Farscape
-
Wskaż do odpowiedzi - maniak serialowy
- youtube Warszawa
ja uwazam serial farscape za najlepszy s-f ktory kiedykolwiek powstal. Historia jest swietnie powiazana (niektore odcinki odbiegaja trescia dowydarzen sprzed 2 sezonow). Pomysly sa niesamowite oraz humor swietny!
A ubior i dekor sa zapierajace dech w piersiach!
Mozna tez dodac ze jak na tamte lata to serial ma super grafike komputerowa.
I to co jest niesamowite, to ze za kazdym razem jak nowy sezon wychodzil, byl on ciekawy i nowatorski!
Nie tak jak z PB, lost, BSG gdzie juz 3,4 sezon oglada sie z mussu!
Polecam!
A ubior i dekor sa zapierajace dech w piersiach!
Mozna tez dodac ze jak na tamte lata to serial ma super grafike komputerowa.
I to co jest niesamowite, to ze za kazdym razem jak nowy sezon wychodzil, byl on ciekawy i nowatorski!
Nie tak jak z PB, lost, BSG gdzie juz 3,4 sezon oglada sie z mussu!
Polecam!
-
beata101
Wskaż do odpowiedzi - wszystko
- Ulubiony Serial: Supernatural
-
Wskaż do odpowiedzi - załapałem bakcyla
-
despo
Wskaż do odpowiedzi - zawodowiec
-
kendzi
Wskaż do odpowiedzi - specjalista
Według mnie są lepsze od animacji. Przykładem moze być Yoda, który moim zdaniem lepiej wygląda w Imperium Kontratakuje i Powrocie Jedi niż w nowych filmach. Fakt, że animacja może wiecej (patrz akrobacje mistrza w Ataku Klonów) ale to już nie to samo. Dlatego nei wyobrażam soebie komputerowego Rygela.despo pisze:Niektórym pluszaki się nie podobają
We are against piracy, please don't attack ships.
-
Wskaż do odpowiedzi
-
-
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Kontakt:
-
Wskaż do odpowiedzi
-
-
beata101
Wzruszyłeś mnie tym wyznaniematathoth pisze:Moja pierwsza milosc

A ostatnio ( w niedzielę) jeszcze raz obejrzałam sobie Peacekeepers Wars

http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
http://www.jensenackles.pl
-
-
Wskaż do odpowiedzi
-
-
beata101
-
Wskaż do odpowiedzi - patron
-
seriale znam jak kieszeń
jestem własnie na świeżo po 4 sezonach i filmie.myślę, że jest to fajne serial wcale nie razi mnie kukiełkowatość postaci, akcja jest fajnie prowadzona postać scorpiusa palce lizać:) dziwne zakończenie serialu ale film sporo wyjaśnia.mogli pociągnąć dalej oczekiwałem crichtona i oficer sun na Ziemii oraz ich pierwszej wspólnej wyprawy w barwach naszej planety.ogólnie fajny serial bardzo polecam choć nie jest to bsg ale dla mnie dużo lepsze od V
-
Aye
Wskaż do odpowiedzi - załapałem bakcyla
-
dziobak
Wskaż do odpowiedzi - seriale znam jak kieszeń
Re: Farscape
Kilka ostatnich tygodni odrabiałem zaległości, jakoś wcześniej "Farscape" mi gdzieś umknął. Aktualnie rzecz ma już 20 lat na karku, ale moim zdaniem wypada nadal dobrze. Być może dlatego, że w mojej ocenie mocen strony to ciekawy zbiór bohaterów i relacje między nimi. Plus spora liczba odcinków poświęcona jest na różne ciekawe przypadki psychologiczne (zamiana ciał, wędrówki wewnętrzne, rozdwojenia jaźni itp.). To tworzy takie kino SF, ale bez dużej liczby standardowych głupot SF. Scenografia bardzo poprawna, za to charakteryzacja obcych na wysokim poziomie. Sporo wysiłku twórcy włożyli, żeby obce rasy zachowywały się po obcemu, na spory plus dochodzi wrzucanie lokalnych słów do języka ("freluj się", czy "do Jotza"). Pierwsze sezony to typowy procedural, ale z czasem długofalowa opowieść staje się pełniejsza i bogatsza, a wcześniejsze proceduralne odcinki okazują się nieprzypadkowe. Myślę, że spokojnie można ten serial postawić obok "Battlestar Galactica" czy "Babylon V". Kto nie oglądał - polecam.
-
Macmax40
Wskaż do odpowiedzi - większość oglądam
- Ulubiony Serial: Rodzina Soprano
Re: Farscape
Oglądałem już parę lat temu i być może dzisiaj by się zmieniły moje przekonania, ale do dzisiaj uważam że jest to serial znacznie lepszy od BSG.
Natomiast w porównaniu z Babylon 5 wypada nieznacznie gorzej, ale też B5 to absolutna klasyka i piękna historia, mająca wszystko co powinien mieć serial, świetna fabułę, świetną grę aktorską i świetne zamknięcie całej historii.
Natomiast w porównaniu z Babylon 5 wypada nieznacznie gorzej, ale też B5 to absolutna klasyka i piękna historia, mająca wszystko co powinien mieć serial, świetna fabułę, świetną grę aktorską i świetne zamknięcie całej historii.
Oceń ten serial