Spartacus:Blood and Sand

Przekonaj się, że to wcale nie nudy!
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
youtube Warszawa
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Hah... klub rośnie w siłę. Jeszcze trochę i opanujemy całe forum, potem się dokona ekspansji na polskie serwisy filmowo/napisowe aż w końcu Spartacus zawładnie całą internetową kinematografią!! *Yugi stara się opanować i nie podnosić do góry wyprostowanej prawej ręki* ;)
BTW. Coraz bardziej zaczyna mnie zastanawiać w jaki sposób twórcy zakończą pierwszy sezon..
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

Coraz bardziej zaczyna mnie zastanawiać w jaki sposób twórcy zakończą pierwszy sezon..
Też mnie to zastanawia, choć niestety logicznym hakiem w tym wypadku byłoby zakończyć w momencie rozpoczęcia buntu gladiatorów.

Piszę niestety, bo ta sytuacja w jakiej główny bohater, znajduje akurat teraz, jest fajną podstawą (tłem) dla jeszcze kilku czy kilkunastu ciekawych odcinków.

Boję się, że mój entuzjazm osłabnie, gdy w grę zacznie wchodzić polityka
ObrazekObrazek
Tyciek
Wskaż do odpowiedzi

:]

Post autor: Tyciek »

juz ja widze wasze stany depresyjne po ostatnim odcinku sezonu... a o drugim narazie nic nie slychac tyle ze wstrzymane :]]
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

najphil pisze: logicznym hakiem w tym wypadku byłoby zakończyć w momencie rozpoczęcia buntu gladiatorów.
No właśnie nie jestem co do tego taki pewien, tym bardziej że jest zaplanowany drugi sezon. Serial ten opiera się na pewnym schemacie, zawierającym w sobie walki na arenie i intrygi związane z Batiasem, a rozpoczęcie otwartego buntu wywróciło by ten schemat do góry nogami. Dlatego nie sądzę by twórcy serialu zdecydowali się na tak radykalny krok. Po zastanowieniu postawiłbym pieniądze na zakończenie pierwszego sezonu w którym...
Spoiler:
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

juz ja widze wasze stany depresyjne po ostatnim odcinku sezonu... a o drugim narazie nic nie slychac tyle ze wstrzymane
Panie Tyciek nie drażnij Pan Gladiatorów :smt021
ObrazekObrazek
domin8
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: domin8 »

Witam!

Jak można nie lubić tego serialu?! Toż, to chyba pierwsza tego typu baśń dla dorosłych... I spełnienie chłopięcych marzeń - Xena nago :-p Ale z niej Xtra MILF!

Nie no żartuję z tą Xeną, ale ogólnie konwencja serialu mi pasuje. Po obejrzeniu pierwszych odcinków nie byłem pewien czy to polubie... Myślałem sobie - rip off z Rome. Później akcja nabrała jednak tempa, intrygi są ciekawe, aktorzy grają dość fajnie. Rome i Spartacus są raczej z innej bajki - ten pierwszy dużo poważniejszy i bardziej obyczajowy, a B&S to legenda okraszona techniką, wulgarnością i nagością.
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

11 odcinek - genialny.
Spoiler:
ObrazekObrazek
mick22
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: mick22 »

Spoiler:
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

W rzeczy samej, kolejny świetny odcinek :smt041 Aż się dałem zaskoczyć tym zwrotem akcji pod koniec, naprawdę dobrze to rozegrali. No i już widać że moje przewidywania co fabuły na zakończenie sezonu się nie sprawdzą. Dalej jednak uważam że
Spoiler:
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Masz trochę racji Yugi - posunę się w tych domysłach nawet dalej.
Spoiler:
No cóż ostatnie dwa odcinki tej serii dadzą nam odpowiedź
ObrazekObrazek
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Shen »

Mi sie bunt gladiatorow w tym serialu srednio widzi, dziekuje bardzo za kolejne "epickie" bitwy na blueboxie.
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Starz w Cannes poinformowało o planach realizacji 6-odcinkowego prequela popularnego serialu "Spartacus: Blood and Sand". Szczegóły nowego projektu nie są na razie znane.

Decyzja Starz związana jest ze zdiagnozowaniem u gwiazdy serialu Andy'ego Whitfielda chłoniaka nieziarnicznego. Ponieważ aktor musi przejść leczenie, prace nad drugim sezonem zostały wstrzymane na czas nieokreślony. Dzięki pomysłowi prequela Starz będzie w stanie wykorzystać istniejące już scenografie oraz ekipę twórców, a także utrzyma fanów czekających na drugi sezon.
źródło: Filmweb
No proszę ... jakieś trzy lata temu zdiagnozowano u mnie ten sam typ chłoniaka, nie było zabawnie, w najgorszym okresie ważyłem niewiele ponad 60 kg i ledwo dawałem radę, o własnych siłach, dotrzeć do toalety.

Wygrzebanie się z choroby i odzyskanie pełni sił zajęło mi jednak tylko około 8 miesięcy, więc jest nadzieja, że aktor co najmniej równie szybko będzie mógł wrócić do pracy.

BTW: Teraz już rozumiem skąd się u mnie wzięła swoista więź z tym serialem hehe
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Trochę głupio tak się powtarzać ale.. kolejny świetny odcinek! Chyba nawet świetniejszy od poprzedniego. Ujęcia robione w spowolnieniu, w pod koniec w willi - REWELACJA! :ok2 Wygląda na to że dobrze trafiłeś ze swoimi domysłami co do rozwoju fabuły najphil
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Muszę przyznać rację Yugi_2142.
Koniec odcinka. kiedy se ciahali tymi mieczami i se ciah, bah i se wogule tyle krwi, rze rewelacja!! A wszysko zwolnione i mieli se pomysl te producenci... KIEDY KOLEJNY ODCINEK!!? :albino:
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

No proszę, kto by pomyślał że nawet asd w końcu dostrzeże zalety tego serialu. Czyli rozumiem że ten zapowiadany prequel też będzie wstawiany "po odcinku" ;) No i przy okazji oficjalnie witam w gronie gladiatorów! :D

najphil pisze:Zacząłem już w piwnicy, domowym sposobem, robić "rożen" do wypalania tego symbolu Gladiatorów. Myślę, że chętnych nie zabraknie ;)
najphil odpalaj rożen, mamy nowego chętnego ;)
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: saper202 »

Ostatni odcinek Miodzio!!
Spoiler:
Widzę że twórcy serialu wzięli przykład z
Spoiler:
Jeden mały minus
Spoiler:
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Shen »

Spoiler:
czy tylko ja mam wrazenie ze w dwoch ostatnich odcinkach krew byla lepiej zrobiona?
domin8
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: domin8 »

Spoiler:
Dobrze zrobiona, czy nazbyt hojnie rozlewana?
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Spoiler:
Cieszę się, że to już koniec :D - cały sezon już dostępny.
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Bardzo dobry koniec sezonu, przyznaję że nie spodziewałem się tak zdecydowanego zakończenia, szczególnie po tych wczesnych informacjach o kręceniu kolejnego sezonu.
Spoiler:
Obrazek
Ignorance is a virtue.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ