Silicon Valley [HBO]

Od czasu do czasu warto się przecież pośmiać.
Awatar użytkownika
joana
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?

Silicon Valley [HBO]

Post autor: joana »

Obrazek
[HBO]: [2014], na antenie
Produkcja: USA,
Gatunek: Komedia,, Dokładna data premiery: 2014-04-06
Reżyseria: Mike Judge , Scenariusz: John Altschuler ,Dave Krinsky
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Richard jest zamkniętym w sobie informatykiem. Mieszka w Dolinie Krzemowej razem ze swoim najlepszym przyjacielem i dwójką innych informatyków.
Czwórka nieprzystosowanych do życia dziwaków, korzysta z uprzejmości milionera, który pozwala im zatrzymać się w jego domu w zamian za 10 procentowy udział w ich projektach. Serial ma pokazywać jak osoby najbardziej predestynowane do odniesienia sukcesu, nie są w stanie sobie z nim poradzić.

Seria będzie składać się z 8 odcinków.
Reżyserem i współautorem scenariusza jest Mike Judge, znany z “Office Space” i “Beavis & Butthead”.
Calcat iacentem vulgus (Seneka, rację ma)
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Re: Silicon Valley [HBO]

Post autor: najphil »

Obejrzałem pilota. Z początku niechętnie, bo wyglądało na to, że opowieść będzie o bandzie nieudaczników, którym zawsze wiatr w oczy, i którzy gdy są już tylko krok od sukcesy koncertowo coś zawsze spieprzą. Ale chyba się pomyliłem i to raczej będzie historia z rodzaju od zero do bohatera. Przynajmniej taką nadzieje zrobiła mi końcówka odcinka, więc czekam na więcej.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
VictoriNoRisuu
Wskaż do odpowiedzi
wciągam się
wciągam się

Post autor: VictoriNoRisuu »

Jestem po pierwszym odcinku i wrażenia bardzo pozytywne - postaci wyraziste, dialogi zabawne, a fabuła daje duże nadzieje na ciekawe rozwinięcie, a nie tylko serię gagów. Na pewno będę oglądać dalej, a że HBO oficjalnie zamówiło drugi sezon - będzie co oglądać i w przyszłym roku, o ile dalsze odcinki nie obniżą poziomu z pilota.
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Post autor: Lubec »

Serial wraca na antenę HBO 25. marca. Z okazji zbliżającej się premiery piątego sezonu opublikowano trailer.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ