Mentalist, The
-
Wskaż do odpowiedzi - witam
- youtube Warszawa
-
Bombom
Wskaż do odpowiedzi - spec
- Kontakt:
-
Bombom
- Kontakt:
The Mentalist [2x07] Red Bulls (XviD asd) EnglishV+NapisyPL
RapidshareMegauploadKod: Zaznacz cały
http://rapidshare.com/files/309590534/Mentalist__2x07___XviD_asd__EnglishV_NapisyPL_-_www.xvidasd.com.part1.rar http://rapidshare.com/files/309582900/Mentalist__2x07___XviD_asd__EnglishV_NapisyPL_-_www.xvidasd.com.part2.rar
Kod: Zaznacz cały
http://www.megaupload.com/?d=ZJKY9H8P http://www.megaupload.com/?d=I40ZHLMK
-
Bombom
- Kontakt:
The Mentalist [2x08] His Right Red Hand (XviD asd) EnglishV+NapisyPL
RapidshareMegauploadKod: Zaznacz cały
http://rapidshare.com/files/311716961/Mentalist__2x08___XviD_asd__EnglishV_NapisyPL_-_www.xvidasd.com.part1.rar http://rapidshare.com/files/311708017/Mentalist__2x08___XviD_asd__EnglishV_NapisyPL_-_www.xvidasd.com.part2.rar
Kod: Zaznacz cały
http://www.megaupload.com/?d=7WJEVA20 http://www.megaupload.com/?d=1U5T6F93
-
najphil
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Kontakt:
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
Sam sobie będę odpisywał, no ale cóż tak bywa:)
Skończył się niedawno 2 sezon the Mentalist i co w nim otrzymaliśmy?
Moim zdaniem jest to powtórka z pierwszego dobrego sezonu czyli dobra rozrywka, ciekawa(dla niektórych irytująca) postać Patricka Jane oraz bardzo dobre odcinki, kiedy pojawiała się w serialu sprawa Red John'a.
Sam ostatni epizod, w którym można było przewiedzieć pojawi się Red John, nie zachwycił. Można z tego wycisnąć coś więcej.
Co dalej z serialem? Na pewno trzeba coś w nim wprowadzić, nie wiem może jeszcze bardziej rozbudować wątek Red John'a, bo ileż razy można oglądać ten sam schemat?
A tak przy okazji będzie 3 sezon serialu?
Skończył się niedawno 2 sezon the Mentalist i co w nim otrzymaliśmy?
Moim zdaniem jest to powtórka z pierwszego dobrego sezonu czyli dobra rozrywka, ciekawa(dla niektórych irytująca) postać Patricka Jane oraz bardzo dobre odcinki, kiedy pojawiała się w serialu sprawa Red John'a.
Sam ostatni epizod, w którym można było przewiedzieć pojawi się Red John, nie zachwycił. Można z tego wycisnąć coś więcej.
Co dalej z serialem? Na pewno trzeba coś w nim wprowadzić, nie wiem może jeszcze bardziej rozbudować wątek Red John'a, bo ileż razy można oglądać ten sam schemat?
A tak przy okazji będzie 3 sezon serialu?
-
AreQ_BAH
- Kontakt:
Myślę, że będzie 3 sezon, nie znalzłem jeszcze informacji, ale też nie suzkałem głęboko. Ja ten serial oglądam w 350tkach. nie chce mi się nawet na asd wersję czekać. Ciągle jest "fajny", nie nudzi, nie każda sprawa kończy się "tak samo" (Tak, zawsze Jane ją kończy ale w różny sposób, nie to co npw Housie;-) ).
Ale sezon drugi niestety ma zupełnie inny wymiar niż pierwszy, zwłaszcza w 2 połowie - brak w nim tej nonszalancji Patricka, ciągle występuje, on się nie zmienił całkiem, ale została za bardzo stonowana.
Osobiście denerwuje mnie taki mały, nikły postęp w sprawie Red Johna, wolałbym go więcej.
Ale sezon drugi niestety ma zupełnie inny wymiar niż pierwszy, zwłaszcza w 2 połowie - brak w nim tej nonszalancji Patricka, ciągle występuje, on się nie zmienił całkiem, ale została za bardzo stonowana.
Osobiście denerwuje mnie taki mały, nikły postęp w sprawie Red Johna, wolałbym go więcej.
-
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi - seriale to moja pasja
Gdyby scenarzyści zakończyli wątek Red Johna, straciliby jedyny, główny wątek serialu i pewnie dlatego go tak przeciągają.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
-
mszyszka01
Wskaż do odpowiedzi - większość oglądam
Od niedawna oglądam ten serial (jestem na początku drugiej serii) i jedno muszę stwierdzić in minus - jest strasznie przewidywalny, można założyć wręcz z góry, że na pewno mordercą nie jest pierwszy podejrzany przesłuchiwany przez KBŚ oraz to, iż mordercą jest zwykle osoba, która w ogóle nie jest brana pod uwagę jako sprawca zbrodni.
Jednak mimo wszystko dobrze się go ogląda, sposób rozwiązywania spraw prze Jane'a jest zupełnie inny, działa na zasadzie "czary, mary, widzę, że kłamiesz, zmanipuluję cię i wyda się, że to ty zabiłeś".
Jednak mimo wszystko dobrze się go ogląda, sposób rozwiązywania spraw prze Jane'a jest zupełnie inny, działa na zasadzie "czary, mary, widzę, że kłamiesz, zmanipuluję cię i wyda się, że to ty zabiłeś".

-
najphil
- Kontakt:
-
AreQ_BAH
- Kontakt:
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
-
najphil
- Kontakt:
Re: Mentalist, The
To jeden z tych seriali, który zaskarbiwszy sobie moją przychylność i uwagę wciąż jest przeze mnie oglądany. Odcinki nie wywołują u mnie ekstazy, nie oczekuje na nie z jakąś dużą radością, a jednak trwam przy tej produkcji jak wierny wyznawca.
Pojawia się pojęcie schematu. Dotyczy to głównie procedurali. Wielu ludzi zarzuca temu serialowi, a także np. Housowi, do znudzenia powtarzany i ograny schemat odcinka. I trudno się z tym nie zgodzić. Więc czemu, pomimo oczywistych wad zostajemy z bohaterami?
Ano właśnie dla bohaterów. Tak sobie myślę, że można to porównać do przyjaźni. Mam paru kumpli, których znam od 20 lat i nic mnie nie obchodzi fakt, że spotkania z nimi wyglądają podobnie.
Siłą dobrego serialu jest to, że potrafi nas oczarować, a świetnego, że odczuwamy żal, gdy historia się kończy. Przy czym te wartościowanie jest subiektywną oceną i dla każdego może znaczyć coś innego.
Ostatni sezon Mentalisty jest wyjątkowy. Do tej pory w sezonie były zaledwie 2 może 3 odcinki, w który naprzód popychano główną sprawę. Tym razem każdy epizod jest bezpośrednio związany z Red Johnem. Skończyły się beztroskie zagrywki Patrica, skończył się humor i lekkie podejście. Zmienił się całkowicie klimat serialu. Teraz to dramatyczne polowanie na mordercę jego rodziny. Z jednej strony nie mogę się już doczekać, kto się nim okaże i jak główny bohater się zemści. Z drugiej strony już zaczynam się martwić, że to ostatnia seria i kolejna świetna produkcja przejdzie na półkę z oznaczeniem - zakończony.
Pojawia się pojęcie schematu. Dotyczy to głównie procedurali. Wielu ludzi zarzuca temu serialowi, a także np. Housowi, do znudzenia powtarzany i ograny schemat odcinka. I trudno się z tym nie zgodzić. Więc czemu, pomimo oczywistych wad zostajemy z bohaterami?
Ano właśnie dla bohaterów. Tak sobie myślę, że można to porównać do przyjaźni. Mam paru kumpli, których znam od 20 lat i nic mnie nie obchodzi fakt, że spotkania z nimi wyglądają podobnie.
Siłą dobrego serialu jest to, że potrafi nas oczarować, a świetnego, że odczuwamy żal, gdy historia się kończy. Przy czym te wartościowanie jest subiektywną oceną i dla każdego może znaczyć coś innego.
Ostatni sezon Mentalisty jest wyjątkowy. Do tej pory w sezonie były zaledwie 2 może 3 odcinki, w który naprzód popychano główną sprawę. Tym razem każdy epizod jest bezpośrednio związany z Red Johnem. Skończyły się beztroskie zagrywki Patrica, skończył się humor i lekkie podejście. Zmienił się całkowicie klimat serialu. Teraz to dramatyczne polowanie na mordercę jego rodziny. Z jednej strony nie mogę się już doczekać, kto się nim okaże i jak główny bohater się zemści. Z drugiej strony już zaczynam się martwić, że to ostatnia seria i kolejna świetna produkcja przejdzie na półkę z oznaczeniem - zakończony.

Oceń ten serial