dokumentalny
Produkcja: Wielka Brytania
Rok produkcji: 2005
Niezwykła podróż w czasie przez miliardy lat ewolucji. Wędrówkę rozpoczniemy w oceanie, gdzie wszystko się zaczęło wraz z pojawieniem się pierwotnych form życia. Następnie przeniesiemy się na ląd i w powietrze. Prześledzimy najważniejsze etapy ewolucji, które były reakcją na potrzebę przystosowania się do zmiennych warunków środowiska..
[img]http://i250.photobucket.com/albums/gg279/mytvblog/post-59-11153665530.gif[/img] [quote]dokumentalny Produkcja: Wielka Brytania Rok produkcji: 2005[/quote] [quote]Niezwykła podróż w czasie przez miliardy lat ewolucji. Wędrówkę rozpoczniemy w oceanie, gdzie wszystko się zaczęło wraz z pojawieniem się pierwotnych form życia. Następnie przeniesiemy się na ląd i w powietrze. Prześledzimy najważniejsze etapy ewolucji, które były reakcją na potrzebę przystosowania się do zmiennych warunków środowiska..[/quote]
Świetny serial - pokazuje w jaki sposób ewolucja przekraczała pewne progi np. jak to się stało, że ptaki latają? Od czego się to zaczęło i jak wogóle wyrosły skrzydła? - POLECAM!
Świetny serial - pokazuje w jaki sposób ewolucja przekraczała pewne progi np. jak to się stało, że ptaki latają? Od czego się to zaczęło i jak wogóle wyrosły skrzydła? - POLECAM! :ok
Oglądnąłem całość i śmiało mogę stwierdzić, że jak dotychczas jest to najlepszy dokument przyrodniczy jaki widziałem.
Po pierwsze w interesujący sposób pokazuje jak ewolucja doprowadziła nas do stanu dzisiejszego. Po drugie tłumaczy i pokazuje najważniejsze kroki ewolucji.
I po trzecie narrator jest dobrze dobrany - czasem nawet śmieszny - jak np. w scenie kiedy tłumaczy dlaczego samice małp wybierają najładniejszych samców podjeżdża sportową furą pod pałac.
Jednym słowem - świetny!
Oglądnąłem całość i śmiało mogę stwierdzić, że jak dotychczas jest to najlepszy dokument przyrodniczy jaki widziałem. Po pierwsze w interesujący sposób pokazuje jak ewolucja doprowadziła nas do stanu dzisiejszego. Po drugie tłumaczy i pokazuje najważniejsze kroki ewolucji. I po trzecie narrator jest dobrze dobrany - czasem nawet śmieszny - jak np. w scenie kiedy tłumaczy dlaczego samice małp wybierają najładniejszych samców podjeżdża sportową furą pod pałac. Jednym słowem - świetny!