Gilmore Girls

Od czasu do czasu warto się przecież pośmiać.
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
youtube Warszawa
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

jan_pawian pisze:glosik z mojej strony poleciał.......ale chyba będzie nas za mało - no ale może za 2-3 lata.....trzeba być cierpliwym:)
Jeśli będziemy odpowiednio lobbować, a asd nie zasłoni się wymówką proceduralną, że tym razem mały być tylko belgijskie seriale na literę "p", to powinno się udać ;)
Obrazek
Ignorance is a virtue.
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: lubie_kiedy »

No właśnie chyba może być problem, bo z napisu powyżej tabeli wynika, że mają być tylko pierwsze sezony seriali :P
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: saper202 »

Tym bardziej :D , PONAWIAM prośbę do Moderacji, tym razem o skasowanie GG z listy. Z góry dziękuję :tongue:
Hehe i kto tu nie umie czytać Panie Najphil :P

Added after 2 minutes:
belgijskie seriale na literę "p",
Dobre :ok :D:D
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

Fakt, strzeliłem gafę. Teraz Asd ma na mnie haka i może zdjąć GG z Charts, ale musi sobie zdawać sprawę, że będzie to brutalny, pozbawiony serca czyn Tyrana.

... i pozostawi mnie z taką miną.

Obrazek
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

najphilku myślę że asd nie nabierze się na twoje piękne oczy, chociaż pożyjemy zobaczymy

O żesz, temat o gg to jeden wielki offtop. Najphil i reszta, może coś o serialu napiszecie, zamiast namawiać do głosowania :)

Added after 1 minutes:

xvidasd liczę na twoją tyranię :P
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

saper202 pisze:O żesz, temat o gg to jeden wielki offtop. Najphil i reszta, może coś o serialu napiszecie, zamiast namawiać do głosowania
Może i offtop ale przynajmniej skuteczny, gg idzie na liście łeb w łeb z prowadzącym rizzoli & rizzoli, przez chwilę nawet było na prowadzeniu :-)
O serialu nie wiem co więcej napisać ponad to co już było wymienione: lekki, odstresowywujący, zabawny. Zgadzam się z najphilem, że gg zadziwiająco dobrze sprawdza się jako "poprawiacz nastroju". Przykładowo, jak nasz szanowny admin będzie przybity po wstawieniu nowego Spartacusa, łatwo będzie mógł poprawić sobie nastrój wstawiając jakiś sezon Gilmorek ;)
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

przez chwilę nawet było na prowadzeniu
właśnie prowadzi, a moderacja nic nie robi z tym faktem, toż to skandal :-)
będzie mógł poprawić sobie nastrój wstawiając jakiś sezon Gilmorek
naprawde tak źle, życzysz naszemu adminowi?? biedny się załamie i nic więcej z chart'sa nie wstawi ;)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Na szczęście na Forum mamy samych inteligentnych i mądrych userów, którzy w porę się otrząsneli. Bye bye GG :salut: :smt041
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Czuję tu szwindel hehe. Poza tym w bezczelny sposób, Asd podkradłeś mój pomysł na lobbowanie.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Tak naprawdę to potrafię zrozumieć zauroczenie takim serialem.
Sam kiedyś uległem October Road choć na pierwszy rzut oka wyglądał przeraźliwie nudnie to okazał się niesamowicie wciągający a spokój, który od niego emanował udzielał mi się osobiście - wspaniały relaks.
Również podobnie wspominam Point Pleasant - z pozoru ten serial przedstawiał wszystko czego nie znoszę - środowisko nastolatków i tego typu problemy... Okazało się jednak, że to tylko tło, które nie miało większego znaczenia a serial tak zapadł mi w pamięci, że pamietam go lepiej niż pierwszy sezon Prisona...
Ale o ile October znalazł szersze poparcie, PP również większość doceniła o tyle z GG jest gorzej bo front przebiega gdzieś w połowie... - oznacza to, ze najprawdopodobniej nie będzie on pasował do mojego gustu. Co ciekawe - czytając powyższe posty (wszystkie pięć stron) nie natrafiłem na żaden konkretny argument, który wskazywał by na to, ze jestem w błędzie a ten serial ma jednak w sobie to coś...
Nikt też nie zadał sobie trudu, żeby porozmawiać o tym co serial przedstawia, nikt nie pochylił się nad choćby jednym wątkiem jaki serial porusza... Nikt też nie spróbował go nawet skomentować...
Nie dziwcie się więc, że serial ma tak wielu wrogów (sceptyków) - nie robicie nic by przeciągnąć ich na swoją stronę...

No więc jak - ma ten serial coś w sobie czy nie ma?? i co??
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

OK, Spróbuje.

Zapewne brak postów charakteryzujących ten serial związanych jest z jego dużą popularnością, kilka lat temu. Każdy fan wychodzi z założenia, że wszyscy mniej lub bardziej, ale kojarzą o co w nim biega.

Przyrównanie tego serialu do "October Road" czy "Evergreen" jest jak najbardziej na miejscu. Dla mnie to jest ten sam poziom zauroczenia. Małe sympatyczne miasteczko, bohaterowie, nawet ci z drugiego planu z którymi mielibyśmy ochotę się zaprzyjaźnić i unoszący się nad całością ciepły, podnoszący na duchu klimat.

Pisałem wcześniej, że serial miał nieco zaangażowania społecznego w tym, by pokazać piękno i bogactwo języka - i to prawda. Najmocniejszą stroną tego serialu są dialogi. Szybkie, inteligentne, obfitujące w celne spostrzeżenia, z dużą dawką humoru i ciętymi ripostami.

Do tego dochodzi kilka naprawdę zabawnych postaci, takich jak Kirk - postać kultowa wprowadzająca elementy absurdu. Michele z pochodzenia francuz, wieczny malkontent i zrzęda z akcentem, którego nie sposób podrobić czy Sooki, genialna kucharka cierpiąca na ADHD, ale o złotym sercu.

Oczywiście świat w serialu jest nieco odrealniony. To raczej wariacja na temat, jak byśmy chcieli by wyglądał, niż odwzorowanie rzeczywistości, ale właśnie dlatego mnie tak zaczarował. Dla mnie każdy odcinek to swoisty zastrzyk nadziei, otuchy i poprawiacz humoru jakich mało.

Dobra, skończyłem. Nie wiem, czy to uzewnętrznienie tej, bardziej delikatnej strony mojej natury coś zmieni, jeśli chodzi o plany wystawienia drugiego sezonu, ale dałem z siebie wszystko ;)
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

najphil pisze:Zapewne brak postów charakteryzujących ten serial związanych jest z jego dużą popularnością, kilka lat temu. Każdy fan wychodzi z założenia, że wszyscy mniej lub bardziej, ale kojarzą o co w nim biega.
Jakoś nijak ma się to do innych tematów - o Stargate mógłbyś zapewne napisać coś podobnego a jednak ilość postów (w temacie o SG), w których rozważane są szczegóły i skomentowane są poszczególne odcinki jest niewspółmiernie wysoka... Z mojego punktu widzenia wygląda to więc mniej więcej tak:
"wszyscy mniej lub bardziej kojarzą o co w nim biega, a że serial płytki i akcja w nim jest luźno związana więc nie ma sensu emocjonować się informacjami, że ziutek pokochał tamtą a ona go nie bo przecież mama jej nie pozwoliła no i marjan jej kwiaty dał..."
(wybacz- nie chciałem być złośliwy - tak mi się ten serial kojarzy - w żadnym poście nie znalazłem szczegółów dotyczących fabuły tego serialu).

Czy więc go oglądnę? - Nie bo nie przekonałeś mnie więc.
Czy będzie drugi sezon? - patrząc na Charts pewnie tak i to wkrótce bo skoro jest tak popularny to czemu nie?
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

No wybacz, ale komentarze związane z tym, co się dzieje w każdym odcinku możliwe są tylko wtedy gdy serial wystawiany jest premierowo i na bieżąco.

Mniejsza z tym, ponieważ ... BĘDZIE WYSTAWIONY!!!
ObrazekObrazek
gazebo
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Post autor: gazebo »

Point Pleasant mi jakoś umknął. Ale October Road dostał u mnie szansę, może z uwagi na aktorkę z rozwalającego mnie swego czasu That `70s Show. Zadziałał sentyment ale się nie zawiodłem.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Widzę tylko dwóch peerów - jaki serial taka popularność - Yugi_2142 i najphil pospieszcie się... :smt081
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Dzięki ci o Wielki!!! JUż się włączam
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

xvidasd pisze:Gilmore Girls Season2 (XviD asd) EnglishV+NapisyPL (2.51GB)
Radosny dzień!!
:smt041 :smt041 :smt041
Obrazek
Ignorance is a virtue.
jan_pawian
Wskaż do odpowiedzi
piszę
piszę

Post autor: jan_pawian »

również śle podziękowania za wysłuchania może niewielkiej acz gorliwej grupy miłośników serialu:)

Jak to się mówi - daj komuś palec a on weźmie całą rękę - ale spytam - będzie nam dane zobaczyć kolejne sezony??
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

To wy nie wiecie, że ten serial zakończył się na drugim sezonie a wszystkie niby dalsze odcinki w sieci to ściema?? :shock:
Tak, tak - to już koniec jeśli chodzi o gilmorki... :rabbit:
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Re: Gilmore Girls

Nie koniec. Gilmore Girl po niemal 10 latach wraca z nowym sezonem. Produkcją zajmie się Netflix, a Goldi już obiecała literki.

Teraz tego nie widać, ale robię falę na golasa.
ObrazekObrazek

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ