The Clan of the Cave Bear [Lifetime]

Tutaj możesz zamieścić krótkie informacje i ciekawostki, dotyczące seriali telewizyjnych.
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

The Clan of the Cave Bear [Lifetime]

Post autor: sindar »

Obrazek

Lifetime zamówiło pilota serialu pt. The Clan Of The Cave Bear, opartego o cykl książek Jean M. Auel.

25.000 lat temu neandertalczycy współdzielą Ziemię z niedawno przybyłymi przedstawicielami współczesnych ludzi.
Przez jedną z neandertalskich rodzin adoptowana zostaje jasnowłosa dziewczynka, dziecko przybyszy.
Dziewczynka dorastając musi walczyć o swoje przetrwanie, tym bardziej, że nie wszyscy członkowie jej nowego klanu patrzą na nią przychylnie.
Na bazie książek w latach 80-tych powstał już film, ale raczej nie zyskał wielkiej popularności.

W informacji zaciekawiło mnie to, że jednym z producentów serialu ma być Ron Howard, którego nazwisko raczej nie kojarzy się z dotychczasowym kierunkiem programowym stacji Lifetime.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Re: The Clan of the Cave Bear [Lifetime]

Post autor: Lubec »

Brzmi ciekawie. Mam jednak nadzieję, że nie będą mówić po angielsku, bo to skopie całą koncepcje.
Awatar użytkownika
Sirm
Wskaż do odpowiedzi
admin pomocniczy
admin pomocniczy
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja
Ulubiony Serial: Firefly
Kontakt:

Post autor: Sirm »

W podobnych produkcjach nigdy nie wiem jaki efekt chcieli osiągnąć twórcy. Nawet jeśli gadają o wiernej rekonstrukcji na podstawie badań to i tak potem są ładnie ogolone buźki, wszystkie ząbki, sztucznie postrzępione dobrze dopasowane ubrania, może nawet prehistoryczna odmiana demokracji i system prawny. Jakoś mnie to nie interesuje.
https://karinaoliteraturze.wordpress.com/
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

Jedna taka rekonstrukcja był bardzo udana.. Walka o Ogień - ktoś pamięta ten świetny film? Muszę to wrzucić do filmów :)
Tutaj raczej stawiam na przygodówkę i pewnie elementy prehistorycznego romansu ;)
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

Pamiętam książkę, zaczynała się chyba fajnym opisem walki z niedźwiedziem, a reszta to była straszna nuda rozciągnięte niemiłosiernie.

I pamiętam też ekranizację z młodziutką Daryl Hannah

ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

Ze względu na nieporozumienia między producentami (Fox 21 oraz Lifetime) dotyczące m.in. ilości odcinków, czy też dalszej jego przyszłości (otwarte/zamknięte zakończenie), prace nad serialem znalazły się w impasie i zostały wstrzymane w ogóle.

edit: Dodatkowe info: projekt wstrzymało Lifetime, ale podobno Fox 21 po cichu kupił samodzielne prawa do serialu.

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ