji jeśli napisy są w całości równomiernie przesunięte. W przeciwnym razie funkcja dodawania punktów jest nie bardzo związana z wyświetleniem obrazu. Brakuje mi też "przeskakiwania" (wskazywania), które napisy obecnie są wyświetlane (przy dodawaniu punktów) przez co jest bardzo niewygodny. Chyba, że można to jakoś inaczej zrobić.
Sprawdzę jeszcze raz kodeki w SW.
Najlepszy był Subtitletool bo w trakcie oglądania na bierząco wskazywał, która obecnie linia jest wyświetlana - można było łatwo wcisnąć pauzę, dodać punkt i przesuwać całe partie jak się chce. Nie znacie czegoś podobnego?
Sprawdzę jeszcze raz kodeki w SW.
Najlepszy był Subtitletool bo w trakcie oglądania na bierząco wskazywał, która obecnie linia jest wyświetlana - można było łatwo wcisnąć pauzę, dodać punkt i przesuwać całe partie jak się chce. Nie znacie czegoś podobnego?

-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
Przyznam, że ostatnio jakoś nie miałem potrzeby aż tak manipulować napkami, na pewno korzystałem z tego w SW, ale już pamięć mnie zawodzi na ile skomplikowane to było.
-
asd
-
Expert
SW wiesza się po otwarciu mp4 ale na szczęście w Best Player można łatwo przesuwać napisy, zmieniać fps i ustawiać punkty synchronizacji (na razie dwa ale autor obiecuje więcej).

Oceń ten serial