Wkrótce premiera tego nowego serialu NBC. Krótko- opowiada historię Davida Shepherda (Christopher Egan - "Vanished ). Pomimo tego, że pochodzi z małego miasteczka, zostaje bohaterem wojennym. Po powrocie do kraju jego sława rośnie. Od tej pory odgrywa znaczącą rolę w kręgach politycznych i biznesowych. Cała sprawa nie jest jednak przyjemna, gdyż władza spoczywa w rękach potężnych ukrytych przywódców . Przywódcą tajnej organizacji jest Król Silas, którego syn został uratowany przez Shepherd'a.
Historia jest oparta na biblijnej historii króla Dawida. Kto nie pamięta niech przeczyta ten kawałek Starego Testamentu, historia po prostu stworzona do filmu.
Wkrótce premiera tego nowego serialu NBC. Krótko- opowiada historię Davida Shepherda (Christopher Egan - "Vanished ). Pomimo tego, że pochodzi z małego miasteczka, zostaje bohaterem wojennym. Po powrocie do kraju jego sława rośnie. Od tej pory odgrywa znaczącą rolę w kręgach politycznych i biznesowych. Cała sprawa nie jest jednak przyjemna, gdyż władza spoczywa w rękach potężnych ukrytych przywódców . Przywódcą tajnej organizacji jest Król Silas, którego syn został uratowany przez Shepherd'a. Historia jest oparta na biblijnej historii króla Dawida. Kto nie pamięta niech przeczyta ten kawałek Starego Testamentu, historia po prostu stworzona do filmu.
Ian McShane jako Al Swearengen w Deadwood byl rewelacyjny, jako King Silas Benjamin rowniez moze byc swietny
trzeba bedzie zainteresowac sie tym serialem
Ian McShane jako Al Swearengen w Deadwood byl rewelacyjny, jako King Silas Benjamin rowniez moze byc swietny trzeba bedzie zainteresowac sie tym serialem
Igloo666 pisze:Minęły 4 odcinki, serial dostał cancela.
No właśnie, przecież to można szału dostać. Jak mają coś naprawdę na poziomie, to zaraz cancel ( za inteligentne pewnie)
Po następnych odcinkach stwierdzam że serial jest super...
I co z tego :pale:
[quote="Igloo666"]Minęły 4 odcinki, serial dostał cancela.[/quote] No właśnie, przecież to można szału dostać. Jak mają coś naprawdę na poziomie, to zaraz cancel ( za inteligentne pewnie) Po następnych odcinkach stwierdzam że serial jest super... I co z tego :pale:
No i wreszcie. Już się nie mogłam doczekać . Serial jest bardzo dobry. Dlaczego cholera jak coś jest ciekawe, dobrze nakręcone, i nie opowiada o "dupie Maryny" tylko o sprawach poważniejszych, rzadko ma więcej niż 1 sezon??? ( wyjątki typu Oz czy Rodzina Soprano tylko potwierdzają regułę) :P
No i wreszcie. Już się nie mogłam doczekać . Serial jest bardzo dobry. Dlaczego cholera jak coś jest ciekawe, dobrze nakręcone, i nie opowiada o "dupie Maryny" tylko o sprawach poważniejszych, rzadko ma więcej niż 1 sezon??? ( wyjątki typu Oz czy Rodzina Soprano tylko potwierdzają regułę) :P
Mi się wydaje, że leniwi Amerykanie po prostu nie lubią seriali z rozległą fabułą bo nie dość, że łatwo się w tym zgubić to jeszcze, przegapisz 1 odcinek i już mogiła dla tego taką popularnością cieszą się wszystkie seriale epizodyczne oparte na schemacie bez długodystansowej fabuły. My mamy ten komfort, że nic nam nie umknie, ale nie każdy tak potrafi/może więc niektóre ciekawsze historie które nie dały radę zostać hitem po pilocie umierają z powodu niskiej oglądalności...
Ale żeby nie odbiegać od tematu, widziałem pilota jakiś czas temu i serial jest całkiem niezły, choć przez moment miałem problem, żeby się przyzwyczaić to tego "równoległego" wszechświata poczekam aż wyjdzie całość i połknę sobie w całości.
Mi się wydaje, że leniwi Amerykanie po prostu nie lubią seriali z rozległą fabułą bo nie dość, że łatwo się w tym zgubić to jeszcze, przegapisz 1 odcinek i już mogiła ;) dla tego taką popularnością cieszą się wszystkie seriale epizodyczne oparte na schemacie bez długodystansowej fabuły. My mamy ten komfort, że nic nam nie umknie, ale nie każdy tak potrafi/może więc niektóre ciekawsze historie które nie dały radę zostać hitem po pilocie umierają z powodu niskiej oglądalności...
Ale żeby nie odbiegać od tematu, widziałem pilota jakiś czas temu i serial jest całkiem niezły, choć przez moment miałem problem, żeby się przyzwyczaić to tego "równoległego" wszechświata ;) poczekam aż wyjdzie całość i połknę sobie w całości.
Problemem jest raczej chyba to,że Amerykanie lubią schematy ,ciągle seriale o kryminologach,policjantach,FBI. Jak jest coś ambitniejszego i trzeba trochę pomyśleć to najczęściej serial po kilku odcinkach leci z anteny. Ciekawe,że stacja NBC w tym sezonie nie trafiła w gusta poraz kolejny,wcześniej skasowano dobrze zapowiadający się My Own Worst Enemy.
A wracająć do serialu cieszę się,że widzę w nim M.Culkina.
Problemem jest raczej chyba to,że Amerykanie lubią schematy ,ciągle seriale o kryminologach,policjantach,FBI. Jak jest coś ambitniejszego i trzeba trochę pomyśleć to najczęściej serial po kilku odcinkach leci z anteny. Ciekawe,że stacja NBC w tym sezonie nie trafiła w gusta poraz kolejny,wcześniej skasowano dobrze zapowiadający się My Own Worst Enemy. A wracająć do serialu cieszę się,że widzę w nim M.Culkina.
Czytałem, że serial ambitny i po prostu dobry. To, że dostał cancella (nie spodobał się amerykańskiej publiczności), nie oznacza że serial jest zły.
Ja bym z chęcią obejrzał :)
[b]EDIT:[/b] [quote] A 3-disc DVD set, entitled Kings - The Complete Series is scheduled for release on September 29, 2009 [/quote] więc chyba te 13 odcinków stanowi zamkniętą całośc