XBOX [kinect]

Dyskusje ogólne, nie tylko na tematy związane z serialami TV ale też:
Kino, Muzyka, Film, Wydarzenia, Internet, Społeczność.. itp.
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
youtube Warszawa
Kontakt:

XBOX [kinect]

Post autor: fluid »

z ciekawosci sie pytam - ma ktos? gra ktos? w co gra?
i najwazniejsze - czy komus jest znany przekret z padem :D :D
ogolnie chcialem zapoczatkowac dyskusje o graniu
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
Smallville
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Smallville »

Mam w domu skrzynkę kumpla x360 Elite. Generalnie gram tylko w Fife 10 czasem trochę w assassin's creed, bo gra jest kapitalna no i skończyłem Gears of war. Osobiście polecam wszystkie te tytuły.

x360 jest ogólnie świetny, gdyby czas pozwolił sprawdziłbym jeszcze kilka gierek, choćby Fight Night Round 4 czy Star Wars: The Force Unleashed.

Jedyna wada konsoli moim zdaniem, to trochę zwariowane ceny za gry, kształtujące się w granicach 200-250 zł. Trzeba przyznać, że nowa FIFA wyszła w porównaniu do innych gier za grosze bo udało mi się kupić za 149 zł.

A i jeszcze jedno. Kumpel swojego 360 Elita( czarna 120 gb) nie może nigdzie przerobić. W był już w kilku miejscach w Łodzi ale generalnie nikt do tej pory nie chciał podjąć się przeróbki.
Może ktoś ma jakieś sprawdzone miejsce, bo to pozwoli oszczędzić trochę kasy na samych grach..
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Ja nie mam ale jak bym miał to pewnie bym zagrał w Battlefield: Bad Company, super taktyczny shooter, niestety tylko na x360 albo ps3... :( :smt089

Obrazek

No i ciąglę nie mogę zrozumieć jak można grać w strzelankę padem ale to już inna historia...
Obrazek
Ignorance is a virtue.
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: spiderpp »

Ja mam x360 premium 60gb. Problemów nie mam żadnych, choć nie gram też za dużo. Gry kupuję najczęsciej używane, więc drogo nie wychodzi.
Teraz mało czasu i gram tylko w Fife 09, ale w październiku wychodzi Tekken 6 i już nie mogę się doczekać ; )

Przekręt z padem? Nie słyszałem:P
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

A i jeszcze jedno. Kumpel swojego 360 Elita( czarna 120 gb) nie może nigdzie przerobić. W był już w kilku miejscach w Łodzi ale generalnie nikt do tej pory nie chciał podjąć się przeróbki.
Może ktoś ma jakieś sprawdzone miejsce, bo to pozwoli oszczędzić trochę kasy na samych grach.

dane poszly na PW
koles przerabial moja konsole i jeszcze kilka innych (brata i paru kumpli)
przerobka u niego kosztowala mnie 250zeta ale bylo t w czasach kiedy nie mozna bylo zrobic flasha napedu lite on (ktory pewnie ma twoj kumpel) i musialem zmieniac caly naped
Obecnie juz mozna i kosztuje to jakies 50 zeta.
Koles zna sie na rzeczy, jedziesz do niego z konsola i po 20 miuntach wychodzisz z przerobiona.
Przerobilem swoja zaraz po kupieniu (grudzien 2008) i do tej pory wszystko smiga idealnie

Jezeli chodzi o granie to katuje obecnie Brutal Legend - gra wbija w fotel i w 100% jest w moim klimacie
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ponizej mini recenzja dema gry ktora zrobilem na potrzeby innego portalu

Graficznie nie jest to moze gears of war ale swoj urok ma i nadrabia to po stokroć klimatem i muzyka.
Rewelacyjnie animowana mimika twarzy, kozacki humor (What is this "french kissing" ), swietnie pasujacy do glownej postaci glos Jack'a Black jednym slowem jest swietnie.
Demo nie jest obszerne (mozna je ukonczyc w jakies 20-30 minut) ale pokazuje kilka smaczkow (combo topor + gitara rulez ), wykrecone potworki do masakrowania (cos a'la zakonnica ubrana w czerwony obcisly lateksowy kombinezon i tak na oko ze 3 razy wyzsza od glownego bohatera), schodzenie z gory czaszek i kosci na "czyms" majacym 4 nogi i sterowanym magicznymi inkantacjami robi masakryczne wrazenie, rozwalka przy pomocy samochodu w stylu hot rod czy zabawa w stylu guitar hero pozwalajaca zagrac solo na gitarze i tym samym uzyskac dostep do...tego juz nei zdradze.
Jak widac po demie to tylko czubek gory ktora cos czuje w starych kosciach, bedzie najwazniejsza gra 2009 dla metalowej braci.
Premiera juz za kilka dni, zapas czarnych kotow do przegryzania podczas wstawek filmowych juz zrobiony, tak samo jaki pelna lodowka piwska i jak tylko gra wyladuje w czytniku mojej konsoli pewnie opusci go dopiero po calkowitym jej rozpracowaniu.

Co do serii tekken to zjadlem na niej zeby. Gram w nia od 1996 roku i mozna powiedziec ze jestem absolutnym maniakiem (posaidam tatuaze jak Jin Kazama i Craig Murdock) wygralem swojego czasu kilka turniejow jednak tylko w T3 i TTT. Jakos Tekken 4 a juz na pewno 5 do mnie nie przemawia i boje sie ze 6 moze podzielic ich los, no ale sie zobaczy.

Przekręt z padem? Nie słyszałem:P
no to juz wyjasniam
mozna wyrwac od M$ darmowego pada do x360
jak ktos zainteresowany to zapraszam na pw po szczegoly :D :D
Obrazek

Everything we worked for
Smallville
Wskaż do odpowiedzi

fluid dzięki za namiary, skorzystamy i zobaczymy co się da zrobić.
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Shen »

Jestem fanboyem sony i nigdy bym sobie rąk nie skalał x-klocem. Na chwile obecna posiadam tylko psp bo na duze konsole nie ma zadnej gry dla ktorej bym wydal ponad tysiac zlotych, moze Final Fantasy Versus 13 to zmieni.
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

a tak z ciekawości ktoś Tekkeńca już ma zamówionego przed premierą?

ja chyba dopiero sprawię sobie na święta, kiedy będzie czas pograć i będzie taniej przy okazji ; )
tetrus
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: tetrus »

widac ze gra z jajem :D , zadroszcze ci fluid ze bedziesz w nia ciupal, ogladajac to mialem skojarzenia z Tenacious D: Kostka Przeznaczenia :grin:

niestety nie mam x360, siostrzeniec kupil ps3, jako ze w okolicy uzytkownikow nie uswiadczysz nie ma z kim sie wymieniac a gry drogie (na wlasnosc ma tylko fife09 i Assasin Creeda, GTA 4)
ale jak wyjdzie God of War III na ps3 to doloze kasy do zakupu tej gry
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Shen »

Brutal Legend wyszlo tez na ps3 i kosztuje tyle samo co wersja na xkloca.
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Jestem fanboyem sony i nigdy bym sobie rąk nie skalał x-klocem

...to gratuluje sposobu myslenia :)
Akurat slowo fanboy ma raczej negatywny wydzwiek.
Ja jestem od zawsze fanem GIER a nie sprzetow na ktore te gry wychodza.
Tak sie sklada ze obecnie chcac nie chcac obiektywnie nalezy przyznac wyzszosc jezeli chodzi o gry x360.
Wiekszosc gier ktore kiedys byly tytulami flagowymi w obozie sony teraz nie dosc ze sa wydawane na platforme M$ to jeszcze PRZED premiera na PS3.
Przyklady?? - Tekken 6 - seria ktora wraz z 3 odslona nakrecila niesamowicie sprzedaz PSX wersja na x360 od wczoraj w sklepach/siecie i juz w nia gram. Kolejna seria ktorej jestem mega fanem ado tej pory kojarzona byla z Sony to Final Fantasy - od 13 numeru dostepna takze na x-pudlo i to dostepna wczesniej niz wersja na PS3 (fakt ze na PS3 bedzie dodatkowa wersja FF13 ale to juz inna bajka)
MGS kolejna seria ktora w 2010 zagosci na x360. Seria Crash Bandicoot tez juz dawno stal sie multiplatformowy.
Jedyna seria ktora sie jeszcze opiera to GT ale z tego co czytalem to moze sie to wkrotce zmienic i padnie ostatni juz bastion exclusive na konsole PS.
Od czasow PSX mialem sentyment do zabawek sony ale patrzylem na to i tak przez pryzmat GIER a nie znaczka ktory byl na konsoli.
Smutny jest fakt ze po PS2 sony tak koncertowo spieprzylo sprawe wypuszczajac konsole trudna w programowaniu i malo przyjazna dla developerow. Lista gier exclusive jakie sa zapowiedziane na PS3 tez nie powala - GT5, Heavy Rain i to chyba tyle co mi teraz do glowy przychodzi.

Ja kolekcjonuje konsole i kupie tez PS3 jak bedzie w bardziej ludzkiej cenie.
Na stanie mam PSX, GC, Dreamcasta i pierwsze X-pudlo.
Gram na wszystkim i mam z tego mase radochy wiec zastanow sie co jest wazniejsze.
Ogolnie jezeli chcesz grac to grasz a nie patrzysz na znaczki.

Od dluzszego czasu to co robi sony przypomina mi Uroborosa czyli weza ktory zjada wlasny ogon i nie ma za bardzo pomyslu jak ten stan rzeczy odwrocic. Zobaczymy co czas przyniesie...
Obrazek

Everything we worked for
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Potrzebuję od was pomocy/rady.
Obecnie posiadam Xboxa 360 Premium i gram sobie na LCD Samsunga podłączonym przez HDMI.

Dobra, ale przechodząc do konkretów zamierzam sobie kupić nowy monitor tak 21-22 cale i chciałbym, żeby była możliwość podłączenia Xboxa do tego monitora.

Chciałbym się dowiedzieć od was jaki monitor i jakie dodatkowy osprzęt(?) bym potrzebował, żeby nie było problemów z obrazem i dźwiękiem. Osobiście preferuję rozwiązanie nawet droższe , ale mniej skomplikowane do wdrożenia.

Mile widziane linki do allegro czy jakiś sklepów internetowych ; )
Smallville
Wskaż do odpowiedzi

Ja xboxa podłączyłem do monitora normalnie za pomocą HDMI. Monitor ma wbudowane wejście na głośniki, więc z tym też problemu nie było. To tyle :)

Koszt to zero złotych ;) A monitor to LG W2252V
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Czy ktoś wie, czy gdzieś mogę kupić ten mały "pojemniczek" na baterie, który jest w padzie bezprzewodowym?
Proszę o linki jak coś ktoś znajdzie ; )
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

najlepszym rozwiazaniem bedzie kupienie akumulatora ktory jest "zintegrowany" z zamknieciem (tak to przynajmnije wyglada)

http://allegro.pl/item899955817_akumula ... r2pol.html

albo

http://allegro.pl/item915351239_fabrycz ... 00mah.html
Obrazek

Everything we worked for
twojstary
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: twojstary »

a jak się gra w szczelanki na padzie? dobrze?
Sqter
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sqter »

ja się szybko nauczyłem i gra się naprawdę przyjemnie, mam mam RE5, Army of Two, GoW, Bournea. Jednak nie podejrzewam żebym był lepszy na XBOxie niż na moim kompie z myszką 2500dpi. Komp pozostanie kompem przynajmniej na razie. Mówię raczej o zawodowym graniu w FPSy mi do zabawy starcza konsola.
Smallville
Wskaż do odpowiedzi

twojstary pisze:a jak się gra w szczelanki na padzie? dobrze?

Dla mnie bomba! Zresztą ja zawsze wolałem grac we wszystko padem, może za wyjątkiem Call of Duty ;) Kwestia przyzwyczajenie jak ze wszystkim.
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

A co chodzi z różnicą pomiędzy rozdzielczością(?) 1080 i oraz 1080p?
I czy widać różnicę w obrazie zależnie od wyboru jednej z tych opcji?
Sqter
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sqter »

Sprzedam XBOX360 Arcade Jasper, 2 pady wi-fi, kabel HDMI oraz 24 gry (grałem w około 10) resztę kupiłem na allegro w celach handlowych, niestety ludzie nie szukają gierek na Xa i tak sobie leżą na półce w moim sklepie;) cena za zestaw około 1500 zł. MOgę wystawić FV! więc gwarancja będzie od dnia zakupu. czyli okrągły roczek;)

Dlaczego sprzedaje ponieważ nie mam czasu grać na PS3 więc XBOX już na nic potrzebny.

Propozycje na kom (nie sms!) 508-441-841 / mail ( rafal@pc-profit.pl ) lub PW na forum. Najlepiej kom zawsze można się dogadać;)

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ