Facebook - xvidasd
-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- youtube Warszawa
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
Re: Facebook - xvidasd
moglbym czasem cos skrobnac, ale mam jakas naturalna nieufnosc do fejsa i sie nie bardzo na nim znam
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
W kwestii adresu:
myślę, że http://www.seriale-asd.pl zostaje jako główny adres serwisu i już się nie zmieni.
Można by jednak opracować jakieś jednoznaczne logo graficzne - jakieś propozycje?
myślę, że http://www.seriale-asd.pl zostaje jako główny adres serwisu i już się nie zmieni.
Można by jednak opracować jakieś jednoznaczne logo graficzne - jakieś propozycje?

-
Lubec
Wskaż do odpowiedzi - Moderator
-
Expert
- Grupa: (XviD asd)
- Kontakt:
Przez chwilę było takie z taśmą filmową już nie pamiętam w której wersji serwisu. Myślę, że by się nadawało.
-
najphil
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Kontakt:
Proponowałbym zmianę. W tej chwili wrzucając na fejsa linka do tematu, zamiast jego treści pojawia się z góry ustalony tekst: "Forum dla sympatyków seriali telewizyjnych. Zagladając na nasze forum dowiesz się co warto oglądnąć a co można sobie odpuścić. Poznasz też opinie innych użytkowników czytając ich blogi. Prowadzimy też kalendarz premier światowych."
Moim zdaniem to bezsensu.

Moim zdaniem to bezsensu.

-
joana
- Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?
Uwaga, Uwaga - będzie ogłoszenie.
Poszukuję osoby, bądź osób, które biegłe są w temacie Facebooka.
Osoby o takich umiejętnościach, zostaną niecnie wykorzystane do tworzenia naszej, forumowej strony na FB.
Ponadto, poszukuję osób, które znajomości z tą hydrą, jaką jest FB, nie posiadają, ale za to dysponują
WIZJĄ, jak owego potwora obłaskawić i sprawić, żeby był miły dla odwiedzających nas gości.
Szczególnie mile widziane są pomysły dotyczące jej stroju i makijażu - czyli strony wizualnej, w oko wpadającej
A tak naprawdę, wszystkich chętnych proszę o sugestie i odrobinę wkładu własnego w powstające dzieło.
Na zgłoszenia oczekuję w tym wątku. Nagroda dla ochotników nie jest przewidywana. Musi wystarczyć sama satysfakcja.
Tyle ogłoszenie.
Chodzi o to, żebyśmy się zmówili, coś fajnego wymyśli i tak pokombinowali, żeby nową krew do nas przyciągnąć.
PS. Szef pozwolił na takie innowacyjne działania.
To jak będzie?
Poszukuję osoby, bądź osób, które biegłe są w temacie Facebooka.
Osoby o takich umiejętnościach, zostaną niecnie wykorzystane do tworzenia naszej, forumowej strony na FB.
Ponadto, poszukuję osób, które znajomości z tą hydrą, jaką jest FB, nie posiadają, ale za to dysponują
WIZJĄ, jak owego potwora obłaskawić i sprawić, żeby był miły dla odwiedzających nas gości.
Szczególnie mile widziane są pomysły dotyczące jej stroju i makijażu - czyli strony wizualnej, w oko wpadającej
A tak naprawdę, wszystkich chętnych proszę o sugestie i odrobinę wkładu własnego w powstające dzieło.
Na zgłoszenia oczekuję w tym wątku. Nagroda dla ochotników nie jest przewidywana. Musi wystarczyć sama satysfakcja.

Tyle ogłoszenie.
Chodzi o to, żebyśmy się zmówili, coś fajnego wymyśli i tak pokombinowali, żeby nową krew do nas przyciągnąć.
PS. Szef pozwolił na takie innowacyjne działania.
To jak będzie?
Calcat iacentem vulgus (Seneka, rację ma)
-
Lubec
Wskaż do odpowiedzi - Moderator
-
Expert
- Grupa: (XviD asd)
- Kontakt:
Jak pisałem wcześniej - mogę pomóc, ograniczając się do roli, którą tam pełnię obecnie, czyli od czasu do czasu mogę wrzucić jakiegoś newsa czy dodać serial. FB znam w stopniu użytkowym, tyle ile mi wystarcza to wiem, ale o pewnych funkcjach pewnie nie mam pojęcia. Strona wizualna ograniczyła by się do zdjęcia w tle i zdjęcia profilowego. No chyba, ze jeszcze coś w wyglądzie można zmienić o czym nie wiem?
-
peciaq
Wskaż do odpowiedzi - spec
- Ulubiony Serial: Friends; Chuck
Wygląd ogranicza się do tzw. zdjęcia profilowego i zdjęcia w tle, ale skoro myślimy nad nowym logo i layoutem strony to wstrzymałbym się z ustawianiem tych na facebooku aż powstaną nowe projekty.
Czyli rozumiem że nie startujecie od nowa z fb, tylko rozwijacie obecny?
Czyli rozumiem że nie startujecie od nowa z fb, tylko rozwijacie obecny?

ZAPRASZAM NA:

http://www.napisy24.pl
-
joana
Sprawa wygląda tak.
Doszliśmy, że nie można zmienić nazwy strony na FB, tak żeby była bliźniaczą z nazwą forum.
Chyba, że ktoś ma jakiś sposób na to?
Czyli, trzeba byłoby zrobić nową stronkę, żeby wszystkie adresy, odnośniki, i co tam jeszcze trzeba, były zgodne.
Nowa szata graficzna by się przydała, a przede wszystkim - zdjęcie profilowe, bo jest koszmarnie smutne.
W sumie to taki pierwszy etap, dopracowanie widoku, strony technicznej - żeby grało.
Ja się na FB od strony administracyjnej, technicznej itp. nie znam, więc przydałaby się osoba, która zna różne sztuczki.
Pytanie, co taka strona ma posiadać, żeby dobrze ją wykorzystać i żeby treści, które tam będziemy zamieszczać dobrze funkcjonowały?
-- 12.02.2014 22:52 --
Albo po prostu dać sobie spokój z FB, skoro niewiele u nas osób przyznaje się do korzystania z tego narzędzia
i skupić się na poszerzeniu funkcjonowania i wzbogacenia to treści forum.
Zarówno forum, jak i FB będzie działało tylko wtedy, gdy my włożymy w to jakiś swój udział.
Samo się nie da.
Doszliśmy, że nie można zmienić nazwy strony na FB, tak żeby była bliźniaczą z nazwą forum.
Chyba, że ktoś ma jakiś sposób na to?
Czyli, trzeba byłoby zrobić nową stronkę, żeby wszystkie adresy, odnośniki, i co tam jeszcze trzeba, były zgodne.
Nowa szata graficzna by się przydała, a przede wszystkim - zdjęcie profilowe, bo jest koszmarnie smutne.
W sumie to taki pierwszy etap, dopracowanie widoku, strony technicznej - żeby grało.
Ja się na FB od strony administracyjnej, technicznej itp. nie znam, więc przydałaby się osoba, która zna różne sztuczki.
Pytanie, co taka strona ma posiadać, żeby dobrze ją wykorzystać i żeby treści, które tam będziemy zamieszczać dobrze funkcjonowały?
-- 12.02.2014 22:52 --
Albo po prostu dać sobie spokój z FB, skoro niewiele u nas osób przyznaje się do korzystania z tego narzędzia
i skupić się na poszerzeniu funkcjonowania i wzbogacenia to treści forum.
Zarówno forum, jak i FB będzie działało tylko wtedy, gdy my włożymy w to jakiś swój udział.
Samo się nie da.
-
sindar
-
Expert
Z facebooka jestem noga wiec nie bede sie za bardzo madrzyl i ewentualnie tez moge pomoc jedynie w dodawaniu newsow - pytanie na margnesie - rozumiem, ze jakies haslo potrzbne?.
Niemniej uwazam, ze nalezaloby byc konsekwentnym - jesli FB ma blizej wiazac z portalem, to nalezaloby zrobic restart i nadac adres zgodny z aktualnym adresem portalu (obecny link jst malo widoczny) - tym bardziej, ze starsze newsy linkuja i tak do domeny *.COM - i sa juz nieaktywne,
Dodatkowo, by scislej powiazac newsy z portalem - nalezaloby to powiazanie podkreslic - wielkimi literami adres portalu gdzies umiescic na poczatku strony (zdjeciu profilowym?) i poszcegolne newsy tez powinny byc linkowane na nowy adres portalu.
Niemniej uwazam, ze nalezaloby byc konsekwentnym - jesli FB ma blizej wiazac z portalem, to nalezaloby zrobic restart i nadac adres zgodny z aktualnym adresem portalu (obecny link jst malo widoczny) - tym bardziej, ze starsze newsy linkuja i tak do domeny *.COM - i sa juz nieaktywne,
Dodatkowo, by scislej powiazac newsy z portalem - nalezaloby to powiazanie podkreslic - wielkimi literami adres portalu gdzies umiescic na poczatku strony (zdjeciu profilowym?) i poszcegolne newsy tez powinny byc linkowane na nowy adres portalu.
-
peciaq
@jc-k, to że Ty i reszta ekipy nie wierzy/nie lubi/nie toleruje facebooka to znaczy że ma go nie być? Popatrz na fanpage Grupy Hatak, czy chociażby nasz, Projectu Haven, facebook to główne źródło komunikacji z fanami/użytkownikami. Ja uważam że KAŻDY news który jest tutaj powinien być albo przepisany albo CO NAJMNIEJ zalinkowany na fb do tematu tutaj. Póki co (jeszcze), facebook jest taką potegą social medialną, że odejście do niego lub rezygnacja z korzystania jest głupotą.
Obecnie jest mało fanów, mało ludzi reaguje na posty itd. i przez to wszystkim się wydaje że ten facebook jest zbędny, ale to wszystko wynika między innymi właśnie z braku spójności nazw strony i facebooka, małej aktywności administracji czy też (bez obrazy dla kogokolwiek) złego zarządzania - braku analizy chociażby takiej głupotki jak sprawdzenie w statystykach o jakich godzinach dnia fanpage ma najwięcej odsłon - i bach, postowanie w tym przedziale czasowym już potrafi zwiększać x-krotnie popularność.
Naprawdę, dobre ogarnięcie facebooka może wiele dać stronie, portalowi i forum.
Obecnie jest mało fanów, mało ludzi reaguje na posty itd. i przez to wszystkim się wydaje że ten facebook jest zbędny, ale to wszystko wynika między innymi właśnie z braku spójności nazw strony i facebooka, małej aktywności administracji czy też (bez obrazy dla kogokolwiek) złego zarządzania - braku analizy chociażby takiej głupotki jak sprawdzenie w statystykach o jakich godzinach dnia fanpage ma najwięcej odsłon - i bach, postowanie w tym przedziale czasowym już potrafi zwiększać x-krotnie popularność.
Naprawdę, dobre ogarnięcie facebooka może wiele dać stronie, portalowi i forum.

ZAPRASZAM NA:

-
joana
Wybaczcie, ale to już mnie zaczyna wkurzać.
Czy trzeba pisać drukowanymi literami, że chcemy tworzyć nową stronę? !!!
Dawanie za przykład funkcjonowanie stron, które dostarczają napisy do seriali, nie wydaje mi się zasadne.
Tłumaczyć tego chyba nie muszę.
peciaq, pamiętam PH jeszcze z czasów, gdzie naprawdę coś się działo. Nocne dyskusje, czasami kłótnie, ale strona żyła z dużą intensywnością.
I ostatnia sprawa, dyskutujemy sobie tutaj - jak powinno być? Są chętni, żeby to zrobić?
Czy trzeba pisać drukowanymi literami, że chcemy tworzyć nową stronę? !!!
Dawanie za przykład funkcjonowanie stron, które dostarczają napisy do seriali, nie wydaje mi się zasadne.
Tłumaczyć tego chyba nie muszę.
peciaq, pamiętam PH jeszcze z czasów, gdzie naprawdę coś się działo. Nocne dyskusje, czasami kłótnie, ale strona żyła z dużą intensywnością.
I ostatnia sprawa, dyskutujemy sobie tutaj - jak powinno być? Są chętni, żeby to zrobić?
-
peciaq
Nie ma znaczenia przykład. Chodzi o zasadę działania.
Oczywiście, jako forum facebooka mieć nie musimy, ale skoro chcemy być też portalem i mieć newsy to facebook jest niezbędny.
Ty pamiętasz takie PH, ja nie, bo jeszcze mnie wtedy nie było, ale odkąd dołączyłem to robię co mogę by stronę rozruszać i efekty widzimy. Ty może ich nie widzisz, ale ja w statystykach chociażby je widzę.
A ja drukowanymi mam pisać, że jestem chętny pomóc? Piszę to chyba piąty raz. Napisały też 2 inne osoby że czasem coś skrobną. Czego więcej oczekujesz, że jeszcze kilkanaście osób się zgłosi do pomocy?
Oczywiście, jako forum facebooka mieć nie musimy, ale skoro chcemy być też portalem i mieć newsy to facebook jest niezbędny.
Ty pamiętasz takie PH, ja nie, bo jeszcze mnie wtedy nie było, ale odkąd dołączyłem to robię co mogę by stronę rozruszać i efekty widzimy. Ty może ich nie widzisz, ale ja w statystykach chociażby je widzę.
A ja drukowanymi mam pisać, że jestem chętny pomóc? Piszę to chyba piąty raz. Napisały też 2 inne osoby że czasem coś skrobną. Czego więcej oczekujesz, że jeszcze kilkanaście osób się zgłosi do pomocy?

ZAPRASZAM NA:

-
joana
OK, to ja też pomogę. Skrobnę coś w wolnej chwili.
Czyli, wracamy do punktu wyjścia.
Czyli, wracamy do punktu wyjścia.
-
peciaq
Naprawdę nie rozumiem o co ci chodzi.

ZAPRASZAM NA:

-
joana
W sumie to o nic.
Może spodziewałam się deklaracji, że ktoś podejmie się utworzenia nowej strony i powiązania jej w odpowiedni sposób z forum.
Ja tego nie potrafię.
Może spodziewałam się deklaracji, że ktoś podejmie się utworzenia nowej strony i powiązania jej w odpowiedni sposób z forum.
Ja tego nie potrafię.
-
peciaq
Czyli klasycznie po kobiecemu
jak chcesz żeby ktoś coś zrobił to musisz to uzewnętrznić 

ZAPRASZAM NA:

-
joana
Wydawało mi się, że wcześniej to, o co mi chodzi, napisałam.
Widać, typowo "po męsku" zostałam olana.
Widać, typowo "po męsku" zostałam olana.

-
sindar
-
Expert
Jesli ktos mi udostepni dane do logowania, to te newsy, ktore wrzucam na portal moge tez uzupelniac na facebooku (przynajmniej sprobowac zwazywszy na fakt, ze jestem w tym zielony
)
Na marginesie dyskusji czy zmienic strone zgodna z adresem portalu, czy kontynuowac jako xvidasd, moze pomyslec o ankiecie?
-- 16.02.2014 17:10 --
Wlasciwie po chwili zastanowienia ankiete zrobilem od reki.

Na marginesie dyskusji czy zmienic strone zgodna z adresem portalu, czy kontynuowac jako xvidasd, moze pomyslec o ankiecie?
-- 16.02.2014 17:10 --
Wlasciwie po chwili zastanowienia ankiete zrobilem od reki.
-
sindar
-
Expert
Dalej nie jestem wielkim fanek fejsa, ale taka mala zagadka.
Zgadnijcie, ktore posty z ponizszych maja swoje newsy z linkami na FB, a ktore nie?

Mysle, ze to dosc latwe do rozszyfrowania.
Uzytkownicy FB zagladaja bezposrednio do konkretnych watkow i dalej nie eksploruja forum.
Jak ich zachecic? Pytanie do asd.
Czy na forum da sie gdzies z boku wstawic losowo wyswietlane linki do innych np. newsow albo ostatnich komentarzy?
Nie mam pojecia na ile to jest skomplikowane, ale moze umozliwic dodawanie komentarzy przez przez uzytkownikow, ktorzy sa zalogowani na FB? Niektore strony maja taka mozliwosc.
Zgadnijcie, ktore posty z ponizszych maja swoje newsy z linkami na FB, a ktore nie?

Mysle, ze to dosc latwe do rozszyfrowania.
Uzytkownicy FB zagladaja bezposrednio do konkretnych watkow i dalej nie eksploruja forum.
Jak ich zachecic? Pytanie do asd.
Czy na forum da sie gdzies z boku wstawic losowo wyswietlane linki do innych np. newsow albo ostatnich komentarzy?
Nie mam pojecia na ile to jest skomplikowane, ale moze umozliwic dodawanie komentarzy przez przez uzytkownikow, ktorzy sa zalogowani na FB? Niektore strony maja taka mozliwosc.
-
peciaq
Prośba do kogoś kto zarządza "starym" facebookiem.
Udostępnijcie na tablicy link https://www.facebook.com/pages/seriale- ... 9225752945 do nowego facebooka z informacją o przenosinach i prośbą o polubienie. Brakuje nam 9 lajków do możliwości zmiany adresu i dostępu do statystyk ergo do działania pełną parą.
@sindar, odpowiedź na to jest prosta, trzeba udostępniać każdy news na facebooku. Kilka razy przejdą z facebooka i zobaczą że wątki są fajne, to potem zaczną przeglądać też inne. Mówiłem wam że tak to działa.
Udostępnijcie na tablicy link https://www.facebook.com/pages/seriale- ... 9225752945 do nowego facebooka z informacją o przenosinach i prośbą o polubienie. Brakuje nam 9 lajków do możliwości zmiany adresu i dostępu do statystyk ergo do działania pełną parą.
@sindar, odpowiedź na to jest prosta, trzeba udostępniać każdy news na facebooku. Kilka razy przejdą z facebooka i zobaczą że wątki są fajne, to potem zaczną przeglądać też inne. Mówiłem wam że tak to działa.

ZAPRASZAM NA: