co jest z tymi napisami....

Posty nie warte czytania.
jan_pawian
Wskaż do odpowiedzi
piszę
piszę
youtube Warszawa

co jest z tymi napisami....

Post autor: jan_pawian »

zaznaczam na poczatku ze czytalem tutorial dotyczacy synchronizacji napisow...

ale moje pytanie dotyczy takiego oto problemu. Niektore napisy, w tym te do seriali asd, chodza dobrze jedynie gdy wczytuje je poprzez filtr fddshow, natomiast gdy odpalam je bezposrednio w programie - bestplayer, allplayer to oczywiscie nie pasuja do filmu....Dlaczego?
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Re: co jest z tymi napisami....

Post autor: Bostonq »

jan_pawian pisze:Niektore napisy, w tym te do seriali asd, chodza dobrze jedynie gdy wczytuje je poprzez filtr fddshow, ?
Przyznaję, że nawet nie wiedziałem, że tak się da. Podejrzewam, że wszystkie problemy rozwiąże zmiana programu do odtwarzania na: SubEdit ( http://www.subedit.prv.pl/ ). W nim wszystkie napisy chodzą bez problemu.
jan_pawian
Wskaż do odpowiedzi
piszę
piszę

Re: co jest z tymi napisami....

Bostonq pisze:
jan_pawian pisze:Niektore napisy, w tym te do seriali asd, chodza dobrze jedynie gdy wczytuje je poprzez filtr ffdshow, ?
Przyznaję, że nawet nie wiedziałem, że tak się da.
da sie da, i nawet dobrze wygladaja w taki sposob wyswietlane napisy. Subedit kiedys nie przypadl mi do gustu ale jesli trza bedzie to zainstaluje. Poki co czekam na jakiegos omnibusa ktory mi powie co jest nie tak z tym wyswietlaniem napisow....
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

ffdshow chyba domyślnie zmienia odtwarzanie napisów na swoje fps (chyba 23,976) nie patrząc na plik avi dlatego faktycznie sporo napisów może nie pasować.

Piszesz, że subeditplayer nie przypadł Ci do gustu... Z ciekawości co Ci się podoba w rupieciu jakim jest Bestplayer?

Zainstaluj subedita i Twój problem zniknie.
Obrazek When Dreams Come True...
jan_pawian
Wskaż do odpowiedzi
piszę
piszę

xvidasd pisze:ffdshow chyba domyślnie zmienia odtwarzanie napisów na swoje fps (chyba 23,976) nie patrząc na plik avi dlatego faktycznie sporo napisów może nie pasować.

Piszesz, że subeditplayer nie przypadł Ci do gustu... Z ciekawości co Ci się podoba w rupieciu jakim jest Bestplayer?
.
no wlasnie ffdshow wyswietla mi napisy prawidowo. A bestplayer - moze i rupicec ale jestem zwolennikiem prostoty:) Ale generalnie najczesciej korzystam z WMP i ffdshow do napisow...
A z subeditem napewno ponownie sie zaprzyjaznie, jednak nadal nikt nie jest mi w stanie powiedziec w czym tkwi haczyk...
mareczek82
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: mareczek82 »

może w ffdshow(w zakładce video) ustawiłeś wymuszanie zmiany klatek w filmie na np. 25.
napisy często sa w trybie czasowym i przez to ci rozjeżdża.
poza tym jest wiele niewiadomych-czy jest tak tylko z xvid asd, czy ze wszystkimi filmami?
jan_pawian
Wskaż do odpowiedzi
piszę
piszę

nie ustawialem zadnej opcji wymuszajacej wyswietlanie z okreslona liczba klatek

napisy sa w formacie "klatkowym" i nie ze wszystkimi sie tak dzieje...
mxgts
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: mxgts »

witam

ja wlasnie mam podobny problem co autor tematu :?

do odtwarzania filmów używam głównie BSPlayer > nie bestplayer <
nie wiem co jest grane ale przy odtwarzaniu niektorych seriali ( np Supernatural zarówno wersja 350 jak i Xvid ASD) + napisów dzieje sie dziwna rzecz :shock: napisy wyświetlają się jak szalone nawet jeśli przesunę je by wyświetlały się z opóźnieniem to i tak na nie wiele sie zdaje bo przez cały film muszę korygować czas....
podczas odtwarzania tego samego filmu z tymi samymi napisami w allplayerze, subedit problem nie występuje - jest idealne synchro :evil: czym jest to spowodowane :?: :?: :?: i co zrobić by BSPlayer wyświetlał te napsiy tak jak trzeba :mrgreen:
:smile:
Yogi_18
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Yogi_18 »

mxgts pisze:subedit problem nie występuje
Tu jest twoje rozwiązanie :mrgreen:
Oglądać przez Subedit ;)

A co do pytania:
mxgts pisze:czym jest to spowodowane Question Question Question i co zrobić by BSPlayer wyświetlał te napsiy tak jak trzeba Mr. Green
Nie jestem pewien bowiem nie używam BSPlayer-a ale winą może być to że program nie odtwarza danego formatu napisów, mam na myśli że nie bierze jakiegoś takiego formatu:
00:00:00 - czasowy
0:00:00 - czasowy
{000}{000} - klatkowy, mDVD
[000][000] - czasowy, MPL2
SSA... - Sub Station Alpha
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

Czytam te wasze posty i z ulgą stwierdzam, że nigdy nie miałam problemów z napisami w żadnym serialu xvid asd :grin:
Do oglądania używam Klipera , to taki nieduzy program do odtwarzania otwierajacy kazdy format i wszystkie napisy. problem miałam tylko przy Farscape Peacekeepers Wars bo nie wykasowano reklam i napisy się rozjechały. Ale poradziłam sobie :grin: zreszta za pomocą SubEdita :D . Ale na co dzień wystarczy mi Kliper.
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ