Continuum [2012]

a long, long time ago..
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rescue Me

KANADA Continuum [2012]

Post autor: asd »

Continuum

Pilot serialu wystartował! O czym będzie opowiadał? Ano o dzielnych przygodach pani detektyw, która wykorzystując technologię (w przyszłości) wraca do naszych czasów, by ścigać groźnych przestępców. Bandyci ci skryli się w naszym continuum czasowym myśląc, że będą bezkarni. Ale dzielna pani z wydziału pościgowego nie odpuszcza i depcze im po piętach...

Pilot jest już dostępny w (XviD asd) - w zależności od tego jak się Wam spodoba zastanowię się czy jest sens zajmować się kolejnymi odcinkami - na pierwszy rzut oka nie wygląda zbyt "okazale" i jakoś z Alcatrazem mi się kojarzy...
Zabieram się za oglądanie.
Obrazek When Dreams Come True...
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Re: Continuum [2012]

Post autor: seymour »

xvidasd, zapomniałeś wspomnieć o największym plusie tego serialu - w roli głównej występuje Rachel Nichols :] Coś tak czuję, że będzie to zwykły policyjny procedural, a sci-fi ograniczy się tylko do pilota. Jeszcze nie widziałem, poczekam może na pierwsze opinie...
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Zgodzę się że serial nie jest wybitny, ale nie jest tragiczny.
Co do zarzutów to wszystko ma jakieś tam wytłumaczenie. Historia gangu? Jak dla mnie było widać, że nasza bohaterka wymyślała ją na poczekaniu.
Akcja z przewodnikiem? Nie rozumiem skoro przewodzi prąd to co w tym głupiego? Że kombinezon emituję wiązkę prądu? Skoro w dzisiejszych czasach są paralizatory to czemu takiej funkcji nie wprowadzić za 60 lat w kombinezonie.
"Laserowe oczy", no cóż skoro teraz mamy takie projekty jak Google Glass to czemu za 60 lat nie miałoby być takich soczewek?
Z tym "zostajesz z nami" to się zgodzę, trochę to naiwne, ale w następnym odcinku przykrywka się sypie, więc jakoś to można przełknąć.
seymour pisze:xvidasd, zapomniałeś wspomnieć o największym plusie tego serialu - w roli głównej występuje Rachel Nichols :] (...)
Nie to żebym miał do niej jakąś słabość, ale jest miłym dodatkiem :)

Serial nie powala na kolana, ale mi się podoba. No i mamy w miarę ciągły wątek, więc procedural to do końca nie jest, o ile mogę stwierdzić po obejrzeniu pięciu odcinków.
Jak na złość serial dostał drugi sezon, a co więcej i trzeci niedawno zamówiono :)
Obrazek When Dreams Come True...
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Ano właśnie. W zasadzie zgadzam się ze wszystkim, co napisał asd. To znaczy, oglądało się toto przyjemnie, ale ilość bzdur skutecznie nadwerężała jakiekolwiek zawieszenie niewiary. Pomysł jak z "Alcatraz", pewnie znowu procedural, z pozorowanym wątkiem głównym, Rachel śliczna, no ale co z tego, skoro to typowy kandydat do skasowanie po sezonie? A i tym razem tęsknił nie będę :)
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Post autor: Lubec »

Zgodzę się że serial nie jest wybitny, ale nie jest tragiczny.
Co do zarzutów to wszystko ma jakieś tam wytłumaczenie. Historia gangu? Jak dla mnie było widać, że nasza bohaterka wymyślała ją na poczekaniu.
Akcja z przewodnikiem? Nie rozumiem skoro przewodzi prąd to co w tym głupiego? Że kombinezon emituję wiązkę prądu? Skoro w dzisiejszych czasach są paralizatory to czemu takiej funkcji nie wprowadzić za 60 lat w kombinezonie.
"Laserowe oczy", no cóż skoro teraz mamy takie projekty jak Google Glass to czemu za 60 lat nie miałoby być takich soczewek?
Z tym "zostajesz z nami" to się zgodzę, trochę to naiwne, ale w następnym odcinku przykrywka się sypie, więc jakoś to można przełknąć.
seymour pisze:xvidasd, zapomniałeś wspomnieć o największym plusie tego serialu - w roli głównej występuje Rachel Nichols :] (...)
Nie to żebym miał do niej jakąś słabość, ale jest miłym dodatkiem :)

Serial nie powala na kolana, ale mi się podoba. No i mamy w miarę ciągły wątek, więc procedural to do końca nie jest, o ile mogę stwierdzić po obejrzeniu pięciu odcinków.
Jak na złość serial dostał drugi sezon, a co więcej i trzeci niedawno zamówiono :)
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Post autor: sindar »

Moze faktycznie Continuum nie jest wielkim arcydzielem, ale i tak lubie ten serial ogladac.
Z malym opoznieniem nadrobilem sezon 2, w ktorym, wydawalo sie, iz stosunkowo prosty, watek glowny mocno sie skomplikowal.
Tak naprawde, na koncu sezonu nie konca wiadomo kto tak naprawde odgrywa role pozytywna, a kto negatywna.
Ewidentnie za wszystkim kryje sie jeszcze jakis wielki masterplan.
Jaka role odgrywaja w nim Alec (zarowno mlody, jak i stary) i Kiera?
Zapewne okaze sie w kolejnych sezonach.

Ciekawe smaczki w drugim planie. William B. Davis (stary Alec) oraz Nicholas Lea (Agent Gardiner) odegrali istotne role w kultowym Archiwum X. Nasza urodzona w Kanadzie rodaczka Magda Apanowicz odegrala znaczace role w Kyle XY oraz W Caprice.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Na ciąg dalszy przyjdzie nam jeszcze do kwietnia poczekać, niestety.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Pojawiło się promo trzeciego sezonu. Motyw z podróżą w czasie i przeplatanie się linii czasowych a la "Powrót do przyszłości 2". Zapowiada się przecudnie.

http://cms.springboardplatform.com/embe ... .com/10/1/
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

Zaskakujace, w ktora strone Continuum sie rozwija - z prostego serialu SF zrobil sie mix Fringe z Powrotem do Przyszlosci :)

Oczywiscie moja ocena takiego kierunku rozwoju jest jak najbardziej pozytywna!
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Na poczatku "Continuum" oglądałem jako lekką rozrywkę no i też za bardzo nie było innego s-f na horyzoncie, ale drugi sezon zdecydowanie lepszy przykuł mnie do serialu. Aż się boję co będzie w trzecim sezonie :)
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

Sezon 3 Continuum powraca już 16 marca.
Ciekawe jak dalej bedzie rozwijal sie ten serial.
Bede ogladal z zainteresowaniem.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Nie wiem jak mogłem przegapić premierę trzeciego sezonu, ale się stało :) Z małym poślizgiem, ale obejrzałem pierwszy odcinek trzeciego sezonu. Jest to bardzo dobry powrót serialu do ramówki.
Końcówka odcinka też bardzo dobra. Pobudza ciekawość i intryguje, a na pewno zachęca do dalszego oglądania.

Akcja zaczyna się prawie w tym samym czasie co skończył się drugi sezon, a jak pamiętają ci co oglądali skończył się niezłym cliffem... Ale początek trzeciego sezonu z nawiązką zaspokaja ciekawość i pcha akcję do przodu, serwując przy okazji mały reset - to przecież podróże w czasie...
Spoiler:
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

No ladnie - sam podawalem date premiery i tez mi wylecialo z pamieci :)
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Drugi odcinek kontynuuje wątki z pierwszego. I jest lepiej niż w premierze trzeciego sezonu...
Wyklarowały się trzy główne wątki, które zapewne będą napędzać trzeci sezon.
Spoiler:
Na pewno scenarzyści w tym sezonie nie pozwolą się nam nudzić i jeszcze pewnie czymś nas zaskoczą... na co liczę :)
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Jedenasty odcinek wybitny nie jest, ale zaskakuje pozytywnie odwagą scenarzystów, którzy wywracają koncept serialu do góry nogami. Wszystko to co oglądaliśmy dotychczas w tym nowym świetle może nabrać nowego wyrazu.
Jeszcze dwa odcinki do końca trzeciego sezonu i podejrzewam, że zakończy się on dużym cliffhangerem... a może nie?
Awatar użytkownika
joana
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?

Post autor: joana »

Serial dostał zamówienie na 4 sezon. Będzie to 6 odcinkowy, sezon finałowy.
Calcat iacentem vulgus (Seneka, rację ma)
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

Musze w końcu nadobić 3 sezon.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

No głupio było by gdyby nie dostał po takim finale trzeciego sezonu. Chcę wiedzieć co będzie dalej.
Myślałem, że serial dawno już dostał czwarty sezon :)
Już chyba pisałem wyżej, że trzeci sezon był całkiem niezły i trzymał dobry poziom (choć zdarzały się i potknięcia), no i wywrócił do góry nogami cały koncept serialu.

@sindar nadrabiaj bo warto
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

Czwarty i jednocześnie finałowy sezon Continuum będzie miał swoją premierę 26 lipca.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Czekam oczywiście, do lipca jeszcze parę miesięcy... Ale przy takiej ilości seriali do nadrobienia na pewno do 26 lipca nie będzie mi się dłużyć :)

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ