Mam pytanie, może mi ktoś z Was pomoże. Reinstalowałem wczoraj system (zwykła nakładka, ach to wygodnictwo) i teraz mam problem. Komputer nie widzi mi urządzeń ATA/IDE czyli DVD-RW i właśnie starszego dysku. (Sytem mam na SATA). Ma ktoś pomysł jak to rozwiązać? Od razu mówię, BIOS widzi urządzenia.
Mam pytanie, może mi ktoś z Was pomoże. Reinstalowałem wczoraj system (zwykła nakładka, ach to wygodnictwo) i teraz mam problem. Komputer nie widzi mi urządzeń ATA/IDE czyli DVD-RW i właśnie starszego dysku. (Sytem mam na SATA). Ma ktoś pomysł jak to rozwiązać? Od razu mówię, BIOS widzi urządzenia.
Jak już temat założyłem to w tym pociągnę . Za nakładkę rozumiem to, że mam wgrany Windows (poprzednio miałem bardzo starą wersję), odpaliłem płytę na Windowsie i wybrałem opcję uaktualnij. Czyli teoretycznie stare ustawienia powinny zostać. A tu właśnie mam problem z wykryciem tych urządzeń... Dodatkowo powiem, że wszystkie sterowniki się zachowały oprócz karty graficznej i dźwiękowej.
Jak już temat założyłem to w tym pociągnę ;P. Za nakładkę rozumiem to, że mam wgrany Windows (poprzednio miałem bardzo starą wersję), odpaliłem płytę na Windowsie i wybrałem opcję uaktualnij. Czyli teoretycznie stare ustawienia powinny zostać. A tu właśnie mam problem z wykryciem tych urządzeń... Dodatkowo powiem, że wszystkie sterowniki się zachowały oprócz karty graficznej i dźwiękowej.
Boże, jaki człowiek głupi. O tak podstawowej rzeczy zapomniałem. Big thanks fluid. Gdybyś był dziewczyną to dałbym ci buziaka :* :P Temat do usunięcia...