UP&Down - Programy do ściągania z RS, Gdzie uploadować?

Historyczne posty.
neotps
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: neotps »

Alternatywą jest CryptLoad_1.1.4
Moj uploadzik -> http://www.rapidspread.com/file.jsp?id=zy84j9o1ih
Ostatnio zmieniony 15 października 2008, 19:56 przez neotps, łącznie zmieniany 2 razy.
Steryd
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Steryd »

neotps pisze:Alternatywą jest CryptLoad_1.1.4
Moj uploadzik -> CryptLoad_1.1.4.rar
Może napisałbyś w czym on jest lepszy od USdownloadera? Bo nie chcę ściągać w ciemno.
neotps
Wskaż do odpowiedzi

Hm, dbają o niego bardziej - częściej aktualizowany i sporą liczbe serwerów posiada. Czy lepszy? Uzywam USD i mi wystarcza, wiem że jest też ten wspomniany wyżej który działa także, włącza się wolniej, robi to samo co USD. To alternatywa jak wspomniałem. 10mb bez instalowania, ściągnij i przetestuj czy odpowiada Tobie bardziej, czy nie:)
BTW uzywasz winampa? spróbyj AIMP'a. To zawsze kwestia potrzeb i gustów.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Osobiście polecam Megaupload - szybki transfer, łatwy upload i "krótkie" linki :thumleft:
Obrazek When Dreams Come True...
djjasiek
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: djjasiek »

Mi najbardziej pasuje odsiebie.com. Dlaczego? bardzo dobre transfery (średnio 8Mbit na plik), możliwość pobierania wielu plików naraz oraz brak ograniczeń. Jedyny minus to fakt, że maksymalny upload to 100MB. Co do megaupload'u - nie przepadam. Spore limity, czas oczekiwania, jedno zadanie naraz i niezbyt ciekawy transfer (średnio około 3Mbit na plik)... Jedyne co przemawia za Megaupload to większa pewność, po prostu uznanie marki no i większy limit na plik.
tetrus
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: tetrus »

minus odsiebie.om to krotki czas przechowania pliku na serwerze
kasowane jeśli nie zostaną pobrane przez okres 21 dni.
na MU jest chyba 90 dni
Olivia
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Olivia »

Ja używam skryptu rsget. Ściąga zawsze z maksymalną prędkością.
Jedyna wada to to że trzeba mieć unixa, żeby go używać.
Sieniu
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sieniu »

Jdownloader -> maksymalny download :) i świetne użytkowanie!
gracek17
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: gracek17 »

Tu pisze jak ominąć czas oczekiwania na kolejne pobranie :grin: http://peb.pl/serwery-do-uploadu/202655 ... lejka.html
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: spiderpp »

Używam od niedawna Cryptload i mam problem ze ściąganiem plików z megaupload. Niekiedy wpiszę ten kod z 5 razy i się ściąga, ale wczoraj wpisywałem chyba z 15 razy i nic cały czas "Problem: Exception" i musiałem ręcznie ściagąć każdy plik osobno.
Czy ktoś ma podobnie lub wiem jak temu zaradzić? ;>
Merlin_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Merlin_ »

A sparwdzałes czy jest update? Może megaupload cos miesza.
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: spiderpp »

Sprawdziłem i niby mam najnowszą wersję Cryptloada.
tetrus
Wskaż do odpowiedzi

Pojawiła się nowa wersja programu niedostępna przez moduł aktualizacji!

JDownloader_BETA_0.5547

Pomimo iż to jest wersja BETA zalecamy jej pobranie, zostały poprawione ważne rzeczy, między innymi działa pobieranie z odsiebie. Zostało również zmienione całe GUI programu, jest on teraz przyjemniejszy obsłudze. Poniżej screen i link do pobrania programu.
Obrazek

Kod: Zaznacz cały

http://odsiebie.com/pokaz/3813059---6e02.html
znalezione, nie testowalem tego pobierania z odsiebie
======================================

ja ostatnio do sciagania free z rs korzystam z FreeRapid-0.82,

Kod: Zaznacz cały

http://odsiebie.com/pokaz/3813099---a5f0.html
Main Features
•support for concurrent downloading from multiple services
•downloading using proxy list
•download history
•smart clipboard monitoring
•automatic checking for file's existence on server
•auto shutdown options
•automatic plugins updates
•simple CAPTCHA recognition
•works on MS Windows, Linux and MacOS
•easy to use
•multilanguage interface - Arabic, Bosnian, Brazilian portuguese, Croatian, Chinese, Czech, Danish, Dutch, English, Farsi, French, German, Greek, Hungarian, Indonesian, Italian, Japanese, Polish, Russian, Slovak, Slovenian, Spanish, Turkish and Ukrainian is ready for you!
strona domowa z lista obslugiwanych serwerow (jest duza)
http://wordrider.net/freerapid/index.html

sciagalem jeszcze przy pomocy tego programu linki z megauplad (trzeba przepisywac kod)
Merlin_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Merlin_ »

spiderpp pisze:Sprawdziłem i niby mam najnowszą wersję Cryptloada.
A dzieje sie tak ze wszytkimi plikami z megauploada? Jak tak to albo musisz poczekac na update Crypto albo zmienić program bo najwidoczniej sobie nie radzi na obecna chwile. Pzdr
neotps
Wskaż do odpowiedzi

FreeRapid Downloader nie obsluguje poprawnie MU. Wiem, że USD obsluguje MU - wpisywanie kodu z obrazka recznie. FRD niestety błąd wywala.
tetrus
Wskaż do odpowiedzi

hmmm..nie wiem jak innym ale na neostradzie FreeRapid-0.82 sciaga mi z MU prawidlowo
pawel24_waw
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: pawel24_waw »

Witam

u mnie na neostradzie FreeRapid-0.82 również ściąga aż miło - zarówno z RS jak i MU.

Może to nic takiego ale tą wersje od Tetrusa ściągnąłem z odsiebie i Kasperski podczas uruchomienia zaalarmował o możliwym trojanie - choć może to fałszywy alarm.
Ściągnąłem później tą samą wersję 0.82 ze strony
http://wordrider.net/freerapid/download.html i podczas uruchomienia Kasperski już nic nie krzyczał, program po uruchomieniu automatycznie zaktualizował wtyczki i wszystko pięknie ściąga - bez wpisywania kodów z obrazka itp., jest po polsku no i wogóle super ;)
neotps
Wskaż do odpowiedzi

Obecnie gdy pisze ten post po aktualizacji wtyczek FRD ściąga prawidłowo i automatycznie z MU.
RazorX63
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: RazorX63 »

A ja zadam pytanie od nowego.

Czy istnieje(?) teraz wersja do USD/FRD/cokolwiek która pobiera / zmienia IP i dalej pobiera przy Rapidshare?

Jeśli tak, poprosiłbym o link'a. :c
Liroy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Liroy »

zaplac 30 zl na miech i ssaj do woli ;)

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ