The Tomorrow People [CW]

a long, long time ago..
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Re: The Tomorrow People [CW]

Post autor: Bostonq »

Sytuacja coraz bardziej się rozwija, naczelny zły jest o wiele gorszy od wuja, który coraz bardziej się staje uczuciowy :) Bardzo interesujące są motywacje, którymi kieruje się brodaty tumorzak, w końcu przecież sprawa dotyczy jego własnego gatunku. No i ten Tanatos - naprawdę wciągająca historia przestrzeni, między życiem a śmiercią. Cieszy też, że nadal młodzi bohaterowie nie są infantylni, a ich rozterki ciągle wydają się autentyczne :)
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Post autor: Lubec »

Jak dla nie serial trochę stracił ze swojego uroku.
Owszem coś się dzieje, ale nie ma tego co wcześniej, tego pazura, że się tak wyrażę.
Spoiler:
Główny zły jest tak zły, że aż karykaturalny i jego motywację nie za bardzo mnie obchodzą, chce żeby jak najszybciej zniknął. Już wolałem jako tego złego wujka Stephena,który przynajmniej nie jest taki jednowymiarowy i w najnowszym odcinku daje tego przykład.

No i chyba się z deka pospieszyłem z pochwałą dla Amella, że nie jest drewniany, bo o ile w początkowych odcinkach jeszcze jakoś mu to wychodziło to w kolejnych odcinkach, gdzie ma coś więcej do zagrania to wychodzi jego brak warsztatu... i tutaj widać znaczącą różnicę, bo jego kuzyn, który gra w "Arrow" zrobił ogromne postępy i gra coraz lepiej.

Finał jesieni taki sobie muszę przyznać. Gdyby nie wątek Morgan odcinek były nijaki, a tak to mamy trochę urozmaicenia.
Mam nadzieję, że to tylko potknięcie i serial wróci w lepszej formie.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

To bardzo rzetelny serial. Znakomicie ogląda się najnowsze odcinki, nawet wtedy, kiedy wchodzimy w sferę nastoletnich problemów, bo te są rozgrywane bardzo dobrze, co widać choćby w przypadku reakcji głównego bohatera na nowego mężczyznę w życiu jego matki - zepchnięcie z klifu było niezłe :) No i pojawia się wątek, bardzo logiczny, brata... Również wątek przyjaciółki Stephena rozrósł się solidnie i wprowadza wcale niebanalne pytania o to, jak bardzo można wpłynąć na czyjeś życie. Ciekawy był epizod o psychopacie wśród "ludzi jutra", który czerpał narkotyczną przyjemność z doprowadzania ludzi na skraj życia i śmierci - jak wiadomo, "tumorowcy" nie mogą zabijać... I z tym w sumie mam problem - bo to jest jedna z większych luk logicznych serialu. Trzaskają się po gębach, cuda sztuk walki wyczyniają, spychają ludzi ze skarp - to wszystko potencjalnie też może skończyć się śmiercią człowieka. Gdzie więc leży granica? Kiedy uaktywnia im się ten gen? Ale to detal - bardzo przyjemnie się ogląda tę solidną, dobrze zagraną historię :)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Mam ostatnio dość głupi zwyczaj podglądania odcinka, zanim go obejrzę w całości. Sam nie wiem, z czego mi się to wzięło :scratch: O ile w przypadku finałów sezonów seriali ulubionych miało to swój sens, po prostu nie miałem dość siły, żeby się stresować np. losami głównego bohatera, to sobie rzucałem okiem, co się stanie na końcu, a później już w skupieniu oglądałem :) Ale z powodu tej przypadłości, może to jakaś nowa jednostka chorobowa związana z oglądaniem seriali, zajrzałem w rezultacie na zakończenie najnowszego odcinka tego serialu i zaskoczyłem się tak, jak dawno mi się to nie zdarzyło... Pozytywnie. Później sobie pooglądałem więcej, jak będą napisy to obejrzę na spokojnie, ale ten odcinek potwierdza to, co pisałem wcześniej - TO NIE JEST ZWYCZAJNY SERIAL MŁODZIEŻOWY, ALE BARDZO DOBRY SERIAL W OGÓLE, KTÓREGO CZĘŚĆ BOHATERÓW TO LUDZIE MŁODZI :)
Awatar użytkownika
joana
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?

Post autor: joana »

Czyli muszę go zapisać w kolejce do oglądania, tj mam na dysku, ale póki co leży tam odłogiem.
A schorzenie o którym piszesz, - ciekawość, to pierwszy stopień do piekła. ;)
Calcat iacentem vulgus (Seneka, rację ma)
Awatar użytkownika
peciaq
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec
Ulubiony Serial: Friends; Chuck

Post autor: peciaq »

Mocny ostatni odcinek przed przerwą "igrzyskową". Naprawdę spodziewałem się że ten serial będzie słabszy, a tu proszę, staje się jednym z moich ulubionych.
MOJE TŁUMACZENIA:
ObrazekObrazek
Obrazek

ZAPRASZAM NA:
Obrazek
http://www.napisy24.pl
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

The Tommorrow People to serial bardzo nierówny. O ile pierwsze odcinki mnie kupiły to później już nie było tak kolorowo, odcinki przed przerwą trochę podniosły poziom, ale te po przerwie nie zdołały go utrzymać i dopiero dwa ostatnie odcinki pokazują, że TTP może być naprawdę ciekawe i wciągające. Bo tutaj chodzi o historię, główny wątek, a z tym bywało różnie.
Wiem, że młodzi ludzie, że problemy ale nie na tym się serial powinien skupiać i w przeciwieństwie do Bostonq'ua nie twierdzę, że to bardzo dobry serial. To jest produkcja "ledwie" dobra, bo jak napisałem wcześniej bardzo nierówna, a przez to ogólna ocena spada.
Dwa ostatnie odcinki jednak pokazują, że serial może zaskoczyć :) Poziom tutaj mamy o niebo lepszy i sama historia bardziej emocjonująca, a przez co chce się oglądać. A po takim cliffie jaki nam zaserwowano w trzynastym odcinku (nie to żebym się nie spodziewał, bo scena w biurze Ultry to wystarczająca podpowiedź), ale ciekawi mnie jak pociągną to dalej.
Awatar użytkownika
joana
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?

Post autor: joana »

Serial został anulowany po 1 sezonie.
Calcat iacentem vulgus (Seneka, rację ma)
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

To było do przewidzenia. Serial miał potencjał, ale został zmarnowany. Po całkiem niezłym początku, serial zaliczał spadek przy każdym kolejnym odcinku, aż do powrotu po przerwie jesienno-zimowej, gdzie było coraz lepiej. Ale im bliżej końca tym gorzej... a szkoda.
Nie będę płakał po tym serialu.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ