co jest z tymi napisami....
-
Wskaż do odpowiedzi - piszę
- youtube Warszawa
co jest z tymi napisami....
zaznaczam na poczatku ze czytalem tutorial dotyczacy synchronizacji napisow...
ale moje pytanie dotyczy takiego oto problemu. Niektore napisy, w tym te do seriali asd, chodza dobrze jedynie gdy wczytuje je poprzez filtr fddshow, natomiast gdy odpalam je bezposrednio w programie - bestplayer, allplayer to oczywiscie nie pasuja do filmu....Dlaczego?
ale moje pytanie dotyczy takiego oto problemu. Niektore napisy, w tym te do seriali asd, chodza dobrze jedynie gdy wczytuje je poprzez filtr fddshow, natomiast gdy odpalam je bezposrednio w programie - bestplayer, allplayer to oczywiscie nie pasuja do filmu....Dlaczego?
-
Wskaż do odpowiedzi
Re: co jest z tymi napisami....
Przyznaję, że nawet nie wiedziałem, że tak się da. Podejrzewam, że wszystkie problemy rozwiąże zmiana programu do odtwarzania na: SubEdit ( http://www.subedit.prv.pl/ ). W nim wszystkie napisy chodzą bez problemu.jan_pawian pisze:Niektore napisy, w tym te do seriali asd, chodza dobrze jedynie gdy wczytuje je poprzez filtr fddshow, ?
-
Re: co jest z tymi napisami....
da sie da, i nawet dobrze wygladaja w taki sposob wyswietlane napisy. Subedit kiedys nie przypadl mi do gustu ale jesli trza bedzie to zainstaluje. Poki co czekam na jakiegos omnibusa ktory mi powie co jest nie tak z tym wyswietlaniem napisow....Bostonq pisze:Przyznaję, że nawet nie wiedziałem, że tak się da.jan_pawian pisze:Niektore napisy, w tym te do seriali asd, chodza dobrze jedynie gdy wczytuje je poprzez filtr ffdshow, ?
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
ffdshow chyba domyślnie zmienia odtwarzanie napisów na swoje fps (chyba 23,976) nie patrząc na plik avi dlatego faktycznie sporo napisów może nie pasować.
Piszesz, że subeditplayer nie przypadł Ci do gustu... Z ciekawości co Ci się podoba w rupieciu jakim jest Bestplayer?
Zainstaluj subedita i Twój problem zniknie.
Piszesz, że subeditplayer nie przypadł Ci do gustu... Z ciekawości co Ci się podoba w rupieciu jakim jest Bestplayer?
Zainstaluj subedita i Twój problem zniknie.

-
no wlasnie ffdshow wyswietla mi napisy prawidowo. A bestplayer - moze i rupicec ale jestem zwolennikiem prostoty:) Ale generalnie najczesciej korzystam z WMP i ffdshow do napisow...xvidasd pisze:ffdshow chyba domyślnie zmienia odtwarzanie napisów na swoje fps (chyba 23,976) nie patrząc na plik avi dlatego faktycznie sporo napisów może nie pasować.
.
A z subeditem napewno ponownie sie zaprzyjaznie, jednak nadal nikt nie jest mi w stanie powiedziec w czym tkwi haczyk...
-
Wskaż do odpowiedzi
-
-
Wskaż do odpowiedzi
witam
ja wlasnie mam podobny problem co autor tematu :?
do odtwarzania filmów używam głównie BSPlayer > nie bestplayer <
nie wiem co jest grane ale przy odtwarzaniu niektorych seriali ( np Supernatural zarówno wersja 350 jak i Xvid ASD) + napisów dzieje sie dziwna rzecz
napisy wyświetlają się jak szalone nawet jeśli przesunę je by wyświetlały się z opóźnieniem to i tak na nie wiele sie zdaje bo przez cały film muszę korygować czas....
podczas odtwarzania tego samego filmu z tymi samymi napisami w allplayerze, subedit problem nie występuje - jest idealne synchro :evil: czym jest to spowodowane :?: :?: :?: i co zrobić by BSPlayer wyświetlał te napsiy tak jak trzeba :mrgreen:

ja wlasnie mam podobny problem co autor tematu :?
do odtwarzania filmów używam głównie BSPlayer > nie bestplayer <
nie wiem co jest grane ale przy odtwarzaniu niektorych seriali ( np Supernatural zarówno wersja 350 jak i Xvid ASD) + napisów dzieje sie dziwna rzecz

podczas odtwarzania tego samego filmu z tymi samymi napisami w allplayerze, subedit problem nie występuje - jest idealne synchro :evil: czym jest to spowodowane :?: :?: :?: i co zrobić by BSPlayer wyświetlał te napsiy tak jak trzeba :mrgreen:
-
Wskaż do odpowiedzi
Tu jest twoje rozwiązanie :mrgreen:mxgts pisze:subedit problem nie występuje
Oglądać przez Subedit

A co do pytania:
Nie jestem pewien bowiem nie używam BSPlayer-a ale winą może być to że program nie odtwarza danego formatu napisów, mam na myśli że nie bierze jakiegoś takiego formatu:mxgts pisze:czym jest to spowodowane Question Question Question i co zrobić by BSPlayer wyświetlał te napsiy tak jak trzeba Mr. Green
00:00:00 - czasowy
0:00:00 - czasowy
{000}{000} - klatkowy, mDVD
[000][000] - czasowy, MPL2
SSA... - Sub Station Alpha
-
beata101
Wskaż do odpowiedzi - wszystko
- Ulubiony Serial: Supernatural
Czytam te wasze posty i z ulgą stwierdzam, że nigdy nie miałam problemów z napisami w żadnym serialu xvid asd
Do oglądania używam Klipera , to taki nieduzy program do odtwarzania otwierajacy kazdy format i wszystkie napisy. problem miałam tylko przy Farscape Peacekeepers Wars bo nie wykasowano reklam i napisy się rozjechały. Ale poradziłam sobie
zreszta za pomocą SubEdita
. Ale na co dzień wystarczy mi Kliper.
Do oglądania używam Klipera , to taki nieduzy program do odtwarzania otwierajacy kazdy format i wszystkie napisy. problem miałam tylko przy Farscape Peacekeepers Wars bo nie wykasowano reklam i napisy się rozjechały. Ale poradziłam sobie

http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
http://www.jensenackles.pl
Oceń ten serial