Stacja BBC America przygotowuje nowy, limitowany serial (8x60) oparty na powieści z pogranicza grozy i fantastyki "Intruders" brytyjskiego pisarza Michaela Marshalla ( Michael Marshall Smith).
W rolach wiodących zobaczymy Mirę Sorvino, Johna Simma i Jamesa Fraina.
Akcja serialu koncentruje się na postaci byłego policjanta LAPD Jacka Whalena (Simms), który pozostawił za sobą mroczną i brutalną przeszłości, by teraz prowadzić spokojne życie ze swoją żoną Amy (Sorvino). Gdy Amy znika w dziwnych okolicznościach, Jack rozpoczyna śledztwo, które zmusza go do konfrontacji z własną przeszłością.
W roli Richardsa Shepherda, mordercy prowadzącego swoją 20 letnią, tajną misję który twierdzi, że jest agentem FBI zobaczymy Jamesa Fraina.
Serial ma snuć paranormalną, złożoną opowieść, w której dziwne i pozornie ze sobą nie powiązane zdarzenia zaczynają dowodzić istnienia spisku, w który zaangażowana jest organizacja nieśmiertelnych szukających schronienia w organizmach innych ludzi.
Realizacją serialu zajmuje się BBC Worldwide Productions, z scenarzystą i producentem wykonawczym Glenem Morganem (The X-Files).
Zdjęcia rozpoczęły się wiosną 2014r. a tu można zobaczyć pierwsze promo serialu: http://www.spoilertv.com/2014/04/intrud ... promo.html
Stacja BBC America przygotowuje nowy, limitowany serial (8x60) oparty na powieści z pogranicza grozy i fantastyki "Intruders" brytyjskiego pisarza Michaela Marshalla ( Michael Marshall Smith). W rolach wiodących zobaczymy Mirę Sorvino, Johna Simma i Jamesa Fraina.
Akcja serialu koncentruje się na postaci byłego policjanta LAPD Jacka Whalena (Simms), który pozostawił za sobą mroczną i brutalną przeszłości, by teraz prowadzić spokojne życie ze swoją żoną Amy (Sorvino). Gdy Amy znika w dziwnych okolicznościach, Jack rozpoczyna śledztwo, które zmusza go do konfrontacji z własną przeszłością. W roli Richardsa Shepherda, mordercy prowadzącego swoją 20 letnią, tajną misję który twierdzi, że jest agentem FBI zobaczymy Jamesa Fraina.
Serial ma snuć paranormalną, złożoną opowieść, w której dziwne i pozornie ze sobą nie powiązane zdarzenia zaczynają dowodzić istnienia spisku, w który zaangażowana jest organizacja nieśmiertelnych szukających schronienia w organizmach innych ludzi.
Realizacją serialu zajmuje się BBC Worldwide Productions, z scenarzystą i producentem wykonawczym Glenem Morganem (The X-Files). Zdjęcia rozpoczęły się wiosną 2014r. a tu można zobaczyć pierwsze promo serialu: http://www.spoilertv.com/2014/04/intruders-first-look-promo.html
Tu z kolei można przeczytać więcej na temat powieści, która stała się podstawą scenariusza: http://www.carpenoctem.pl/recenzje/intruzi/.
Czy wiesz, że wśród nas skrywają się ludzie nieśmiertelni?
A może zdajesz sobie nawet sprawę, że potrzebne jest im twoje ciało, by tą nieśmiertelność zachować?
BBC America zamówiła serial Intruders oparty o książkę Michaela Smitha pod tym samym tytułem.
Za produkcję i scenariusz odpowida Glen Morgan (m.in X Files oraz Space: Above and Beyond)
Liczę, że serial poziomem przynajmniej dorówna innej produkcji BBC America - Black Orchid.
Aczkolwiek po cichu liczę na czarnego konia sezonu, w końcu Glen Morgan potrafi naprawdę dużo.
Czy wiesz, że wśród nas skrywają się ludzie nieśmiertelni? A może zdajesz sobie nawet sprawę, że potrzebne jest im twoje ciało, by tą nieśmiertelność zachować?
BBC America zamówiła serial Intruders oparty o książkę Michaela Smitha pod tym samym tytułem. Za produkcję i scenariusz odpowida Glen Morgan (m.in X Files oraz Space: Above and Beyond)
Liczę, że serial poziomem przynajmniej dorówna innej produkcji BBC America - Black Orchid. Aczkolwiek po cichu liczę na czarnego konia sezonu, w końcu Glen Morgan potrafi naprawdę dużo.
Po obejrzeniu tego trailera muszę przyznać, że Intruders, tak jak po cichu liczyłem, może faktycznie okazać się serialowym czarnym koniec nadchodzących miesięcy.
Premiera już 23 sierpnia.
Po obejrzeniu tego trailera muszę przyznać, że Intruders, tak jak po cichu liczyłem, może faktycznie okazać się serialowym czarnym koniec nadchodzących miesięcy. Premiera już 23 sierpnia.
[BBC America]: [2014], Produkcja: USA,Wielka Brytania Gatunek: Sci-fi,Dramat, Dokładna data premiery: 2014-08-23 Reżyseria: Daniel Stamm,Eduardo Sánchez , Scenariusz: Glen Morgan
Czy wiesz, że wśród nas skrywają się ludzie nieśmiertelni?
A może zdajesz sobie nawet sprawę, że potrzebne jest im twoje ciało, by tą nieśmiertelność zachować?
BBC America zamówiła serial Intruders oparty o książkę Michaela Smitha pod tym samym tytułem.
Za produkcję i scenariusz odpowida Glen Morgan (m.in X Files oraz Space: Above and Beyond)
[b] [BBC America][/b]: [2014], [b]Produkcja:[/b] USA,Wielka Brytania [b]Gatunek:[/b] Sci-fi,Dramat, [b]Dokładna data premiery:[/b] 2014-08-23 [b]Reżyseria:[/b] Daniel Stamm,Eduardo Sánchez , [b]Scenariusz:[/b] Glen Morgan [url=http://www.bbcamerica.com/intruders/][img]https://baza.seriale-asd.eu/images/o1.gif[/img][/url][url=http://www.imdb.com/title/tt3552166/][img]https://baza.seriale-asd.eu/images/o2.gif[/img][/url][url=http://www.filmweb.pl/serial/Intruders-2014-700675][img]https://baza.seriale-asd.eu/images/o3.gif[/img][/url][img]https://baza.seriale-asd.eu/images/o4a.gif[/img][img]https://baza.seriale-asd.eu/images/o5a.gif[/img]
Czy wiesz, że wśród nas skrywają się ludzie nieśmiertelni? A może zdajesz sobie nawet sprawę, że potrzebne jest im twoje ciało, by tą nieśmiertelność zachować? BBC America zamówiła serial Intruders oparty o książkę Michaela Smitha pod tym samym tytułem. Za produkcję i scenariusz odpowida Glen Morgan (m.in X Files oraz Space: Above and Beyond)
Prawdę mówiąc nic nie czytałem o tym wcześniej - wiem, podła świnia ze mnie, ale liczyłem na coś wyjątkowo interesującego i nie chciałem sobie psuć zabawy - i miałem rację, bo pilot był dla mnie sporym zaskoczeniem. Twórcy nie rozpieszczają widza i nie starają się mu przymilić wykładając od razu wszystkie atuty. W zasadzie obejrzałem cały odcinek i ni w ząb nie wiem, o co tu chodzi. Ale jest tajemnica, wątek SF, świetni aktorzy i naprawdę fajny klimacik. Czekam z ogromnym zaciekawieniem na dalszy ciąg, bo może z tego wyjść coś godnego uwagi.
Prawdę mówiąc nic nie czytałem o tym wcześniej - wiem, podła świnia ze mnie, ale liczyłem na coś wyjątkowo interesującego i nie chciałem sobie psuć zabawy - i miałem rację, bo pilot był dla mnie sporym zaskoczeniem. Twórcy nie rozpieszczają widza i nie starają się mu przymilić wykładając od razu wszystkie atuty. W zasadzie obejrzałem cały odcinek i ni w ząb nie wiem, o co tu chodzi. Ale jest tajemnica, wątek SF, świetni aktorzy i naprawdę fajny klimacik. Czekam z ogromnym zaciekawieniem na dalszy ciąg, bo może z tego wyjść coś godnego uwagi.
Po pilocie... i jest naprawdę dobrze.
Czuć rękę Glena Morgana - i sporo z klimatu najlepszych odcinków Z Archiwum X, których był współtwórcą.
Z niecierpliwością czekam na ciąg dalszy, choć podejrzewam, że sprawa szybko się nie wyjaśni.
Prawie na pewno nie w pierwszym sezonie.
Po pilocie... i jest naprawdę dobrze. Czuć rękę Glena Morgana - i sporo z klimatu najlepszych odcinków Z Archiwum X, których był współtwórcą. Z niecierpliwością czekam na ciąg dalszy, choć podejrzewam, że sprawa szybko się nie wyjaśni. Prawie na pewno nie w pierwszym sezonie. :)
Po drugim odcinku dalej jest dobrze i dalej jestem jak dziecko we mgle. Nie wiem, o co chodzi, nie wiem komu kibicować i dokąd to wszystko zmierza. Normalnie zara w łeb sobie strzelę z procy.
Po drugim odcinku dalej jest dobrze i dalej jestem jak dziecko we mgle. Nie wiem, o co chodzi, nie wiem komu kibicować i dokąd to wszystko zmierza. Normalnie zara w łeb sobie strzelę z procy.
Po 3 odcinku wiemy ciut więcej niż na początku, ale tylko ciut.
Zaczynają się wolty wśród bohaterów, także wydawałoby się tych pozytywnych.
Może wszystko nie jest takie jak to się na razie wydaje?
W serialu jedno wydaje mi się pewne - niepoślednie znaczenie może w nim odegrać muzyka...
Serial trzeba na pewno oglądać uważnie. Po 2 tygodniach przerwy lekko się zagubiłem z niektórymi motywami.
Niemniej śledzę go dalej.
Po 3 odcinku wiemy ciut więcej niż na początku, ale tylko ciut. Zaczynają się wolty wśród bohaterów, także wydawałoby się tych pozytywnych. Może wszystko nie jest takie jak to się na razie wydaje?
W serialu jedno wydaje mi się pewne - niepoślednie znaczenie może w nim odegrać muzyka...
Serial trzeba na pewno oglądać uważnie. Po 2 tygodniach przerwy lekko się zagubiłem z niektórymi motywami. Niemniej śledzę go dalej.
Po 4 odcinku muszę potwierdzić, że Intruders to bardzo dobry serial, choć mam wrażenie, że mocno niedoceniony.
Może problemem jest to, że fabuła jest dość skomplikowana i jeśli się tego serialu nie śledzi uważnie, naprawdę można się zgubić.
W każdym razie, po 4 odcinku wydaje się, że zbliżyliśmy się do prawdy, kluczowe znaczenie w rozwiązaniu zagadki wydają się mieć
Spoiler:
niskie częstotliwości i tzw. maszyna duchów, przez którą na końcu odcinka zginął Bill Anderson. Czyżbyśmy mieli do czynienia z duchami zmarłych, którzy przejmują kontrolę nad żyjącymi? Czy kontrolę nad żywymi ułatwiać ma duchom ten pusty (nawiedzony?) dom?
Przekonamy się zapewne nieco później.
No i muszę powiedzieć, że jestem pod mocnym wrażeniem jak Millie Bobby Brown (w końcu to wciąż dziewczynka!) odgrywa wewnętrzną walkę między Madison a Marcusem...
Czekam na kolejne odcinki serialu.
Po 4 odcinku muszę potwierdzić, że Intruders to bardzo dobry serial, choć mam wrażenie, że mocno niedoceniony. Może problemem jest to, że fabuła jest dość skomplikowana i jeśli się tego serialu nie śledzi uważnie, naprawdę można się zgubić. W każdym razie, po 4 odcinku wydaje się, że zbliżyliśmy się do prawdy, kluczowe znaczenie w rozwiązaniu zagadki wydają się mieć [spoiler]niskie częstotliwości i tzw. maszyna duchów, przez którą na końcu odcinka zginął Bill Anderson. Czyżbyśmy mieli do czynienia z duchami zmarłych, którzy przejmują kontrolę nad żyjącymi? Czy kontrolę nad żywymi ułatwiać ma duchom ten pusty (nawiedzony?) dom?[/spoiler] Przekonamy się zapewne nieco później. No i muszę powiedzieć, że jestem pod mocnym wrażeniem jak Millie Bobby Brown (w końcu to wciąż dziewczynka!) odgrywa wewnętrzną walkę między Madison a Marcusem... Czekam na kolejne odcinki serialu.
Czas szybko leci i 3 kolejne odcinki za nami. Sporo się wyjaśniło, ale nadal jest mrocznie i tajemniczo.
Nie zmieniam zdania - bardzo dobry, aczkolwiek niedoceniany serial.
Więcej wrażeń po 8 odcinku i finale sezonu, którego emisja już w niedzielę.
Ciekawe, czy będzie to jednocześnie finał serialu w ogóle.
Czas szybko leci i 3 kolejne odcinki za nami. Sporo się wyjaśniło, ale nadal jest mrocznie i tajemniczo. Nie zmieniam zdania - bardzo dobry, aczkolwiek niedoceniany serial. Więcej wrażeń po 8 odcinku i finale sezonu, którego emisja już w niedzielę. Ciekawe, czy będzie to jednocześnie finał serialu w ogóle.
I po finale Intruders, który nie zawiódł moich oczekiwań.
Wydaje się, że dostaliśmy chyba zakończenie tak naprawdę tylko jednego wątku
Spoiler:
poprzez konfrontację Marcusa z Madison w jakimś dziwnym miejscu, które wyglądało na czyściec.
Z drugiej strony byłoby żal, gdyby przynajmniej jedna z tych postaci nie powróciła przy ewentualnym zamówieniu kontynuacji serialu.
Spoiler:
Szczególnie jeśli chodzi o Madison. Gra młodej aktorki Millie Bobby Brown, odtwarzającej jej postać, przykuwała uwagę i zostanie na dłużej w mojej pamięci.
Poza tym, gdyby nie końcówka serialu wydawało się, że drogi
Spoiler:
Jacka i Amy rozeszły się na dobre, ale wizyta Richard Shepherda u Jacka
daje nam nowe otwarcie na nowy sezon. Jeśli takowy powstanie to wygląda na to, że Jack zmierzyć się będzie również musiał zmierzyć się, niemal dosłownie , z duchami ze swojej przeszłości.
Spoiler:
Sugerowała to scena, gdy Jack wychodził ze szpitala zestawiona z reminiscencją konfrontacji z gangsterami sprzed lat
.
Pozostaje czekać na decyzję BBC co do ewentualnego zamówienia 2 sezonu Intruders, który w mojej opinii, okazał się być dobrym thrillerem z elementami mistycznymi,
Spoiler:
poruszającymi m.in. zagadnienia reinkarnacji.
Oczywiście taka formuła nie każdemu musi odpowiadać - moja ocena Intruders jest jak najbardziej pozytywna.
I po finale Intruders, który nie zawiódł moich oczekiwań. Wydaje się, że dostaliśmy chyba zakończenie tak naprawdę tylko jednego wątku [spoiler]poprzez konfrontację Marcusa z Madison w jakimś dziwnym miejscu, które wyglądało na czyściec.[/spoiler] Z drugiej strony byłoby żal, gdyby przynajmniej jedna z tych postaci nie powróciła przy ewentualnym zamówieniu kontynuacji serialu. [spoiler]Szczególnie jeśli chodzi o Madison. Gra młodej aktorki Millie Bobby Brown, odtwarzającej jej postać, przykuwała uwagę i zostanie na dłużej w mojej pamięci.[/spoiler] Poza tym, gdyby nie końcówka serialu wydawało się, że drogi [spoiler]Jacka i Amy rozeszły się na dobre, ale wizyta Richard Shepherda u Jacka[/spoiler]daje nam nowe otwarcie na nowy sezon. Jeśli takowy powstanie to wygląda na to, że Jack zmierzyć się będzie również musiał zmierzyć się, niemal dosłownie ;) , z duchami ze swojej przeszłości. [spoiler]Sugerowała to scena, gdy Jack wychodził ze szpitala zestawiona z reminiscencją konfrontacji z gangsterami sprzed lat[/spoiler]. Pozostaje czekać na decyzję BBC co do ewentualnego zamówienia 2 sezonu Intruders, który w mojej opinii, okazał się być dobrym thrillerem z elementami mistycznymi, [spoiler]poruszającymi m.in. zagadnienia reinkarnacji.[/spoiler] Oczywiście taka formuła nie każdemu musi odpowiadać - moja ocena Intruders jest jak najbardziej pozytywna.
a ja sie troszeczke rozczarowalam. lubie takie klimaty i bardzo sie napalilam na ten serial, ale po 3 odcinkach jestem przytloczona. zazwyczaj lubie troche tajemnicy, kiedy sami mozemy powoli laczyc fakty i nie oczekuje wszystkiego podanego na tacy, wiec nie wiem czemu mnie nie ujal na pewno obejrze do konca i mam nadzieje, ze dalej mnie troche wciagnie
a ja sie troszeczke rozczarowalam. lubie takie klimaty i bardzo sie napalilam na ten serial, ale po 3 odcinkach jestem przytloczona. zazwyczaj lubie troche tajemnicy, kiedy sami mozemy powoli laczyc fakty i nie oczekuje wszystkiego podanego na tacy, wiec nie wiem czemu mnie nie ujal :( na pewno obejrze do konca i mam nadzieje, ze dalej mnie troche wciagnie ;)