XBOX [kinect]
-
najphil
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- youtube Warszawa
- Kontakt:
Re: XBOX [kinect]
Daj spokój, Yar. Dźwięk wczytujących się danych do dzisiaj mi się potrafi przyśnić. 20 minut czekania i nagle, pod sam koniec głowica się lekko rozjeżdża, albo kasetka przycina i trzeba od początku brrr.

-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
eee gdzie dwadzieścia - na Spectrumnie średni czas oczekiwania wynosił 5min choć często były gry z dogrywką co było dosyć irytujące...
Wracając do xboxa to urzekł mnie sam sposób sterowania - jest to przełom - podobno Microsoft prowadzi już rozmowy z czołowymi producentami telewizorów. Podobno kinecty mają być standardem i mają w niedalekiej przyszłości wyeliminować piloty - genialny pomysł bo te urządzonka (piloty) zawsze gdzieś złośliwie giną...
Wracając do xboxa to urzekł mnie sam sposób sterowania - jest to przełom - podobno Microsoft prowadzi już rozmowy z czołowymi producentami telewizorów. Podobno kinecty mają być standardem i mają w niedalekiej przyszłości wyeliminować piloty - genialny pomysł bo te urządzonka (piloty) zawsze gdzieś złośliwie giną...

-
najphil
- Kontakt:
Nonsens. To sterowanie rękami, to ślepy zaułek, który kiedyś wymyślili pisarze SF, a teraz, z powodu technologii to umożliwiającej, na siłę jest wprowadzany. Na cholerę machać łapami jak znacznie sprawniej i szybciej można to osiągnąć palcami.
Stary dowcip mówi:
-Wyobrażasz sobie to życie? Na klaśnięcie podjeżdża do mnie lodówka, na dwa klaśnięcia włączam muzyczkę, a na pstryknięcie palcami włączam telewizor.
- A dlaczego telewizora nie włączasz trzema klaśnięciami?
- Bo za cholerę nie chce mi się tyle razy klaskać.
Stary dowcip mówi:
-Wyobrażasz sobie to życie? Na klaśnięcie podjeżdża do mnie lodówka, na dwa klaśnięcia włączam muzyczkę, a na pstryknięcie palcami włączam telewizor.
- A dlaczego telewizora nie włączasz trzema klaśnięciami?
- Bo za cholerę nie chce mi się tyle razy klaskać.

-
asd
-
Expert
Nie sądzę - to cholerna wygoda. Może jak ktoś trzyma pilota w woreczku na ustalonym miejscu w pedantycznym mieszkaniu to faktycznie może uznać sterowanie gestami za zbędny bajer. U mnie np. nie ma dnia, żeby gdzieś pilot nie zginął. A to gdzieś w pościeli się zapląta a to spadnie za łóżko...
A w ogóle najphil bawiłeś się kinectem czy tylko tak krytykujesz "dla zasady"?
A w ogóle najphil bawiłeś się kinectem czy tylko tak krytykujesz "dla zasady"?

-
najphil
- Kontakt:
Bawiłem się playstation move - świetna rozrywka, tylko co ma piernik do wiatraka. Ja nie mam nic do rozrywki opartej na nowej technologii, ale wprowadzanie tego do urządzeń użytkowych, czy choćby komputera to nonsens.
Od razu mi się przypomina mi się ten film i sterowanie rączkami.
A teraz wyobraź sobie, że to wszystko robisz wygodnie myszką.
Od razu mi się przypomina mi się ten film i sterowanie rączkami.
A teraz wyobraź sobie, że to wszystko robisz wygodnie myszką.

-
asd
-
Expert
Ano widzisz i wszystko jasne... Jak się pobawisz kinectem to pewnie zmienisz zdanie.
Oczywiście nie twierdzę, że jest to idealne rozwiązanie i do wszystkiego się nadaje ale jest baardzo fajne i wygodne. Najnowszy Dahboard Xboxa jest naprawdę fajny i świetnie się go obsługuje gestami - oczywiście nie musisz - możesz go obsługiwać klasycznie ale wystarczy zamachać by to wszystko robić gestami.
Wiesz przypomniało mi się coś - kiedy wprowadzano koleje i układano tory to ludzie się buntowali bo podobno krowy mleka od tego nie chciały dawać...
Tak samo było z dotykowymi ekranami w smartfonach... że po co i ten dotyk beznadziejny i w ogóle klawisze lepsze... obecnie tylko nieliczni twardziele nadal przy tym obstają...
Mi tam obsługa gestami baaardzo się spodobała - wygoda i tyle.
Oczywiście nie twierdzę, że jest to idealne rozwiązanie i do wszystkiego się nadaje ale jest baardzo fajne i wygodne. Najnowszy Dahboard Xboxa jest naprawdę fajny i świetnie się go obsługuje gestami - oczywiście nie musisz - możesz go obsługiwać klasycznie ale wystarczy zamachać by to wszystko robić gestami.
Wiesz przypomniało mi się coś - kiedy wprowadzano koleje i układano tory to ludzie się buntowali bo podobno krowy mleka od tego nie chciały dawać...

Tak samo było z dotykowymi ekranami w smartfonach... że po co i ten dotyk beznadziejny i w ogóle klawisze lepsze... obecnie tylko nieliczni twardziele nadal przy tym obstają...
Mi tam obsługa gestami baaardzo się spodobała - wygoda i tyle.

-
Yugi_2142
- Kontakt:
Takie pytanie techniczne: ta gra z tańczeniem którą widać w odcinku 6x5 big bang theory to jest na kinect'cie czy czymś innym?
www.youtube.com/watch?v=wqeFhgSnOoE

www.youtube.com/watch?v=wqeFhgSnOoE
Ignorance is a virtue.
-
asd
-
Expert
Na telewizorze leży kinect a sama gra wygląda na którąś z części Dance Central.

-
fluid
Wskaż do odpowiedzi - oglądam prawie wszystko
- Kontakt:
xbox2
Przerobka, przerobka podszeptal znów fluid i diabelsko śmiejąc sie, odszedł w mrok...
Sent from my iPhone using Tapatalk

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
-
asd
-
Expert
Re: Fejsbuk i inne społeczności.
Nie i zaraz Ci to wytłumaczę. Po pierwsze nie zależy mi kompletnie na grach "z pierwszej półki" czyli wszelkich "strzelankach" czy innych "Assasinach" itp. Po drugie wolę jak syn najpierw sobie dobrze sprawdzi grę (pobierając demo). Jak widzę, że naprawdę mu się podoba to kupuje jeden oryginał. Owszem drożej niż pirat ale za to przynajmniej gra do końca.
Nie bez znaczenia jest również fakt, że rynek wtórny funkcjonuje bardzo dobrze - miech temu sprzedałem za pięć dych Lego Batmana - dołożyłem piętnaście zeta i jazda w Disney Universe zaczęła się na nowo. Potem pewnie sprzedam DU, dołożę dwie - trzy dychy i kupię tą najnowszą Myszkę Mickey bo demo też niezłe.
W ten sposób przynajmniej syn gra od początku do końca.
Dodatkowo za około 130pln kupiłem prawie 5000microsoft points (4700? nie pamietam), które wystarczyły na zakup prawie DZIESIĘCIU prostszych gierek w które fajnie się grywa, w kilka osób (w promocjach Summer of Arcade).
Mam też kilka gierek, które pomimo tego, że pobrane zostały jako demo działają w pełnej wersji i nie wiem dlaczego ale ciii
A gdybym przerobił konsolę? Skończyło by się jak z graniem na PC - gdzie praktycznie mam wszystko albo przynajmniej wszystko jest w zasięgu - szybko, po łepkach i na pierwszych etapach praktycznie granie się kończy. Dlaczego? Nie wiem - może za dużo tego.
Zostanę więc na razie przy tym co mam
Nie bez znaczenia jest również fakt, że rynek wtórny funkcjonuje bardzo dobrze - miech temu sprzedałem za pięć dych Lego Batmana - dołożyłem piętnaście zeta i jazda w Disney Universe zaczęła się na nowo. Potem pewnie sprzedam DU, dołożę dwie - trzy dychy i kupię tą najnowszą Myszkę Mickey bo demo też niezłe.
W ten sposób przynajmniej syn gra od początku do końca.
Dodatkowo za około 130pln kupiłem prawie 5000microsoft points (4700? nie pamietam), które wystarczyły na zakup prawie DZIESIĘCIU prostszych gierek w które fajnie się grywa, w kilka osób (w promocjach Summer of Arcade).
Mam też kilka gierek, które pomimo tego, że pobrane zostały jako demo działają w pełnej wersji i nie wiem dlaczego ale ciii

A gdybym przerobił konsolę? Skończyło by się jak z graniem na PC - gdzie praktycznie mam wszystko albo przynajmniej wszystko jest w zasięgu - szybko, po łepkach i na pierwszych etapach praktycznie granie się kończy. Dlaczego? Nie wiem - może za dużo tego.
Zostanę więc na razie przy tym co mam

-
fluid
- Kontakt:
Tylko ze Rzeczy proste i oczywiste ktore na logikę powinno moc dać sie zrobic na konsoli są niedostępne ze względu na tak a nie inaczej zaprojektowany system. Obejrzenie głupiego filmu avi na x360 urasta bez internetu w konsoli do czegoś arcytrudnego i to nie jedyny przykład. Na ps3 jest podobnie. Dlatego wszelkiej maści jailbreaki witam zawsze z otwartymi ramionami bo chce moc robic z moim sprzętem na który nie raz i nie dwa wydałem kupę kasy to na co mam ochotę a nie tylko to na co pozwala jego twórca (bezsensowne blokowanie czy usuwanie funkcji z juz kupionego sprzętu)
Mamy dwa rożne spojrzenia i nijak go nie pogodzimy
Co do problemu z wyciagnieciem zdjęć to wpadło mi do głowy takie cos
Bierzesz pendrive i formatujesz go pod konsola na format zgodny z x360
Kopiujesz na niego zdjęcia ktore chcesz iecisz z penem do kompa.
Ściągają program (darmowy) party buffalo (służy do przeglądania i dodawania/wyciągania plików z partycji xboxowej)
Za jego pomocą myśle ze powinno sie dać wyciagnac to co skopiujesz (tylko pamiętaj zeby zdjęcia skopiował a nie przenieść jakby cos poszło nie tak)
Obyło sie bez kabla
Nie mam pewności ze to zadziała bo są to moje suche przemyślenia ale w ten sposób wgrywalem gry/DLC i wyciagalem z konsoli savy więc i obrazki powinno sie dac
Mamy dwa rożne spojrzenia i nijak go nie pogodzimy

Co do problemu z wyciagnieciem zdjęć to wpadło mi do głowy takie cos
Bierzesz pendrive i formatujesz go pod konsola na format zgodny z x360
Kopiujesz na niego zdjęcia ktore chcesz iecisz z penem do kompa.
Ściągają program (darmowy) party buffalo (służy do przeglądania i dodawania/wyciągania plików z partycji xboxowej)
Za jego pomocą myśle ze powinno sie dać wyciagnac to co skopiujesz (tylko pamiętaj zeby zdjęcia skopiował a nie przenieść jakby cos poszło nie tak)
Obyło sie bez kabla
Nie mam pewności ze to zadziała bo są to moje suche przemyślenia ale w ten sposób wgrywalem gry/DLC i wyciagalem z konsoli savy więc i obrazki powinno sie dac

Everything we worked for
-
asd
-
Expert
Nowy dashboard pozwala na otwieranie filmow w formatach divx/xvid. Z drugiej strony nie testowałem bo po co skoro telewizor odtwarza mi to samo bezpośrednio z pendrive'a?
Ale zgadzam się, że nakładanie takich blokad jest bezsensowne.
Wkurza mnie też, że by skorzystać z przeglądarki internetowej, skype'a czy móc pooglądać filmiki z youtuba muszę mieć konto gold (czyli płatne).
Powiedz mi więc czy UNLEASHX działa na nie-przerobionych konsolach? Czy może jest coś od niego jeszcze lepszego?
Można używać coś na wzór dwóch systemów jakoby na zmianę? Jakie są jego możliwości?
Ale zgadzam się, że nakładanie takich blokad jest bezsensowne.
Wkurza mnie też, że by skorzystać z przeglądarki internetowej, skype'a czy móc pooglądać filmiki z youtuba muszę mieć konto gold (czyli płatne).
Powiedz mi więc czy UNLEASHX działa na nie-przerobionych konsolach? Czy może jest coś od niego jeszcze lepszego?
Można używać coś na wzór dwóch systemów jakoby na zmianę? Jakie są jego możliwości?

-
fluid
- Kontakt:
Nie wiem jak na najnowszym dashu bo mając rgh mnie to nie interesuje ale od zawsze z odtwarzaniem sobie były jaja - wymagało połączenia z netem aby pobrać kodeki No i nie każdy film działał. A "piracki" program pod rgh umożliwia odtwarzanie każdego pliku video. Czyli jak widać da sie a m$ po prostu ma na to wywalone.
Co do uleashedx to pierwsze słyszę aby był on pod x360. Za czasów pierwszego x-pudła a i owszem go miałem ale nic mi nie wiadomo aby było cos takiego na x360. Jeśli masz dokładniejsze info to proszę o linka (jestem na działce i mam tu tylko telefon więc szukanie po sieci jest mało wygodne )
Co do uleashedx to pierwsze słyszę aby był on pod x360. Za czasów pierwszego x-pudła a i owszem go miałem ale nic mi nie wiadomo aby było cos takiego na x360. Jeśli masz dokładniejsze info to proszę o linka (jestem na działce i mam tu tylko telefon więc szukanie po sieci jest mało wygodne )

Everything we worked for
-
asd
-
Expert
To Ty jesteś ekspertem więc mi powiedz 
Ale z tego co wstępnie poczytałem w necie to faktycznie nie ma na x360
A co sądzisz o "chińskich" kontach? Ja wiem, że są kupowane za skradzione karty kredytowe i Microsoft daje bana ale ponoć tylko na konto, które zostało kupione.
Czy na pewno w ten sposób nie można dostać bana na swoje konto?
Chodzi mi o przypadek, jeśli przeniosę licencję jakiejś gry z "chińskiego" konta na własne?

Ale z tego co wstępnie poczytałem w necie to faktycznie nie ma na x360
A co sądzisz o "chińskich" kontach? Ja wiem, że są kupowane za skradzione karty kredytowe i Microsoft daje bana ale ponoć tylko na konto, które zostało kupione.
Czy na pewno w ten sposób nie można dostać bana na swoje konto?
Chodzi mi o przypadek, jeśli przeniosę licencję jakiejś gry z "chińskiego" konta na własne?

-
fluid
- Kontakt:
Procedura przyznawania banow przez xbla jest bardzo zagmatwana i nie do końca jasna. Można załapać permanentnego baba za pierdole a grubsza sprawy uchodzą czasem na sucho. Z tego co widze to xbox live jest ci dosc
Niezbędny do życia więc nie radzę kombinować z lewymi kontami bo łatwo mozesz zablokować sobie na zawsze konsole (nie profil) i z takiej konsoli nigdy nie bedziesz mógł sie podpiac do xbla (No chyba ze wymienisz płytę główna konsoli i pozamieniasz klucze KV co jest drogie i trudne)
Chociaz z drugiej strony po blokadzie konsoli zawsze mozesz ja przerobić
i tylko w ten sposób cos z niej jeszcze online wycisniesz
Niezbędny do życia więc nie radzę kombinować z lewymi kontami bo łatwo mozesz zablokować sobie na zawsze konsole (nie profil) i z takiej konsoli nigdy nie bedziesz mógł sie podpiac do xbla (No chyba ze wymienisz płytę główna konsoli i pozamieniasz klucze KV co jest drogie i trudne)

Chociaz z drugiej strony po blokadzie konsoli zawsze mozesz ja przerobić

Everything we worked for
-
asd
-
Expert
Tak naprawdę to konsola u mnie nie chodzi za często - zazwyczaj raz w tygodniu a i to nie zawsze ale faktycznie z tego co czytam to można łatwo za to bana zarobić.fluid pisze:(...)xbox live jest ci dosc
Niezbędny do życia
Nie spieszy więc mi się z przerabianiem i nie wiem czy będą ją przerabiał. Z tego co patrzę na c4eva to nowe FW o nazwie LT Ultimate będzie dostępne na wszystkie napędy SLIM, również na Liteon DG-16D5S 1175, którego posiadam więc może kiedyś...
Jedynym warunkiem będzie niestety zamontowanie PCB (tj. płyty głównej napędu) w napędzie zamiast oryginalnej - lepsze to chyba niż RGH..

-
fluid
- Kontakt:
Czy lepsze to cieżko powiedzieć. Nie wiadomo jak bedzie z wykrywalnoscia tej przeróbki przez m$. Dopóki sie nie pojawi nie bedzie wiadomo a jak juz sie pojawi to tez nie bedzie 100% pewności tak jak to jest obecnie. Jak przychodzi fala banow to różni ludzie dostają nawet czasem ci którzy nie maja przerobionego napędu. Tak więc w tej kwestii totolotek kompletny. Każda przerobka to ryzyko (chyba ze rgh bo to żadne ryzyko tylko 100% pewność ze sie dostanie bana od ręki jak tylko sprobujesz połączyć sie z xbla
)
Z tym ze jest ci potrzebne do życia miałem na myśli ze pobierasz dema, czy kupujesz gierki za pomocą xbla więc założyłem ze utrata dostępu do tego by cię zabolala.

Z tym ze jest ci potrzebne do życia miałem na myśli ze pobierasz dema, czy kupujesz gierki za pomocą xbla więc założyłem ze utrata dostępu do tego by cię zabolala.

Everything we worked for
-
asd
-
Expert
Odpalenie MAME na konsoli jest bardzo kuszące zwłaszcza, że jest już LT ULTIMATE!
Tylko dlaczego wymiana płyty z napędu i wyciągnięcie klucza z płyty głównej kosztuje 350pln?
Sama płytka widzę po 269...
chyba więc wstrzymam się aż cena nie spadnie... 
Tylko dlaczego wymiana płyty z napędu i wyciągnięcie klucza z płyty głównej kosztuje 350pln?
Sama płytka widzę po 269...
Kod: Zaznacz cały
http://konsolowo.pl/product.php?id_product=75

-
asd
-
Expert
Czyli co?
Nowe PCB + LT3 do najnowszych slimów (Lite-On DG-16D5S chyba) ile obecnie kosztuje?
A ile RGH?
I czy da się obecnie do najświeższego Dashboardu?
Nowe PCB + LT3 do najnowszych slimów (Lite-On DG-16D5S chyba) ile obecnie kosztuje?
A ile RGH?
I czy da się obecnie do najświeższego Dashboardu?