Hawaii Five-0

Dura lex sed lex, czyli Sherlock i inni!
lycien
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla
youtube Warszawa

Hawaii Five-0

Post autor: lycien »

Hawaii Five-O. Dziś premiera. W rolach głównych między innymi znany z Lost Daniel Dae Kim oraz nieziemsko seksowna Grace Park. Zajawki wyglądają znakomicie.

http://www.filmweb.pl/serial/Hawaii+Five-0-2010-568529

Nawet muzyka z trailera jest wypasiona;-)
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Opisz go prosze jakos.
Obrazek
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

Bassecik Alex (Alex O'Loughlin) w głównej roli ,dodaj jeszcze :) znany z roli krwiopijcy z zasadami w "Moonlight"

Chociaz urody mu przez lata raczej ubyło niz przybyło :D

Opis serialu:
Hawaii Five-0 to remake oryginalnej serii z 1968 r.
Detektyw Steve McGarret ( Alex O'Loughlin) wraca do domu, na wyspę Oahu chcąc wykryć zabójcę lub zabójców ojca. Gubernator Hawajów ( w tej roli Jean Smart) przekonuje go do pozostania i mianuje szefem nowego zespołu, majacego za zadanie prowadzenie najtrudniejszych spraw, działającego bez zasad i bez biurokracji. Detektyw Danny "Danno" Williams ( Scott Caan) dołącza do zespołu motywowany chęcią zapewnienia bezpiecznego życia swojej 8- letniej córce. W skład druzyny wchodzi również detektyw Chin Ho Kelly (Daniel Dae Kim) , który niesłusznie został oskarżony o korupcję i kuzynka China, Kono Kalakua ( Grace Park) , która jest świeżo po akademii. W serialu obserwujemy pracę zespołu prowadzącego śledztwa w egzotycznej scenerii Hawajów, poznajemy nie tylko sprawy które bada specjalna jednostka McGarretta, ale również osobiste życie bohaterów.

:D Policyjny produkcyjniak, ale przynajmniej ciepło bedzie :D
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
mick22
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: mick22 »

Tak się zastanawiam czy to nie raczej wakacyjne klimaty ale zobaczymy jutro.
lycien
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Przewidywania są, że będzie to hit sezonu, więc to raczej nie będą wakacyjne klimaty.

Tu kolejna zabawna tym razem zajawka:

shisho
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: shisho »

lycien pisze:Przewidywania są, że będzie to hit sezonu,
A to tak przy większości seriali jest :bounce: Pożyjemy, zobaczymy, mnie serial na razie nie przekonuje, ale jak zbierze pochlebne opinie, to wtedy kto wie, kto wie :P
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: panjandrum »

Jestem zachwycony. Jak dla mnie to będzie najbardziej hitowy nowy serial w tym sezonie, chociaż oprócz niego na razie obejrzałem tylko pilota The Event. Nie będę się rozpisywać, ale namawiam do oglądania :)
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: seymour »

A mnie z kolei ta premiera rozczarowała. Toż to zwykły serial kryminalny z Hawajami w tle! Na plus mogę zaliczyć humor (głównie sceny między głównym bohaterem a tym detektywem; nie pamiętam ich imion), ale nawet Grace Park mnie (o dziwo!) zbytnio nie zachwyciła. No ale zobaczę jeszcze przynajmniej jeden odcinek, może się to jakoś rozwinie...
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: spiderpp »

Ja mam podobne wrażenia jak kolega seymour. Nic ponad przyzwoitość w pierwszym odcinku nie zobaczyłem. Jedynie melodia w intro mi się podobała. Poczekamy zobaczymy co z tego będzie.
lycien
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Mnie też lekko rozczarował start serialu. Trzeba im przyznać, że trailer był mistrzowsko wykonany. Masa wątków upchana w jednym odcinku nie posłużyła tej produkcji. Na plus ładne widoki i fajna muzyka, może się rozkręci.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Nie przypadł mi do gustu - nawet całego odcinka nie wytrzymałem dlatego podziękuję.
Obrazek When Dreams Come True...
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

A jak drugi odcinek? ktoś widział?
Bo mnie na razie pierwszy epizod zniechęcił do dalszego oglądania.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Obejrzałem pilota - jest ok, daję mu szansę. Czymś trzeba zapełnić wolne cotygodniowe sloty na seriale ;)
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: kontrast »

obejrzałem dwa odcinki - nic niezwykłego, ale jednak na razie będę oglądał, no najwyżej jak się jakiś inny lepszy procedural akcji w xvid asd trafi :)
panjandrum pisze:Jestem zachwycony. Jak dla mnie to będzie najbardziej hitowy nowy serial w tym sezonie, chociaż oprócz niego na razie obejrzałem tylko pilota The Event. Nie będę się rozpisywać, ale namawiam do oglądania :)
dla mnie najmniej hitowy z tych co oglądam narazie :)

dodam, że to dopiero drugi serial akcji (wcześniej był justified, zecydowanie lepszy od tego, ale również nic wyjątkowego - obejrzałem 3odc : ), bo kryminałem nie mogę tego nazwać, który widziałem z napisami, a z lektorem się nie liczą, bo wtedy to już katastrofa :)

ps. literki do 1x1 by marwiee katastrofa, polecam te od hataka, kolejne już jak patrzyłem są lepsze
joozeek
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: joozeek »

Nie chcę, by zajechało prywatą, ale zawsze powtarzam, że lepiej poczekac na rzetelne napisy, niż dawać byle co.
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Już wyszło w xvidasd 5 odcinków. Może się ktoś pokusi o dłuższą wypowiedź. Bo u mnie serial leży na dysku i kusi mnie, żeby oglądać, ale pierwszy epizod zdecydowanie mnie zniechęcił.

Może opinia kogoś mnie zachęci do dania drugiej szansy temu serialowi?
twojstary
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: twojstary »

Każdy odcinek to inna sprawa do rozwiązania. Wątków pobocznych narazie nie zauważono, może jakieś mniejsze, nie aż takie istotne(póki co).
Mnie się podoba. Może dlatego, że nie jestem strasznie wymagający. W serialach szukam rozrywki a ten mi jej dostarcza. Raz na tydzień 40 min w sam raz ;)
Saga
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Saga »

ja bylam bardzo sceptyczna co do tego serialu nawet go nie nia mialam w planach obejrzec ale przez przypadek u meża na dysku znalazlam i mi sie spodobalo :D znaczy bez rewelacji ale mozna obejrzec nie ejstem zwoleniczka takich seriali typu jedna sprawa na jeden odcinek ale ten jest calkiem przyjemny Alex O'Loughlin wciąż dobrze wyglada ja bym nawet powiedziała ze swietnie :D czasem w serialu pojawiaja sie fajne teksty szczegolnie między dedektywem Stevem a Danno
a najbardziej podoba mi sie czołowka lata dziecinstwa mi sie przypominaja
stara dobra czołówka :D nowa tez jest niczego sobie :D
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Ja jednak zdecydowałem się zabrać za ten serial i nie żałuję.
Ładne widoki, Hawaje, świetna muzyka w czołówce. To uznaję za plusy tego serialu. Może niewiele, ale tyle jest seriali kryminalnych na antenie obecnie, ze ciężko się wyróżniać. Może po zakończeniu sezonu będę mógł coś więcej powiedzieć.

Jak dołuję Cię szarzyzna za oknem to zdecydowanie powinieneś/powinnaś włączyć Hawaii Five-Oh!
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

Jestem po dwóch epizodach i powiem że bez szału. Można oglądać jak ktoś się nudzi. Ale wysokiego priorytetu ta pozycja u mnie nie ma.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ